Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Olympisch zwemkampioen Peaty neemt rust om mentale problemen

Olympisch zwemkampioen Peaty neemt rust om mentale problemen

LONDEN (ANP) - Drievoudig olympisch zwemkampioen Adam Peaty neemt tijdelijk afstand van de sport. De 28-jarige Brit heeft mentale problemen en meldde zich daarom af voor de Britse kampioenschappen. Peaty, een concurrent van de Nederlander Arno Kamminga, is wel van plan er volgend jaar bij de Olympische Spelen in Parijs bij te zijn.

"Heel weinig mensen begrijpen wat winnen en succes doen met de geestelijke gezondheid van een individu", aldus Peaty op sociale media. "Zoals sommige mensen misschien weten, heb ik de afgelopen jaren geworsteld met mijn geestelijke gezondheid en ik denk dat het belangrijk is om daar eerlijk over te zijn. Ik ben moe, ik ben mezelf niet en geniet niet meer van de sport zoals ik het afgelopen decennium heb gedaan."

Peaty prolongeerde ruim anderhalf jaar geleden tijdens de Olympische Spelen van Tokio zijn olympische titel op de 100 meter schoolslag. Daarnaast greep hij met de Britse ploeg goud op de 4x100 meter wisselslag en de 4x100 meter gemengde wisselslag. Vanwege een voetblessure moest de Brit vorig jaar de wereldkampioenschappen in Boedapest aan zich voorbij laten gaan.

"Terwijl ik doorga met trainen, heb ik besloten om me af te melden voor de Britse zwemkampioenschappen van volgende maand", vervolgde Peaty. "Dit met als enige doel om de best mogelijke prestatie te leveren tijdens de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Deze sport heeft me alles gegeven. Ik kijk ernaar uit om de liefde die ik ervoor heb terug te vinden."

Meer uit Sport

Van Gerwen strandt in halve finale Premier League in Liverpool

LIVERPOOL (ANL) - Darter Michael van Gerwen is in de dertiende ronde van de Premier League gestrand in de halve finales. De 35-jarige Brabander verloor op zijn verjaardag in Liverpool met 6-2 van Rob Cross.

1 uur geleden
Formule E-auto trekt in 2025 sneller op dan Formule 1-wagen

MONACO (ANP) - De elektrische sportwagen die in 2025 in de Formule E zal rijden, trekt sneller op dan een Formule 1-auto. De Gen3 Evo-auto gaat in 1,86 seconde van 0 naar 100 kilometer per uur en dat is 30 procent sneller dan de huidige Formule 1-auto, meldde Formule E-baas Jeff Dodds.

3 uur geleden
Atlete Bol loopt vlak voor Spelen in Diamond League Londen

LONDEN (ANP) - Atlete Femke Bol loopt op 20 juli, zes dagen voor aanvang van de Olympische Spelen in Parijs, een 400 meter horden op de meeting uit de Diamond League in Londen. De 24-jarige wereldkampioene liep vorig jaar in Londen haar Europees record van 51,45 seconden. De Amersfoortse is sinds augustus 2021 ongeslagen op de 400 meter horden in de Diamond League; ze won negentien races op rij.

4 uur geleden
Topontwerper Newey verlaat kampioensteam Red Bull

MILTON KEYNES (ANP/RTR) - Topontwerper Adrian Newey heeft besloten het Formule 1-team van Red Bull te verlaten. Dat meldden onder meer de BBC en diverse goed ingevoerde autosportmedia.

5 uur geleden
Nadal eenvoudig naar tweede ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Rafael Nadal heeft de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid bereikt. De 37-jarige Spanjaard was in twee sets te sterk voor de Amerikaan Darwin Blanch: 6-1 6-0.

5 uur geleden
Shorttrackster Schulting gaat langebaanschaatsen bij Jumbo

HEERENVEEN (ANP) - Shorttrackster Suzanne Schulting sluit aan bij schaatsploeg Jumbo. De meervoudig olympisch kampioene gaat het shorttracken combineren met langebaanschaatsen, meldt de ploeg van coach Jac Orie.

6 uur geleden
Tennisster Rus pijnlijk onderuit tegen Gauff in Madrid: 0-6 0-6

MADRID (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft in de tweede ronde van het graveltoernooi in Madrid een pijnlijke nederlaag geleden. De Nederlandse nummer 47 van de wereld was kansloos tegen de Amerikaanse Coco Gauff. Ze verloor in twee sets met de veelzeggende cijfers 6-0 6-0.

7 uur geleden