Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Olympische onderscheiding voor Nobelprijswinnaar uit Bangladesh

Olympische onderscheiding voor Nobelprijswinnaar uit Bangladesh

TOKIO (ANP) - Muhammad Yunus uit Bangladesh, in 2006 onderscheiden met de Nobelprijs voor de Vrede, ontvangt volgende week vrijdag bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio een hoge onderscheiding van het IOC. De 81-jarige Yunus krijgt de tweede 'Olympic Laurel', een gouden krans die is vastgemaakt aan een stuk steen uit het Griekse dorp Olympia, waar de Spelen ooit begonnen.

Het Internationaal Olympisch Comité reikte de Olympic Laurel voor het eerst uit bij de Spelen van Rio 216. De onderscheiding ging toen naar de Keniaan Kipchoge Keino.

Het IOC geeft de trofee aan mensen die door middel van sport een wezenlijke bijdrage leveren aan onderwijs, cultuur, ontwikkeling en vrede in de wereld. Volgens voorzitter Thomas Bach helpt Yunus sporters om na hun carrière iets bij te dragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. "Voor de Spelen van Parijs 2024 helpt hij om een nieuw model voor de Spelen te ontwikkelen, met minimale impact op onze planeet en maximale impact op de nalatenschap voor het gastland", aldus Bach. Yunus wordt ook wel de 'bankier van de armen' genoemd.

Meer uit Sport

Honkballers verliezen van Spanje en missen EK-finale

BRNO (ANP) - De Nederlandse honkballers zijn er niet in geslaagd de finale van het EK te bereiken. De ploeg van bondscoach Evert-Jan 't Hoen verspeelde in de halve eindstrijd tegen Spanje een voorsprong van 6-1 en verloor met 6-7.

25 minuten geleden
Boksers Fury en Oesik gaan strijden om alle zwaargewichttitels

RIYAD (ANP) - Bokser Tyson Fury neemt het in Saudi-Arabië op een nader te bepalen datum op tegen de Oekraïner Oleksandr Oesik. De winnaar zal alle gordels in de zwaargewichtklassen in handen krijgen.

3 uur geleden
Judoka Korrel verdedigt zijn Europese titel in Montpellier

PAPENDAL (ANP) - Judoka Michael Korrel gaat zijn titel verdedigen in de klasse tot 100 kilogram op de EK in Montpellier. Hij is opgenomen in een selectie van zeven mannen en negen vrouwen voor de Europese titelstrijd, die van 3 tot en met 5 november in de Franse stad wordt gehouden.

5 uur geleden
Broch toch bij voorlopige handbalselectie voor WK

ARNHEM (ANP) - Handbalster Yvette Broch is opgenomen in de voorlopige WK-selectie voor het Nederlandse team. Daarmee lijkt een rentree tot de mogelijkheden te behoren. De 32-jarige Broch liet eerder weten nu niet beschikbaar te zijn voor Nederland.

6 uur geleden
Wereldkampioene Ferrand-Prévot past voor EK gravelfietsen

OUD-HEVERLEE (ANP) - Regerend wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot heeft zich afgemeld voor de EK gravelfietsen in het Belgische Oud-Heverlee. De 31-jarige Française heeft een coronabesmetting opgelopen.

7 uur geleden
Russische sporters mogen deelnemen aan Paralympische Spelen

PARIJS (ANP) - Russische sporters mogen volgend jaar deelnemen aan de Paralympische Spelen in Parijs. Het Internationaal Paralympisch Comité heeft gestemd tegen een volledig verbod op paralympische sporters uit het land.

9 uur geleden
Tsitsipas direct onderuit op tennistoernooi van Peking

PEKING (ANP) - Stefanos Tsitsipas is in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Peking uitgeschakeld. De Griekse tennisser ging in twee sets onderuit tegen de Chileen Nicolas Jarry: 6-4 6-4.

10 uur geleden