Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM: bij moorden Weiteveen wijst alles op planmatige aanpak

OM: bij moorden Weiteveen wijst alles op planmatige aanpak

ASSEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat in de zaak over de moorden in het Drentse Weiteveen uit van een vooropgezet plan bij verdachte Richard K. "Alles wijst op een planmatige aanpak", zei de officier van justitie woensdag, tijdens de eerste inleidende zitting in de zaak bij de rechtbank in Assen.

K. (50) staat terecht voor de moord op een 44-jarige vrouw en haar 38-jarige man. Hij zou hen op 16 januari hebben gedood na een slepend conflict over de woning die hij hen een jaar eerder had verkocht, aan de Bargerweg in Weiteveen. Volgens de rechtbank staat al "hartstikke vast" dat K. de beide slachtoffers heeft gedood, omdat veel van het geweld op beeld staat. K. betwist dat hij een vooropgezet plan heeft gehad.

De aanklager beschreef kort wat K. zou hebben gedaan. Een half uur voor de moorden stuurde hij een mail naar huis met financiële informatie, "voor het geval er iets gebeurt". Hij zou camera's hebben uitgeschakeld in een schuur nabij het huis van de slachtoffers en zich hebben bewapend met meerdere vuurwapens en een mes. Hij blokkeerde de weg toen het vrouwelijke slachtoffer terugkeerde na het naar school brengen van een van haar kinderen, aldus de officier, waardoor zij niet verder kon rijden. Daarop stapte K. uit, liep naar haar auto en schoot de vrouw met meerdere kogels dood, stelt het OM.

Daarna is hij naar de woning van de slachtoffers gegaan, aldus de officier, en heeft daar tegen een 12-jarige zoon van de slachtoffers gezegd dat er een ongeluk was gebeurd met zijn moeder. Toen het mannelijke slachtoffer verscheen, schoot K. direct op hem. Vervolgens pakte hij een extra wapen uit zijn auto, ging achter het slachtoffer aan en schoot nogmaals. Ook stak hij de man met een mes en sloeg hij hem met een van de vuurwapens.

Meer uit Binnenland

Ook twee campings in Meerssen geëvacueerd

MEERSSEN (ANP) - Twee campings in het Limburgse Meerssen worden zaterdag uit voorzorg ontruimd om dreigende wateroverlast, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Het gaat om de campings 't Geuldal en Geul & Bos. Eerder werden al de gasten van twee campings in Etenaken, bij Wijlre, geëvacueerd.

4 uur geleden
Tweede jonge vrouw overleden na ongeval A50

HERVELD (ANP) - De 18-jarige vrouw uit Lent die op 12 mei zwaargewond raakte na een ongeval op de A50 ter hoogte van het Gelderse Herveld, is overleden. Dat meldt de politie. Het slachtoffer werd vorige week zondagochtend met zware verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

4 uur geleden
Dode door zwaar verkeersongeval Broek in Waterland

BROEK IN WATERLAND (ANP) - Bij Broek in Waterland (Noord-Holland) zijn vrijdagavond een vrachtwagen en een personenauto frontaal op elkaar gebotst. Dat gebeurde op de N247, een paar kilometer van de aansluiting met de ringweg A10. De bestuurder van de personenauto, een 73-jarige man uit de gemeente Waterland, is overleden, meldt de politie.

5 uur geleden
Zeven gewonden bij frontale botsing in Maasland

MAASLAND (ANP) - Bij een frontale botsing tussen twee auto's in Maasland (Zuid-Holland) zijn zaterdag zeven gewonden gevallen. Dat waren alle inzittenden van beide voertuigen.

6 uur geleden
Ruim 5000 deelnemers beginnen aan Roparun

ENSCHEDE (ANP) - Ruim 5000 mensen, verdeeld over meer dan tweehonderd teams, doen dit weekend mee aan de Roparun. Voor de 33e editie wordt geld opgehaald om het leven van mensen met kanker waar mogelijk draaglijker te maken, zegt de organisatie.

11 uur geleden
Huizen Rotterdam ontruimd nadat bewoner gaskraan openzet

ROTTERDAM (ANP) - Op de Brederodestraat in Rotterdam-West hebben de hulpdiensten in de nacht van vrijdag op zaterdag verschillende huizen ontruimd omdat een man in zijn woning de gaskraan had opengezet. De man is inmiddels gearresteerd door een arrestatieteam, meldt de politie.

12 uur geleden
Ook VVD-jongeren willen Plasterk niet als premier

DEN HAAG (ANP) - De jongerenafdeling van de VVD wil niet dat Ronald Plasterk minister-president wordt. Dat zegt voorzitter Mauk Bresser tegen de NOS. Daarmee sluit de JOVD zich aan bij de jongerenorganisatie van NSC.

13 uur geleden