Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oktoberfest, maar dan anders

Oktoberfest, maar dan anders

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Op de dag dat in de Zuid-Duitse stad München traditioneel het Oktoberfest zou beginnen, is het deze zaterdag stil gebleven. Het grootste bierfestival ter wereld kan dit keer niet doorgaan vanwege corona. Het Oktoberfest, dat ruim twee weken zou duren, trekt jaarlijks ruim 6 miljoen bierliefhebbers uit de hele wereld.

Normaal zou om 12.00 uur op het festivalterrein op de Theresienwiese het sein 'O'zapft is' (de tap is geopend) worden gegeven. Maar dat terrein, anders altijd het hart van het feest met kraampjes, kroegjes en terrassen, is nu leeg en er geldt ook nog eens een alcoholverbod.

Wel kan er volop bier worden gedronken in ruim vijftig herbergen in München. De voormalige burgemeester van München Christian Ude gaf daar toch een soort aftrap, door om 12.00 uur in brouwerij annex café Schiller Bräu het eerste vaatje aan te slaan.

Op de uitgestorven Theresienwiese - afgezien van een corona-teststraat - grepen betogers de gelegenheid aan om coronaproof te demonstreren voor een sociale en ecologisch verantwoorde toekomst, met oog voor het klimaat en dierenrechten. Ze droegen mondkapjes en hielden afstand van elkaar.

Meer uit Buitenland

Trump: Harris is 'radicaal-linkse gek'

CHARLOTTE (ANP) - De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft vicepresident Kamala Harris woensdag tijdens een campagnebijeenkomst in North Carolina bestempeld als een "radicaal-linkse gek die het land zal vernietigen".

48 minuten geleden
Campagne gestaakt om democratie te redden, zegt Biden

WASHINGTON (ANP) - De beste manier om een verdeeld land en verdeelde Democratische partij te verenigen is om "de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie". Dat zei president Joe Biden in zijn eerste toespraak sinds hij zondag onder druk van partijgenoten zijn herverkiezingscampagne staakte.

2 uur geleden
Deal wapenstilstand Gaza dichtbij, zegt Amerikaanse regeringsbron

WASHINGTON (ANP) - De onderhandelingen rond een staakt-het-vuren voor de Gazastrook en de vrijlating van de overblijvende Israëlische gijzelaars is in de "afrondende fase", zei een Amerikaanse regeringsfunctionaris woensdag tegen verschillende media.

3 uur geleden
Kritiek VS op plan Israël om UNRWA als terreurgroep te bestempelen

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten hebben woensdag kritiek geuit op een Israëlisch wetsvoorstel dat het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen UNRWA als een terreurorganisatie zou bestempelen. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken is het "ongelooflijk contraproductief".

3 uur geleden
Netanyahu wil nog een tijd controle over Gazastrook

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - Israël wil nog een tijd de controle over de Palestijnse Gazastrook voor de eigen veiligheid, maakte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu duidelijk in een toespraak tot het Amerikaanse parlement. Voor de nabije toekomst is nog een doorslaggevende veiligheidscontrole over Gaza nodig, zei de regeringsleider tegen parlementariërs uit het Huis van Afgevaardigden en de Senaat.

6 uur geleden
Democraten willen Harris eerder tot presidentskandidaat benoemen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Democraten willen vicepresident Kamala Harris eerder tot hun kandidaat benoemen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen begin november. Mogelijk wordt ze al begin augustus gekozen, blijkt uit plannen van een partijcommissie.

7 uur geleden
Fox News wil op 17 september debat tussen Harris en Trump

WASHINGTON (ANP) - Fox News heeft Kamala Harris en Donald Trump uitgenodigd voor een debat op dinsdag 17 september. Dat maakte de Amerikaanse zender bekend.

8 uur geleden