Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Olympische kwalificatie schaatsers tussen kerst en oud en nieuw

Olympische kwalificatie schaatsers tussen kerst en oud en nieuw

UTRECHT (ANP) - Het olympisch kwalificatietoernooi voor de Nederlandse langebaanschaatsers wordt van 26 tot en met 30 december gehouden in Thialf in Heerenveen. Schaatsbond KNSB meldt dat op die wedstrijden de startbewijzen voor de Winterspelen worden verdeeld. De Olympische Winterspelen in Peking zijn 4 tot en met 20 februari 2022.

Het seizoen begint met de NK afstanden van 29 tot en met 31 oktober in Heerenveen. Ook in Thialf zijn de EK afstanden, van 7 tot en met 9 januari.

Na de Spelen volgen nog de WK allround & sprint in het Noorse Hamar, begin maart, en de World Cup Finale in Heerenveen, waarmee de langebaanschaatsers op 12 en 13 maart het seizoen afsluiten.

Voor de shorttrackers zijn de eerste vier World Cups, die worden gereden in oktober en november, belangrijk. Die wedstrijden gelden als olympische kwalificatiewedstrijden. De laatste van de vier vindt plaats in Dordrecht van 25 tot en met 28 november.

Meer uit Sport

Tennisser Murray lijkt komende zomer carrière te beëindigen

DUBAI (ANP/AFP) - Andy Murray lijkt bezig aan zijn laatste maanden als tennisser. "Ik speel waarschijnlijk niet meer na de zomer", verklaarde de 36-jarige Schot, die woensdag in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Dubai verloor van de Fransman Ugo Humbert (6-2 6-4).

1 uur geleden
Van de Zandschulp lijdt kansloze nederlaag tegen Korda

DUBAI (ANP) - Botic van de Zandschulp heeft bij het ATP-toernooi van Dubai een pijnlijke nederlaag geleden. De Nederlandse nummer 75 van de wereld wist in de tweede ronde slechts één game te pakken tegen de Amerikaan Sebastian Korda: 6-1 6-0. De partij duurde 43 minuten. Van de Zandschulp wist maar 20 punten te winnen.

1 uur geleden
Tennisbond ATP gaat partnership aan met Saudisch investeringsfonds

LONDEN (ANP) - De ATP, de overkoepelende organisatie van het mannentennis, is een partnership aangegaan met het Public Investment Fund (PIF), een Saudisch investeringsfonds. Het gaat om "meerjarige samenwerking op strategisch gebied". De partijen deden geen uitspraken over de hoogte van de investering.

1 uur geleden
Noorse schaatskampioen Lunde Pedersen (31) beëindigt loopbaan

OSLO (ANP) - Sverre Lunde Pedersen stopt na dit seizoen met schaatsen. Dat meldt de 31-jarige Noor op Instagram.

1 uur geleden
Red Bull pleit Formule 1-teambaas Horner vrij van ongepast gedrag

SAKHIR (ANP/RTR) - De leiding van het Formule 1-team van Red Bull heeft teambaas Christian Horner vrijgesproken van vermeend ongepast gedrag. "Het onafhankelijke onderzoek naar de aantijgingen tegen de heer Horner is afgerond en Red Bull kan bevestigen dat de klacht is afgewezen", aldus een woordvoerder van Red Bull in een verklaring.

2 uur geleden
Verstappen heeft geen last van commotie rondom Horner

SAKHIR (ANP/DPA/RTR) - Max Verstappen heeft geen last van de commotie rondom teambaas Christian Horner van Red Bull. "Ik ben gefocust op de prestaties van de auto en op mezelf", zei de drievoudig wereldkampioen drie dagen voor seizoensopening in Bahrein van zaterdag.

3 uur geleden
Probleemputten op Bahreins Formule 1-circuit volgestort met beton

SAKHIR (ANP/RTR) - De losgeraakte putdeksels die vorige week in Bahrein voor problemen zorgden tijdens de Formule 1-testdagen zullen zaterdag tijdens de race geen hinder meer veroorzaken. De organisatie heeft de putten met beton gevuld. Ook zijn er extra laswerkzaamheden uitgevoerd om nieuwe overlast te voorkomen.

3 uur geleden