Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Officieel warmste 6 april ooit, vroege zomerse dag in Eindhoven

Officieel warmste 6 april ooit, vroege zomerse dag in Eindhoven

DE BILT (ANP) - De temperatuur in De Bilt steeg zaterdag om 14.30 uur naar 23,2 graden en daarmee is het officieel de warmste 6 april ooit. Het oude datumrecord van 23,0 graden uit 2020 werd daarmee verbroken, meldt Weeronline.

Met een temperatuur van 25,2 graden werd om 15.10 uur in Eindhoven ook de eerste lokale zomerse dag van het jaar gemeten. Dat is volgens Weeronline zeer vroeg, want gemiddeld tikt het kwik pas op 3 mei de 25 graden of meer aan.

Een officiële zomerse dag wordt het niet, want daarvoor moet het in De Bilt 25 graden of meer worden. Op het hoofdstation wordt het maximaal 24 graden, tegen 16.30 uur gaf de thermometer daar 23,4 graden aan. Lokaal kan de temperatuur de komende uren nog wel verder oplopen.

Het is al de vijfde keer dat er dit jaar sprake is van een datumwarmterecord. De eerste was op 23 januari, vervolgens werd het ook op 15 februari en 3 en 14 maart recordwarm. Dit jaar zijn er nog geen kouderecords gevestigd. Vorig jaar kwam het tot zeven warmterecords en slechts één kouderecord. In 2020 werden er veertien warmterecords genoteerd en geen enkel kouderecord.

Meer uit Binnenland

Man die overleed door mishandeling in Den Haag woonde in azc

DEN HAAG (ANP) - Het slachtoffer van een dodelijke mishandeling afgelopen weekend in het centrum van Den Haag is een 23-jarige man uit Somalië, meldt de politie dinsdag. Hij woonde in een asielzoekerscentrum in Heerhugowaard (Noord-Holland). De politie wil dinsdag nog geen vragen beantwoorden over eventuele aanhoudingen.

54 seconden geleden
In hoger beroep 22 jaar cel voor schutter moord Ayla Mintjes

AMSTERDAM (ANP) - Het gerechtshof in Amsterdam heeft de 25-jarige Jeremia T. dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf voor zijn aandeel in de moord op Ayla Mintjes, ruim drie jaar geleden. Tegen T. was twee weken geleden door het Openbaar Ministerie 28 jaar celstraf geëist.

23 minuten geleden
Tekening Liebermann uit Boijmans terug naar diens erven

ROTTERDAM (ANP) - De tekening Schrijvend meisje aan een tafel van Max Liebermann moet terug naar de erven van deze Duitse kunstenaar (1847 - 1935), vindt de zogenoemde Restitutiecommissie. Zij acht het voldoende aannemelijk dat zijn weduwe Martha Liebermann de tekening onvrijwillig is kwijtgeraakt als gevolg van omstandigheden die verband hielden met het naziregime. De tekening is sinds 1959 onderdeel van de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen en officieel in het bezit van de gemeente Rotterdam.

27 minuten geleden
PVV-fractie kiest Mulder en De Jong als vicevoorzitters

DEN HAAG (ANP) - De PVV-fractie in de Tweede Kamer heeft na het vertrek van Fleur Agema naar het kabinet twee nieuwe vicevoorzitters gekozen, Edgar Mulder en Léon de Jong. Dat meldt fractieleider Geert Wilders in een bericht op X.

1 uur geleden
Elf drugsdealers opgepakt tijdens eerste weekend Tomorrowland

BOOM (ANP/BELGA) - Tijdens het eerste weekend van het Belgische festival Tomorrowland zijn elf drugsdealers gearresteerd, van wie twee uit Nederland. In totaal zijn op en rond het festivalterrein 73 mensen aangehouden voor verschillende feiten, meldt persbureau Belga.

2 uur geleden
Hoekstra zegt vereerd te zijn met voordracht tot Eurocommissaris

BRUSSEL (ANP) - Eurocommissaris Wopke Hoekstra schrijft op X dat hij zeer vereerd is "dat het kabinet heeft besloten mij te nomineren voor de volgende Europese Commissie". Hij schrijft nog: "Ik dank minister-president Dick Schoof en zijn team zeer voor hun vertrouwen".

2 uur geleden
CDA-leider Bontenbal blij met EU-voordracht Hoekstra

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Henri Bontenbal is verheugd met de voordracht van zijn voorganger Wopke Hoekstra voor een nieuwe termijn als Eurocommissaris. "Een CDA'er op deze plek, daar zijn we blij mee", laat hij weten in een bericht op X.

2 uur geleden