Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM eist 27 maanden cel voor van galerij gooien dreumes Ridderkerk

OM eist 27 maanden cel voor van galerij gooien dreumes Ridderkerk

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft maandag bij de rechtbank in Rotterdam 27 maanden cel geëist tegen een 45-jarige man voor het gooien van zijn zoontje van de eerste verdieping van een flat in Ridderkerk op 5 januari 2019. Mohamed el K. zou het jongetje daarnaast ook hebben verwurgd tot hij niet meer bewoog. Dat het jongetje, voor zover nu bekend is, geen blijvend letsel heeft overgehouden aan de val van minimaal 4 meter is volgens de officier van justitie "een kwestie van geluk".

Omwonenden van de flat in de Fresiastraat hoorden die bewuste avond hysterisch gegil van de moeder van het kindje. Meerdere getuigen zagen hoe een man en vrouw op de galerij stonden, hoe de vrouw zich naar beneden haastte, en dat er een verdieping lager iets in het gras lag. Dat bleek het kindje te zijn. Het jongetje had een aantal weken eerder zijn eerste verjaardag gevierd.

El K. ontkent dat hij degene is die het kind iets heeft aangedaan. Volgens hem was zijn vrouw de agressor in de relatie en was hij degene die mishandeld werd. "Ik was bang voor haar", zo vertelde de man bij de rechtbank. Tijdens eerdere zittingen kwam naar voren dat het OM hem ook verdacht van het mishandelen van zijn toenmalige vrouw. Daar is nu vrijspraak voor gevraagd vanwege onvoldoende bewijs.

De advocaat van de man hield de rechters voor dat het onduidelijk is wat zich die 5 januari precies heeft afgespeeld. Alternatieve scenario's, bijvoorbeeld dat de vrouw het kind heeft gegooid of dat het kind zelf naar beneden is gevallen, blijven wat hem betreft een optie. Er is volgens hem ook onvoldoende bewijs dat het kind is verwurgd. "Dan volgt vrijspraak", betoogde hij. De relatie tussen het tweetal zou turbulent zijn, volgens de raadsman. "Het was geen mooi huwelijk. Als ik mijn cliënt mag geloven, was het een hel." El K. zegt dat zijn ex dreigde hem terug te laten sturen naar Marokko, iets dat zij zou kunnen doen omdat hij via haar in Nederland kon verblijven.

De rechtbank doet op 26 september uitspraak.

Meer uit Binnenland

NS laat extra treinen rijden op Koningsdag

UTRECHT (ANP) - Op Koningsdag, 27 april, rijden de treinen van de NS volgens de speciale Oranjedienstregeling. Naar veel steden rijden dan meer treinen dan gebruikelijk, die ook nog langer zijn. Ook is er meer NS-personeel op de been.

1 uur geleden
Palestijnse fotograaf wint World Press Photo voor beeld uit Gaza

AMSTERDAM (ANP) - De Palestijnse fotograaf Mohammed Salem heeft de prestigieuze World Press Photo gewonnen met een foto die hij maakte in Gaza. Het beeld, dat hij schoot voor persbureau Reuters, is van een vrouw die het lichaam van haar 5-jarige nichtje vasthoudt die was omgekomen bij een Israëlische raketaanval.

1 uur geleden
Raad van State: disfunctioneren van rechtsstaat ligt op de loer

DEN HAAG (ANP) - De democratische rechtsstaat functioneert weliswaar, maar staat onder druk, ziet de Raad van State. "Daarom is blijvende aandacht, versterking én doorontwikkeling nodig om de rechtsstaat weerbaar en vitaal te houden", schrijft het hoogste adviesorgaan van de regering in een beschouwing in het donderdag verschenen jaarverslag. Als de kwetsbare vertrouwensrelatie tussen overheid en burgers en tussen burgers onderling niet verbetert, ligt "disfunctioneren van de rechtsstaat op de loer", waarschuwt de RvS.

1 uur geleden
TUI past reisbeschrijvingen aan na kritiek op tekst over Suriname

RIJSWIJK (ANP) - TUI heeft enkele tientallen teksten bij reisbestemmingen met een koloniaal verleden aangepast. Een woordvoerder bevestigt berichtgeving hierover van NU.nl. TUI is na kritiek op een beschrijving van een rondreis door Suriname extra kritisch gaan kijken naar de teksten.

1 uur geleden
Almelose kruisboogschutter afwezig bij spreekrecht nabestaanden

ARNHEM (ANP) - Kenzo K. (31) uit Almelo, die in hoger beroep terechtstaat voor het doodsteken van twee vrouwen en twee moordpogingen met een kruisboog, is donderdag afwezig op de tweede zittingsdag van het hoger beroep. Op het programma staat het spreekrecht van de nabestaanden.

1 uur geleden
Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn in het centrum van Den Haag. Het 36-jarige slachtoffer Antoneta Gjokja werd in de ochtenduren van 20 juni vorig jaar in het filiaal aan de Turfmarkt met meerdere messteken om het leven gebracht.

8 uur geleden
Rechter oordeelt over vergunning voor 'asielhotel'

ZWOLLE (ANP) - De rechtbank in Zwolle bepaalt donderdag of de vergunning voor de komst van een 'asielhotel' in het Twentse Albergen op juiste wijze is verleend. Omwonenden hebben de vergunning via een rechtszaak aangevochten.

8 uur geleden