Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Olieprijzen en winkelverkopen centraal op Damrak

Olieprijzen en winkelverkopen centraal op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs blijft de aandacht dinsdag onder meer uitgaan naar de duurdere olie. De olieprijzen staan op het hoogste niveau in jaren nadat oliekartel OPEC en zijn bondgenoten geen akkoord wisten te bereiken over een verhoging van de olieproductie. Daarnaast wordt uitgekeken naar de winkelverkopen in de eurozone en de cijfers over de mate van bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector, die later op de dag bekend worden gemaakt. De snelle opmars van de zeer besmettelijke Delta-variant van het coronavirus in veel landen blijft daarbij zorgen voor terughoudendheid op de beursvloeren.

De Amsterdamse AEX-index lijkt op basis van de openingsindicatoren licht lager te beginnen aan de nieuwe handelsdag. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen naar verwachting met kleine koersuitslagen openen. De belangrijkste aandelenmarkten in Azië lieten dinsdag een gemengd beeld zien. De Nikkei in Tokio sloot 0,2 procent hoger onder aanvoering van de oliebedrijven. In Australië hield de centrale bank de rente ongewijzigd op 0,1 procent.

In Engeland worden zoals verwacht de resterende coronamaatregelen vanaf 19 juli geschrapt, dankzij het "succesvolle" vaccinatieprogramma. Het aantal besmettingen stijgt weliswaar als gevolg van de Delta-variant en dat zal volgens premier Boris Johnson ook tot sterfgevallen leiden. Johnson benadrukte dat de pandemie "nog lang" niet voorbij is en maande zijn landgenoten voorzichtig te blijven omgaan met de risico’s van Covid-19 en zelf te bepalen wat voor voorzorgsmaatregelen ze nemen.

Aperam

Op het Damrak zal het aandeel Aperam mogelijk bewegen op een advieswijziging. Analisten van de Zwitserse bank Credit Suisse schroefden hun aanbeveling en het koersdoel voor de roestvrijstaalmaker op. Laadpalenfabrikant Alfen liet weten samen met Unisun Energy een zonnepark te ontwikkelen voor de Rotterdamse luchthaven. Snellaadbedrijf Fastned maakte bekend tien nieuwe snellaadlocaties te hebben gekocht in België.

Neways staat eveneens in de belangstelling. Industrieconcern VDL liet weten af te zien van een overname van de Brabantse fabrikant van elektronische componenten. Er ontstaat daardoor geen overnamestrijd rond Neways. Het bestuur van het bedrijf ging vorige maand akkoord met een bod van 14,55 euro per aandeel van de Enschedese investeerder Infestos.

De euro was 1,1889 dollar waard, tegenover 1,1864 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,8 procent tot 76,54 dollar. Brentolie werd 0,2 procent duurder op 77,33 dollar. Het is voor het eerst sinds 2018 dat Brent meer dan 77 dollar kost.

Meer uit Financieel

Ondernemingsraad wacht met kort geding na toezegging Nedcar

BORN (ANP) - De ondernemingsraad (or) van Nedcar heeft een aangekondigd kort geding tegen eigenaar VDL van de autofabriek in Born in de pauzestand gezet. Dat gebeurde nadat VDL inzage had beloofd in door de or gevraagde stukken, zij het onder strenge voorwaarden.

4 minuten geleden
Ruim half miljoen euro boete voor aandelenbroker BinckBank

AMSTERDAM (ANP) - Aandelenbroker BinckBank heeft een boete van 530.000 euro gekregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het platform, dat inmiddels onderdeel is van het Deense Saxo Bank en ook die naam gebruikt, deed jarenlang niet genoeg om te bepalen of klanten wel genoeg kennis hadden om in geavanceerde financiële producten te handelen.

29 minuten geleden
Herziene cijfers Eurostat: economie eurozone in recessie

LUXEMBURG (ANP) - De economie van de eurozone is in het eerste kwartaal van dit jaar onverwacht in een recessie beland. Volgens herziene cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat kromp de economie van het eurogebied met 0,1 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Ook wordt nu een krimp van 0,1 procent voor het vierde kwartaal van 2022 gemeld door het statistiekbureau.

36 minuten geleden
Inspectie treedt met boete op tegen bagageafhandelaars Schiphol

DEN HAAG (ANP) - Zes bagageafhandelingsbedrijven op Schiphol krijgen een boete van de Arbeidsinspectie als zij niet voldoen aan de eisen om het personeel te ontlasten, bijvoorbeeld door de inzet van tilhulpen. De inspectie stelde de bedrijven een last onder dwangsom in het vooruitzicht. Als zij niets doen gaat die dwangsom over vijftien dagen in. De boetes verschillen per bedrijf, de hoogste is 65.000 euro per maand.

54 minuten geleden
Woonbond: energietoeslag bereikt niet iedereen die dit nodig heeft

AMSTERDAM (ANP) - Veel mensen met een laag inkomen en een hoge energierekening maken geen aanspraak op de energietoeslag die gemeenten verstrekt hebben. Daarop wijst belangenorganisatie de Woonbond na honderden meldingen van huurders die door de staat van hun woning grote moeite hebben om op energiekosten te besparen.

1 uur geleden
Zweedse autogordelmaker met Brabantse vestiging schrapt veel banen

STOCKHOLM (ANP) - De Zweedse producent van autogordels, airbags en andere veiligheidssystemen voor auto's Autoliv schrapt wereldwijd 6000 banen en wil ook vestigingen sluiten. Het bedrijf heeft ook een vestiging in het Brabantse Boxtel, maar het is nog niet duidelijk of daar banen in gevaar komen en zo ja hoeveel. Autoliv was niet direct bereikbaar voor commentaar.

1 uur geleden
Chipbedrijven ASML, Besi en ASMI onderaan in lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging donderdag licht omlaag door koersverliezen bij de chipbedrijven ASML, Besi en ASMI. Door de hernieuwde rentezorgen staat de techsector onder druk. De vrees dat de Amerikaanse centrale bank mogelijk toch nog niet klaar is met het verhogen van de rente laaide namelijk weer op na een onverwachte renteverhoging van de Canadese centrale bank. Hogere rentetarieven zijn met name slecht voor de waarderingen van snelgroeiende chip- en techbedrijven.

1 uur geleden