Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Olympische turnploeg preventief in quarantaine na positieve test

Olympische turnploeg preventief in quarantaine na positieve test

ARNHEM (ANP) - De olympische turnploeg is per direct preventief in quarantaine gegaan. Dat is gebeurd nadat de uitslag van één van de coronatests voor vertrek naar Tokio van de sporters en stafleden van TeamNL een positief resultaat heeft opgeleverd binnen de turnploeg. Als gevolg daarvan zijn zowel sporters als begeleiders van de mannen- en de vrouwenturnploeg met onmiddellijke ingang preventief in afzondering gegaan.

Volgens NOC*NSF zal er de komende dagen nader worden getest en onderzocht om de aard van deze besmetting te bepalen. "Er worden geen mededelingen gedaan over welke persoon het gaat", aldus de sportkoepel.

Alle leden van TeamNL worden in de laatste zes dagen voor vertrek naar Japan preventief op drie momenten getest. "Dat gebeurt om de kans op besmettingen binnen TeamNL, maar ook naar de overige deelnemers en de Japanse bevolking toe zo laag mogelijk te houden", stelt NOC*NSF.

De gymnastiekbond KNGU organiseerde donderdag nog een mediamiddag in Oranjewoud. Daarbij ontbrak de tweeling Sanne en Lieke Wevers. Het duo, dat het op de Spelen zonder vader en coach Vincent Wevers moet doen, had aangegeven de stilte te verkiezen. "Zij mogen hun eigen afweging maken", liet bondscoach Bram van Bokhoven weten. "Als zij zich willen focussen, moet je dat respecteren."

Epke Zonderland was wel van de partij. De olympisch kampioen van Londen 2012 aan de rekstok bekende dat hij zich zorgen maakte over zijn beperkte fitheid. Ook Bart Deurloo (rug) is niet helemaal klachtenvrij.

Volgens de planning vertrekt de olympische turnploeg zondag naar Japan. Eythora Thorsdottir en Vera van Pol behoren eveneens tot de selectie. Elze Geurts en Naomi Visser gaan als reserves mee. Van Bokhoven vormt met Aimee Boorman en José van der Veen het coachteam voor de Spelen in Tokio.

Meer uit Sport

Basketballers Denver Nuggets weer op voorsprong in NBA-finale

MIAMI (ANP) - De basketballers van Denver Nuggets hebben weer de leiding genomen in de finale van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De ploeg won de derde wedstrijd tegen Miami Heat met 109-94. De stand in de best-of-seven series is nu 2-1 in het voordeel van de Nuggets.

2 uur geleden
Wielrenner Eekhoff wint proloog van ZLM Tour

HEINKENSZAND (ANP) - Wielrenner Nils Eekhoff heeft de proloog van ZLM Tour gewonnen. De Nederlandse renner van Team DSM was de snelste op een parcours over 6,6 kilometer in het Zeeuwse Heinkenszand.

12 uur geleden
Hockeyers verslaan India in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeyers hebben India verslagen in de Pro League. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmee zegevierde met 4-1 in Eindhoven.

12 uur geleden
Tennisser Zverev naar halve finale op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft zich op het toernooi van Roland Garros geschaard bij de laatste vier. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Argentijn Tomás Martín Etcheverry. Daarvoor had hij vier sets nodig, 6-4 3-6 6-3 6-4.

14 uur geleden
Hockeysters verslaan ook China in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeysters hebben ook de vijfde wedstrijd in de Pro League gewonnen. De ploeg van bondscoach Paul van Ass was in Eindhoven te sterk voor China (4-0).

15 uur geleden
Bestuurder Van der Vorst blij met actie IOC tegen boksfederatie

LAUSANNE (ANP) - De Nederlandse boksofficial Boris van der Vorst juicht de maatregel van het Internationaal Olympisch Comité om de erkenning van de internationale boksfederatie IBA in te trekken toe. "Dit geeft duidelijkheid en is de eerste stap in het proces", aldus Van der Vorst, die inmiddels al een andere boksbond (World Boxing) heeft opgezet. "We hebben hard gewerkt aan een levensvatbaar alternatief. We zijn klaar om het gesprek met het IOC aan te gaan."

16 uur geleden
Haddad Maia verrast Jabeur en staat in halve finale Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisster Beatriz Haddad Maia heeft voor een verrassing gezorgd door de Tunesische Ons Jabeur uit te schakelen op Roland Garros. De mondiale nummer 14 was al de eerste kwartfinaliste uit Brazilië op een grand slam sinds 1968 en maakt dat verhaal met haar halvefinaleplek nog mooier. Haddad Maia verloor de eerste set nog, maar oogde vervolgens fitter dan de nummer 7 van de wereld: 3-6 7-6 (5) 6-1.

20 uur geleden