Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM eist 12 jaar cel tegen schoonzoon Klaas Otto

OM eist 12 jaar cel tegen schoonzoon Klaas Otto

BREDA (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft donderdag bij de rechtbank in Breda twaalf jaar geëist tegen de 36-jarige Paul G. uit Bergen op Zoom. Justitie verdenkt de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto van het leiden van diverse criminele organisaties.

De meest beruchte is de organisatie die een lab bestierde in het Belgisch-Limburgse Eksel. Daar stierven in januari 2019 drie mannen van 22, 23 en 25 jaar uit Eindhoven en Valkenswaard. Daarnaast zou G. opdrachtgever zijn geweest voor labs in het Brabantse Esch en het Zeeuwse Rilland. Ook wordt hij verdacht van witwassen, het bezit van softdrugs en de export van synthetische drugs. "Wetende wat zich allemaal in Eksel afspeelde heeft hij toch weer jonge laboranten aangetrokken. Een ernstig gebrek aan normbesef’’, zei de officier.

Tegen acht anderen die bij de criminele organisaties betrokken waren eiste justitie tot zes jaar cel.

Telefoontaps

Paul G. heeft eerder deze week bij de rechtbank in Breda ontkend dat hij betrokken is geweest bij de drugslabs in Eksel en Esch. Hij bekende alleen dat hij had geïnvesteerd in Rilland. Daar kwam het om onduidelijke redenen niet tot productie, waardoor hem alleen de opslag van spullen voor een lab wordt verweten. G. reageerde hevig geëmotioneerd op de hoge eis. "Ik ga niet zitten voor iets wat anderen hebben gedaan. Ik heb niks gedaan. Ik heb er vertrouwen dat de rechtbank dat ziet."

Het bewijs voor betrokkenheid bij de andere drugslabs haalde justitie uit geobserveerde ‘criminele ontmoetingen’, telefoontaps en anonieme tips. Het meest concreet was echter nog een appje van de vriendin van G., de dochter van Klaas Otto, aan haar schoonmoeder. Zij luchtte haar hart een halfjaar na de dood van de drie laboranten en schreef: "Ik weet zo veel en ik moet maar stil zijn. Kan ik je vertrouwen? Er zijn drie jongens dood door zijn toedoen!!!"

Tegen de mannen die verdacht worden van directe betrokkenheid bij het fatale drugslab is eerder bij de rechtbank in Den Bosch al tot vijf jaar cel geëist. Die zaak werd echter heropend om nog een getuige te horen.

Advocaten van de negen verdachten zullen vrijdag en volgende week nog pleiten. Wanneer de uitspraak in de zaak is, is nog niet bekend.

Meer uit Binnenland

Explosie bij woning in Katwijk, geen gewonden

KATWIJK (ANP) - Bij een woning in Katwijk heeft in de nacht van woensdag op donderdag een explosie plaatsgevonden. Volgens de politie raakte de woning beschadigd. Er zijn geen gewonden. Wat de explosie rond 00.10 uur aan de Blekerij heeft veroorzaakt, wordt onderzocht. Ook de brandweer kwam vanwege de ontploffing ter plaatse.

47 minuten geleden
Gewonde door explosie bij pand in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een pand aan de Cortenbachsingel in het zuidoosten van Rotterdam in de wijk Beverwaard is woensdagavond een explosief afgegaan. Een bewoner raakte lichtgewond, meldt de politie.

2 uur geleden
Marechaussee onderzoekt melding drugsgebruik militaire trainers

NEWCASTLE (ANP) - Vier Nederlandse militairen die in Engeland waren om Oekraïense militairen te trainen worden verdacht van het gebruik van cocaïne. Dat bevestigt een woordvoerder van de marechaussee na berichtgeving van De Telegraaf.

5 uur geleden
Heroïne en xtc bestemd voor Suriname ontdekt in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - De douane heeft eerder dit jaar in de haven van Vlissingen een partij drugs ontdekt die was bestemd voor een bedrijf in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Het gaat om 15 kilo hasj, 1,3 kilo cannabis, ruim 300 gram heroïne en 5223 xtc-pillen.

7 uur geleden
Scooterrijder omgekomen door verkeersongeval in Venlo

VENLO (ANP) - Een 20-jarige scooterrijder uit het Limburgse Tegelen is woensdagmiddag om het leven gekomen door een aanrijding in Venlo. Die gebeurde rond 16.45 uur op de Bloemartsweg. De scooterrijder overleed ter plaatse.

7 uur geleden
Tot 30 dagen cel en taakstraffen voor rellen in AZ-stadion

ALKMAAR (ANP) - De rechtbank in Alkmaar heeft opnieuw zeven verdachten veroordeeld voor hun rol bij de stadionrellen vorige maand na het verloren duel met het Engelse West Ham United. De politierechter legde celstraffen op tot dertig dagen, waarvan veertien dagen voorwaardelijk, in combinatie met taakstraffen tot 150 uur. Alle zeven verdachten kregen een locatieverbod opgelegd voor het AZ-stadion en de omgeving eromheen.

9 uur geleden
Vuurwerkfestival Scheveningen weer afgelast, niet genoeg sponsors

DEN HAAG (ANP) - Het Vuurwerkfestival op Scheveningen gaat dit jaar opnieuw niet door. De organisatie heeft niet genoeg sponsoren gevonden, meldt de woordvoerder van het evenement donderdag na berichtgeving van Den Haag FM.

9 uur geleden