Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oktober was warm en in het westen kletsnat

Oktober was warm en in het westen kletsnat

DE BILT (ANP) - Met een gemiddelde temperatuur van 11,6 graden tegen 10,9 graden normaal is oktober warm verlopen, meldt Weer.nl. Vooral in het westen was het een erg natte maand, terwijl het zuidoosten weinig neerslag kreeg. Met landelijk gemiddeld 108 tegen 84 millimeter regen normaal is oktober tot nu toe de natste maand van dit jaar.

Opvallend noemt Weer.nl het dat het in De Bilt uiteindelijk niet meer een officiële 'warme dag' van 20 graden of hoger is geworden. Dit betekent dat het totaal aantal warme dagen in De Bilt dit jaar met 98 net onder de 100 is gebleven. Eindhoven, Volkel en Arcen hebben uiteindelijk 110 warme dagen gescoord en dit aantal is net als voor De Bilt hoger dan gebruikelijk. Op 19 oktober kwam slechts in het zuidwesten van het land de temperaturen iets boven de 20 graden uit, Westdorpe was de warmste plek met 20,2 graden.

Op 21 oktober viel in het noordwesten van het land lokaal meer dan 50 millimeter neerslag. Assendelft kwam uit op 58 millimeter en Marken was met 68 millimeter de natste plaats van Nederland. Deze dag bracht het totale aantal dagen met zware neerslag tot nu toe dit jaar op 19. Dat zijn er nu al 3 meer dan in het vorige recordjaar 2006.

Voor wat de zonuren betreft, heeft de laatste week van oktober het verschil gemaakt. Zonder die paar zonnige dagen waren we niet aan de in een oktobermaand gebruikelijke 120 zonuren gekomen, stelt Weer.nl. Het totaal van deze maand komt landelijk gemiddeld op circa 122 uren uit. Maastricht was met ruim 130 zonuren de zonnigste stad. Weerstation Eelde, nabij Groningen, kwam maar net boven de 100 zonuren uit.

Meer uit Binnenland

A1 en A35 in Twente weer vrijgegeven na wateroverlast

DEN HAAG (ANP) - De A1 en A35 bij Hengelo en Enschede zijn weer open voor verkeer. De snelwegen waren zondagavond in beide richtingen afgesloten omdat er water op het wegdek stond, maar beide wegen zijn maandagochtend vroeg weer vrijgegeven. Alleen de op- en afrit van de provinciale weg N735 bij De Lutte, die op de A1 aansluiten, zijn nog dicht vanwege wateroverlast.

31 minuten geleden
14-jarige drenkeling bij Smalle Ee overleden

SMALLE EE (ANP) - De drenkeling die zaterdagavond in kritieke toestand uit het water werd gered in het Friese Smalle Ee is overleden. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Somalië, laat een woordvoerder van het COA weten. De jongen verbleef in de noodopvang in het Fries Congrescentrum in Drachten.

11 uur geleden
Loods van golfclub in Bosch en Duin afgebrand

BOSCH EN DUIN (ANP) - Een loods op het terrein van de golfclub De Pan in Bosch en Duin (Utrecht) is zondag afgebrand. De brand was in de loop van de middag onder controle, meldt de brandweer.

15 uur geleden
Komende week begint koel, in het weekend mogelijk zomers warm

HOUTEN (ANP) - Het zomerse weer van afgelopen dagen verdwijnt begin komende week even naar de achtergrond. Weerbureau Weeronline verwacht een koel en hier en daar ook nat begin van de werkweek. Vanaf donderdag loopt de temperatuur weer op, met mogelijk lokaal zomerse waarden in het weekend.

16 uur geleden
Schoenenprotest Groningen is actie tegen geweld en honger in Gaza

GRONINGEN (ANP) - Duizenden kinderschoenen zijn zondag in een groot vierkant neergezet op de Grote Markt in Groningen. Met het 'schoenenprotest' herdenkt de stichting Plant een Olijfboom meer dan 16.000 Palestijnse kinderen die zijn omgekomen in Gaza, sinds Israël aanvallen is gaan uitvoeren na de Hamas-aanval van 7 oktober.

16 uur geleden
Brandje op Pannenkoekenboot Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Op de Pannenkoekenboot in Rotterdam is zondag een brandje geweest in een elektrakast. Dat bevestigt een woordvoerder van de brandweer na berichtgeving door Rotterdamse media.

17 uur geleden
Inwoner Rijswijk wint Lotto-Jackpot van 5,3 miljoen euro bruto

RIJSWIJK (ANP) - Een inwoner van Rijswijk heeft zaterdag bij de wekelijkse trekking de Lotto-Jackpot van 5,3 miljoen euro gewonnen, meldt de Nederlandse Loterij. Het is een brutobedrag, waarover nog 30,5 procent kansspelbelasting wordt ingehouden.

18 uur geleden