Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Officieel dodental door coronavirus ruim boven de 3000

Officieel dodental door coronavirus ruim boven de 3000

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze door het coronavirus zijn overleden, is toegenomen tot 3134. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 189 nieuwe meldingen over sterfgevallen gekregen van de GGD'en. Het werkelijke dodental is zeker hoger, omdat de registratie diverse beperkingen kent.

Mensen die aan het coronavirus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken in de statistieken. Ook geven GGD'en sterfgevallen vaak pas na een of meerdere dagen door.

Uit CBS-cijfers over de totale sterfte in Nederland bleek eind vorige week nog dat in de week tussen 30 maart en 5 april 2000 Nederlanders meer waren overleden dan gemiddeld in de eerste tien weken van 2020. Dat heeft alles te maken met het virus. In dezelfde week registreerde het RIVM ruim duizend sterfgevallen als gevolg van Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus.

Pasen

Het RIVM krijgt steevast meer meldingen van sterfgevallen binnen na het weekend. Vanwege Pasen duurde het weekend nu een dag langer. Ook dat kan gevolgen hebben voor de statistieken.

Ook ziekenhuisopnamen worden regelmatig pas later doorgegeven. Het RIVM heeft 188 nieuwe opnames geregistreerd. Van die mensen werden er dinsdag 69 opgenomen, de rest al eerder. In de statistieken is wel duidelijk een dalende lijn te zien, zeker ten opzichte van eind maart.

Tot nog toe was 24 maart de dag waarop de meeste mensen binnenkwamen in ziekenhuizen: 559. Op 8 april waren voor zover nu bekend 200 nieuwe opnames, op 11 april nog 'maar' 125. Maar zeker dat laatste getal zou nog wat kunnen toenemen als de administraties op orde worden gebracht.

Meer uit Gezond

Oud-minister Kuipers haalt uit naar bestuurders kinderhartcentra

DEN HAAG (ANP) - Oud-minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid haalt in een interview in NRC hard uit naar de bestuurders van de kinderhartcentra die zijn besluit om deze specialistische zorg te centraliseren via de rechter hebben kunnen terugdraaien. Volgens hem gaat het ze alleen maar om hun eigen geld en status en niet om de patiënten. Ze moeten "zich schamen tot in hun bilnaad", citeert de krant hem.

21 uur geleden
Mogelijk stapje in de bestrijding van de symptomen van ALS

AMSTERDAM (ANP) - De Europese medicijnwaakhond EMA geeft zijn fiat aan een middel dat de symptomen van amyotrofische laterale sclerose (ALS) bestrijdt. De gevolgen van de ziekte, die tot verlamming leidt en niet te genezen is, kunnen volgens het EMA in een aantal gevallen worden behandeld met Qalsody van Biogen Nederland B.V.

1 dag geleden
Chiropractoren zonder vergunning met röntgen in de weer

DEN HAAG (ANP) - Chiropractoren gebruiken nogal eens röntgentoestellen zonder dat ze daar een vergunning voor hebben, constateert de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS). De 'krakers' mogen ze niet (meer) toepassen voordat ze dergelijke toestemming hebben gekregen.

2 dagen geleden
AI spoort 40 procent meer poliepen in darmen op

NIJMEGEN (ANP) - Dankzij Artificial Intelligence (AI) ofwel kunstmatige intelligentie kan er 40 procent meer aan poliepen in de darmen worden opgespoord, zo heeft het Radboudumc in Nijmegen vastgesteld. Poliepen kunnen een voorloper zijn van kanker.

2 dagen geleden
Ernst Kuipers duikt op bij universiteit in Singapore

DEN HAAG (ANP) - Ernst Kuipers, voormalig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gaat per 1 mei aan de slag aan de Nanyang Technological University (NTU) in Singapore. Dat heeft die universiteit donderdag bekendgemaakt. Een woordvoerder van D66 bevestigt dat dit zijn nieuwe baan is.

2 dagen geleden
Verzuim door griep bereikt piek in januari

SON (ANP) - Het aantal nieuwe ziekmeldingen heeft in januari het hoogste punt van het griepseizoen tot nu toe bereikt, melden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare. In de eerste maand van het jaar kwam het aantal ziekmeldingen uit op 85 per 1000 medewerkers. In voorgaande maanden varieerde dit aantal van 55 in september tot 83 in november 2023. De stijging houdt verband met een toename in het aantal griepgevallen, maar volgens de arbodienst lijkt de piek inmiddels bereikt.

2 dagen geleden
Ook Lidl roept koekjes terug

HUIZEN (ANP) - Ook de Lidl roept koekjes terug, omdat er mogelijk metaaldeeltjes in zitten. Het gaat om Sondey Triple chocolate en McEnnedy Nougatelli met de respectievelijke houdbaarheidsdata 12-12-2024 en 10-12-2024.

2 dagen geleden