Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Olympische gaststad Tokio meldt recordaantal coronabesmettingen

Olympische gaststad Tokio meldt recordaantal coronabesmettingen

TOKIO (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De olympische gaststad Tokio heeft een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. De autoriteiten hebben bij nog eens 2848 mensen vastgesteld dat ze het virus hebben opgelopen, ongeveer een verdubbeling ten opzichte van een week eerder. Ziekenhuizen hebben het verzoek gekregen meer bedden te regelen voor coronapatiënten.

Het vorige besmettingsrecord in de metropool met miljoenen inwoners stamt uit januari. Toen waren in een dag tijd zo'n 2500 besmettingen gemeld. Experts hadden al gewaarschuwd dat de situatie tijdens de Olympische Spelen opnieuw zou kunnen verslechteren nu de besmettelijke Delta-variant om zich heen grijpt.

De lokale autoriteiten in Tokio zijn er evenmin gerust op. Ze willen volgens de Japanse zender TBS dat op korte termijn honderden extra ziekenhuisbedden beschikbaar komen. Ziekenhuizen is volgens TBS gevraagd om operaties en andere ingrepen uit te stellen.

In Japan bestond volgens peilingen al veel weerstand tegen het grote internationale sporttoernooi. Tegenstanders vreesden dat de aanwezigheid van buitenlandse atleten en functionarissen zou leiden tot verdere verspreiding van het virus in hun land. De autoriteiten hebben strenge maatregelen genomen om dat te voorkomen.

Meer uit Sport

Wielrenster Kool verlengt contract bij DSM-Firmenich

DEVENTER (ANP) - Wielrenster Charlotte Kool heeft haar contract bij DSM-Firmenich verlengd tot het einde van 2026. De 24-jarige Nederlandse rijdt sinds 2022 voor de Nederlandse formatie.

13 minuten geleden
Britse Hawkins eerste vrouw in 5 jaar die Formule 1-auto test

SILVERSTONE (ANP/RTR) - De Britse Jessica Hawkins mag zich de eerste vrouw in vijf jaar noemen die heeft getest in een Formule 1-auto. De 28-jarige Hawkins reed 26 ronden in de Aston Martin van 2021 op de Hungaroring van Boedapest, meldde de Britse renstal.

20 minuten geleden
Hongaarse handbalclub Györ trekt ook Van Wetering en Housheer aan

GYÖR (ANP) - De Hongaarse topclub Györ is aan het 'winkelen' geslagen bij internationals van het Nederlands vrouwenhandbalteam. Nadat de club eerder de komst van Kelly Dulfer aankondigde, volgden kort daarna meldingen over contracten met Bo van Wetering en Dione Housheer. Evenals Dulfer zullen ze pas volgende zomer de overstap maken. Tot die tijd blijven Housheer en Van Wetering spelen voor hun huidige club, het Deense Odense.

2 uur geleden
Drie zittingsdagen bij CAS in dopingzaak kunstrijdster Valieva

LAUSANNE (ANP) - De spraakmakende dopingzaak rond de Russische kunstschaatsster Kamila Valieva begint dinsdag bij het internationale hof voor sportarbitrage CAS in Lausanne. Er zijn drie dagen uitgetrokken voor de hoorzittingen en als het nodig is, wordt er een vierde dag aan toegevoegd. Het CAS krijgt de taak om een definitieve straf te bepalen voor Valieva, die negentien maanden geleden op 15-jarige leeftijd ondanks een positieve dopingtest mocht doorgaan op de Olympische Winterspelen in Beijing.

3 uur geleden
Topsprinter Jacobs kiest voor Reider, oud-coach Schippers

ROME (ANP/AFP) - De Italiaanse topsprinter Marcell Jacobs gaat trainen bij de Amerikaanse atletiekcoach Rana Reider in Jacksonville (Florida). Reider is oud-trainer van sprintcoryfee Dafne Schippers. Hij kreeg dit jaar een voorwaardelijke schorsing opgelegd vanwege een "ongepaste seksuele" relatie met een van zijn atleten.

3 uur geleden
Teambaas Soudal Quick-Step ontkent concrete fusieplannen

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Teambaas Patrick Lefevere van wielerploeg Soudal Quick-Step heeft in een mail aan zijn personeel gezegd dat er op dit moment geen concrete plannen of projecten zijn. De ploegbaas verontschuldigde zich in de mail voor de onrust die zondag is ontstaan door het bericht dat er fusiegesprekken liepen met Jumbo-Visma.

13 uur geleden
Polman en Wester in handbalploeg voor EK-kwalificatie

ARNHEM (ANP) - Estavana Polman is ondanks een recente knieoperatie opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands vrouwenhandbalteam voor de komende wedstrijden in de EK-kwalificatie tegen Portugal (12 oktober) en Finland (14 oktober). Bondscoach Per Johansson heeft ook een plek in de negentienkoppige ploeg ingeruimd voor keepster Tess Wester, die helemaal terug is na haar bevalling.

20 uur geleden