Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Olympische finalist De Boer gaat door als parttime-zwemmer

Olympische finalist De Boer gaat door als parttime-zwemmer

TOKIO (ANP) - Thom de Boer verruilt zijn zwembroek komende week al weer voor zijn maatpak. De 29-jarige Noord-Hollander deed zondag mee aan de finale van de 50 meter vrije slag op de Olympische Spelen; over een paar dagen wordt hij al weer op kantoor in Amsterdam verwacht. "Waarom zou ik iets wat supergoed gaat anders gaan doen?", zei De Boer, die in het dagelijks leven als financieel analist werkt.

De Boer had vakantiedagen opgenomen om naar Tokio te gaan. Het leven als parttime-zwemmer bevalt hem goed. Hij blijft zwemmen en werken voorlopig combineren, al is Parijs 2024 nog ver. "Drie jaar vooruit kijken, vind ik te lang. Volgende week ga ik eerst een biertje drinken met mijn vrienden. Zo lang mijn leven gaat zoals het op dit moment gaat, is het goed te combineren. Voor mij werkt dit. Als ik de hele dag met zwemmen in mijn hoofd zit, dan vind ik het misschien wel niet zo leuk. Nu kan ik het makkelijker relativeren als het niet goed gaat. Als je hier vier, vijf jaar vol voor hebt gewerkt en je vliegt er in de series uit, dan denk ik dat je een stuk harder baalt dan wanneer je volgende week weer op kantoor zit gaat. Al baal ik nu ook wel als een stekker."

In de finale in het Tokyo Aquatics Centre kon de bijna 2 meter lange zwemmer zich niet mengen in de strijd om de medailles. Het ging volgens De Boer al mis bij de start. "Ik dook niet goed het water in, dan verlies je meteen al een paar honderdsten. En dat bouwt zich dan tijdens zo'n race op", zei de parttime-zwemmer teleurgesteld. Hij tikte als laatste in 21,79 seconden, ruim twee tienden boven zijn nationale record (21,58).

Meerdere keren verslagen

Met die tijd zou hij in Tokio vierde zijn geworden, één honderdste achter het brons van Bruno Fratus. "Ik ging hier naartoe om de finale te halen en echt voor de medailles mee te doen. Kijk, er is er eentje die zo ver voor ligt, ik had al niet verwacht dat ik hem hier zou kunnen verslaan", zei De Boer over de Amerikaan Caeleb Dressel. "Maar alle andere finalisten heb ik dit seizoen al meerdere keren verslagen. Waarom zou ik het hier dan ook niet kunnen?"

De Boer baalde daarom van het resultaat. "Het doet gewoon pijn, ik ben meer waard dan dit. Een maand geleden zwom ik een pr waarmee ik hier zou meedoen om de medailles. Maar de periodisering wordt niet geschreven om vorige maand goed te zijn, maar hier. Het had gewoon gekund."

Enigszins jaloers keek hij naar de onderwatertechniek na de start van Dressel en Florent Manaudou, die het zilver pakte. "Ik ben er goed in, op Nederlands gebied dan. Maar internationaal kom ik te kort. Dat is oefenen, oefenen, oefenen. En misschien kan ik nog ietsje meer spieren krijgen, want het zijn geen kleine jongens naast me." Het risico bestaat dan wel dat hij zijn maatpak voor kantoor niet meer past. "Dan koop ik wel een maatje groter."

Meer uit Sport

Braziliaanse voetbalbond walgt van banaan op veld in Parijs

PARIJS (ANP) - De Braziliaanse voetballer Richarlison heeft dinsdag tijdens de oefeninterland in Parijs tegen Tunesië een banaan naar zich toegeworpen gekregen. Voorzitter Ednaldo Rodrigues van de Braziliaanse voetbalbond ziet dat als een teken van racisme en sprak in een bericht op Twitter zijn afkeur uit.

11 uur geleden
Vader van meisjes: Van der Poel mag boos zijn, maar niet dit doen

SYDNEY (ANP) - De vader van de Australische meisjes die zaterdagavond in een hotel in Sydney werden aangevallen door Mathieu van der Poel, vindt het logisch dat de Nederlandse wielrenner boos was. "Hij had alle recht om boos te zijn. Maar niet om te doen wat hij deed", zegt de vader in Australische media. "Het zijn kleine meisjes en hij is heel groot."

12 uur geleden
Gehavende selectie handbalsters voor Golden League

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse handbalsters bereiden zich met een gehavende selectie voor op de komende interlands in de Golden League tegen Noorwegen, Denemarken en Zwitserland. Bondscoach Per Johansson zag vlak voor de oefenstage ook Dione Housheer en Harma van Kreij met blessures wegvallen. Hij mist al de geblesseerde Danick Snelder en Larissa Nusser en kan ook geen beroep doen op Lois Abbingh en Tess Wester wegens zwangerschappen.

16 uur geleden
Tennisser Griekspoor verliest na sterke start in Tel Aviv

TEL AVIV (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor is uitgeschakeld in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Tel Aviv. De 26-jarige Nederlander, als achtste geplaatst op het Israëlische hardcourttoernooi, moest het na een sterke start afleggen tegen de Canadees Vasek Pospisil die als 'lucky loser' uit de kwalificaties was toegelaten: 6-4 6-7 (3) 5-7.

16 uur geleden
Raceteam Van Eerd trekt zich terug voor race in Verenigde Staten

ATLANTA (ANP) - Het door Frits van Eerd opgezette Racing Team Nederland heeft zich teruggetrokken voor een langeafstandsrace van deze week in de Verenigde Staten. Van Eerd (55) werd twee weken geleden gearresteerd als verdachte in een witwaszaak. De Jumbo-topman werd na een paar dagen weer vrijgelaten, maar besloot enkele dagen later om zich tijdelijk terug te trekken als algemeen directeur van de supermarktketen.

16 uur geleden
Handbalster Polman heeft elke training 'smile op haar gezicht'

ARNHEM (ANP) - Handbalvedette Estavana Polman is na een roerige periode eindelijk in rustig vaarwater gekomen, zoals ze zelf zegt. "Ik heb het heel erg naar mijn zin bij mijn nieuwe club Nykøbing. Ik geniet weer van het spelletje, kan weer gewoon lekker handballen", zegt de 30-jarige opbouwspeelster, die door bondscoach Per Johansson is opgeroepen voor de komende oefeninterlands tegen Noorwegen en Denemarken.

16 uur geleden
Kipchoge naar marathon Londen, maar niet om te lopen

LONDEN (ANP) - Een week nadat hij in Berlijn zijn eigen wereldrecord had aangescherpt, is Eliud Kipchoge ook aanwezig bij de marathon van Londen. De 37-jarige Keniaan gaat niet voor de tweede keer in een week een wedstrijd over 42,195 kilometer lopen, maar komt zaterdag in de Engelse hoofdstad de medailles uitreiken bij de mini-marathon voor kinderen. Een dag later vindt de marathon van Londen plaats.

17 uur geleden