Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oktoberfest voor de tweede keer in versoberde vorm

Oktoberfest voor de tweede keer in versoberde vorm

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Voor het tweede jaar op rij is het Oktoberfest in het Zuid-Duitse München op sobere wijze van start gegaan. Zo is er geen officiële happening op de 'Wiesn', de Theresiaweide, maar mensen zijn er op eigen gelegenheid naartoe getrokken voorzien van bier en snacks, gekleed in de traditionele dirndl en lederhose.

Dit jaar geldt er op het terrein geen alcoholverbod, zoals vorig jaar. Maar de kraampjes en kermisattracties die er anders zouden zijn, ontbreken opnieuw. Toch klonk op de Theresiaweide zaterdag om 12.00 uur de kreet 'O'zapft is' (Beiers dialect voor 'de tap is geopend'), waarna de bezoekers op elkaar proostten. In tientallen herbergen en cafés in München kunnen ze de komende twee weken hun Oktoberfest-viering voortzetten.

Het Oktoberfest is normaal gesproken het grootste bierfestival ter wereld. Pre-corona trok het 6 miljoen feestvierders van over de hele wereld. De burgemeester verricht dan de aftrap door het eerste biervat aan te slaan, met de woorden 'O'zapft is'.

Het stadsbestuur hoopt dat er in 2022 wel weer een groots Oktoberfest kan worden opgetuigd. Volgens burgemeester Dieter Reiter liggen de plannen klaar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Hoofdredacteur grootste krant Duitsland weg om #MeToo

BERLIJN (ANP/DPA) - De hoofdredacteur van de grootste Duitse krant Bild is met onmiddellijke ingang uit zijn functie gezet. De reden is dat de 41-jarige Julian Reichelt liefdesaffaires met medewerkers heeft gehad, waarbij er aanwijzingen zijn van machtsmisbruik, heeft mediaconcern Axel Springer bekendgemaakt.

27 minuten geleden
Italiaanse anticorona-tsaar verdacht van verduistering miljoenen

ROME (ANP/AFP) - De Italiaanse topfunctionaris die de Italiaanse strijd tegen het coronavirus leidde, heeft mogelijk miljoenen euro's verduisterd bij de aankoop van Chinese mondkapjes. Tegen Domenico Arcuri, die in de media de anticorona-tsaar wordt genoemd, loopt ook een onderzoek voor ambtsmisbruik.

2 uur geleden
Duitse minister: coronanoodtoestand volgende maand ten einde

BERLIJN (ANP) - De noodtoestand die sinds het begin van de coronapandemie in Duitsland geldt, komt op 25 november ten einde als het parlement daarmee instemt, zegt minister van Volksgezondheid Jens Spahn volgens de krant Bild. De noodtoestand is de juridische basis van veel coronamaatregelen, maar een deel daarvan blijft volgens de bewindsman ook na volgende maand nog "absoluut noodzakelijk". Het gaan dan bijvoorbeeld om het vaccinatie- en testbeleid en hygiënevoorschriften.

2 uur geleden
Aanslagpleger Kongsberg doodde mensen toch niet met pijl en boog

OSLO (ANP/AFP) - De man die vorige week vijf mensen doodde in Noorwegen, deed dat met een "scherp voorwerp". Hij liep ook met pijl en boog rond, maar dat zou niet het moordwapen zijn geweest.

3 uur geleden
Drie partijen beginnen overleg over Duitse regeringscoalitie

BERLIJN (ANP/DPA) - Drie Duitse partijen zijn bereid onderhandelingen te beginnen over een regeringscoalitie. Als laatste partij ging maandag de liberale FDP akkoord, melden Duitse media. Eerder hadden de sociaaldemocratische SPD en de milieupartij De Groenen al ingestemd.

4 uur geleden
Amerikaanse ex-minister, diplomaat en generaal Powell overleden

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse ex-minister van Buitenlandse Zaken, diplomaat en voormalige generaal Colin Powell is op 84-jarige leeftijd overleden. Volgens zijn familie overleed hij aan de gevolgen van complicaties van Covid-19, al was hij wel volledig ingeënt tegen het coronavirus. Hij was de eerste zwarte minister van Buitenlandse Zaken van de VS en van 1989 tot 1993 de hoogste militair in het land.

5 uur geleden
Rusland sluit eigen missie bij de NAVO

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland sluit de eigen missie bij de NAVO. Als het bondgenootschap contact wil opnemen met de Russische regering, kan dat volgens minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov via de Russische ambassade in Brussel.

5 uur geleden