Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oliekartel OPEC verlaagt olieproductie

Oliekartel OPEC verlaagt olieproductie

WENEN (ANP/BLOOMBERG) - De landen van oliekartel OPEC zijn overeengekomen de olieproductie met 1,5 miljoen vaten per dag terug te brengen. Dat zei de Iraanse olieminister Bijan Namdar Zanganeh van het kartel. De olielanden willen hiermee de olieprijzen stutten, die door de uitbraak van het nieuwe coronavirus flink zijn ingezakt. Zanganeh beloofde dat olieproducerende landen die met OPEC samenwerken, zoals Rusland, een derde van de productiebeperking voor hun rekening nemen.

Vrijdag moet blijken of Rusland zich daaraan zal houden. De Russische energieminister Alexander Novak zou het dit keer niet eens zijn met de OPEC en wilde daarom donderdag niet bij de gesprekken aanwezig zijn. Rusland is overigens wel bereid om minder olie op te pompen om zo de daling van de prijzen die wordt veroorzaakt door de virusuitbraak tegen te gaan. Dat heeft althans president Vladimir Poetin afgelopen weekend gezegd. Poetin benadrukte wel dat Rusland geen probleem heeft met de huidige prijzen.

De olieprijzen lieten vorige week nog de grootste daling zien sinds de financiƫle crisis. De uitbraak en de verspreiding van het virus zitten de olievraag duidelijk in de weg. Mogelijk is er dit jaar geen sprake van een groeiende vraag, wat in de laatste veertig jaar slechts vier keer is voorgekomen. Ook als de vraag in de tweede helft van dit jaar aantrekt, zal dat volgens kenners waarschijnlijk onvoldoende zijn voor groei.

Meer uit Financieel

WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

51 minuten geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

1 uur geleden
AEX buigt verlies om in winst, Duitse DAX naar recordhoogte

AMSTERDAM (ANP) - Het Damrak wist de openingsverliezen dinsdag tijdens de middaghandel om te buigen in winst, geholpen door hogere standen op Wall Street. In Duitsland klom de toonaangevende DAX-index gedurende de handel tot recordhoogte, mede door speculaties over een renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) volgend jaar.

1 uur geleden
EU eens over verbod op vernietiging onverkochte kleding

BRUSSEL (ANP) - Onverkochte kleding en schoenen mogen in de Europese Unie binnenkort niet meer zomaar worden vernietigd. Ook tal van andere producten moeten duurzamer worden ontworpen en minder vaak op de vuilnisbelt of in de verbrandingsoven belanden, hebben de EU-landen en het Europees Parlement afgesproken.

3 uur geleden
Uitgever videogame Grand Theft Auto lager op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Computergamebedrijf Take-Two Interactive Software, de uitgever van het zeer populaire spel Grand Theft Auto, stond dinsdag bij de verliezers op de aandelenbeurzen in New York. Dochteronderdeel Rockstar Games heeft maandag een eerste trailer vrijgegeven van de langverwachte game Grand Theft Auto VI. Het spel verschijnt in 2025.

3 uur geleden
Storing Rabobank verholpen

UTRECHT (ANP) - De storing bij de Rabobank waardoor klanten dinsdag onder meer geen onlinebetalingen konden doen, is verholpen. Alle systemen werken weer, laat een woordvoerder weten.

4 uur geleden
Meer geshopt in week voor pakjesavond dan vorig jaar

DEN HAAG (ANP) - Het winkelend publiek in Nederland rekende in de week voor pakjesavond vaker af dan een jaar eerder, zowel in de winkels als online. Zaterdag was in winkels de drukste dag, zegt Betaalvereniging Nederland. Naar schatting rekenden mensen die dag ruim 20 miljoen keer iets aan de kassa in de winkel af voor een totaalbedrag van 579 miljoen euro, aldus de organisatie.

4 uur geleden