Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Officieel dodental coronavirus stijgt met 181 naar 3315

Officieel dodental coronavirus stijgt met 181 naar 3315

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal Nederlandse doden door het coronavirus is opgelopen tot zeker 3315. Van deze mensen stond vast dat ze waren besmet met het virus. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 181 nieuwe meldingen over sterfgevallen gekregen van de GGD's.

Het werkelijke dodental is hoger, omdat de registratie diverse beperkingen kent. Mensen die aan het coronavirus overlijden zonder dat ze daarop zijn getest, ontbreken in de statistieken. Ook geven GGD's sterfgevallen vaak pas na een of meerdere dagen door, waardoor de registratie wat achterligt op de werkelijkheid.

CBS-cijfers over de sterfte in Nederland en de sterfte in verpleeghuizen doen vermoeden dat het werkelijke aantal overledenen als gevolg van het virus een stuk hoger ligt.

Meer sterfgevallen dan gemiddeld

In de week tussen 30 maart en 5 april stierven 2000 Nederlanders meer dan gemiddeld in de eerste tien weken van 2020. Vermoedelijk heeft dat alles te maken met het virus, maar van 'slechts' 1000 sterfgevallen in die week staat vast dat de overledene was besmet.

In instellingen als verpleeg- en verzorgingshuizen stierven in dezelfde week 1485 mensen, bijna twee keer zoveel als in een gemiddelde week aan het begin van het jaar, voor de corona-uitbraak.

Het RIVM registreerde 182 nieuwe ziekenhuisopnames. Het grootste deel van de patiƫnten die het betreft (117), werd dinsdag of maandag opgenomen. De rest al eerder. In grote lijnen daalt zowel het aantal overledenen als het aantal mensen dat in het ziekenhuis terechtkomt met de longziekte Covid-19, die door het virus wordt veroorzaakt. Vooralsnog was 31 maart de dag waarop de meeste mensen eraan bezweken: 163.

Meer uit Binnenland

Burgemeester Heerlen: bezoek koning kan helpen bij opknappen stad

HEERLEN (ANP) - Roel Wever, de burgemeester van Heerlen, gelooft dat het bezoek van koning Willem-Alexander aan Heerlen-Noord zeker kan bijdragen aan het opknappen van het stadsdeel. Dat zei hij woensdag na afloop van het bezoek, dat in het teken stond van het project Nationaal Programma Heerlen-Noord. Het stadsdeel heeft te maken met armoede en gezondheids- en criminaliteitsproblemen, iets wat met het project flink wordt aangepakt.

7 minuten geleden
Koning: verschrikkelijk als geld voor Heerlen-Noord opraakt

HEERLEN (ANP) - Koning Willem-Alexander zou het "verschrikkelijk" vinden als het geld om stadsdeel Heerlen-Noord op te knappen ooit opraakt. Dat zei hij woensdag na afloop van een bezoek aan Heerlen-Noord, een van de zogenoemde focusgebieden uit het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid. In deze gebieden hebben veel inwoners te maken met armoede, veiligheids- en gezondheidsproblemen. Het programma wil die in samenwerking met bewoners en ondernemers aanpakken.

9 minuten geleden
Grote storing in systemen reisinformatie NS voorbij

UTRECHT (ANP) - De grote technische storing in alle systemen voor de reisinformatie over het treinverkeer van de NS is opgelost. Het probleem ontstond woensdagmiddag kort voor 16.30 uur. De oorzaak van de storing is nog niet bekend.

32 minuten geleden
Donderdagochtend zekerheid over aantal asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Donderdagochtend wordt duidelijk hoeveel mensen er in de nacht van woensdag op donderdag in het aanmeldcentrum in Ter Apel waren. Vanaf middernacht mogen daar maximaal 2000 asielzoekers verblijven, maar het COA laat weten dat op dat moment niet wordt geteld. Hoeveel mensen er om middernacht in Ter Apel waren, wordt na 09.00 uur duidelijk, zo benadrukt een woordvoerder.

34 minuten geleden
Resterende zeven verdachten van rellen Den Haag langer vast

DEN HAAG (ANP) - De resterende zeven verdachten van de rellen in Den Haag van afgelopen zaterdagavond blijven veertien dagen in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Den Haag woensdag besloten.

1 uur geleden
SER-voorzitter Kim Putters krijgt Comeniusprijs 2024

NAARDEN (ANP) - De Comeniusprijs gaat dit jaar naar voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) Kim Putters. De jury van de prijs, die is vernoemd naar de Tsjechische denker Jan Amos Comenius (1592-1670), prijst Putters om zijn vermogen om "steeds opnieuw helder te duiden wat er gaande is in de samenleving". De SER-voorzitter ontvangt de prijs op 6 april in de Grote Kerk Naarden.

1 uur geleden
Hoofdredacteur Brabants Dagblad stapt op om te weinig draagvlak

DEN BOSCH (ANP) - Carin Smolders legt haar functie als hoofdredacteur van het Brabants Dagblad neer, omdat ze onvoldoende draagvlak vanuit de redactie voelt om een nieuwe koers te varen. Dat laat uitgever DPG Media woensdag weten.

1 uur geleden