Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Officieel dodental coronavirus stijgt met 144 naar 3459

Officieel dodental coronavirus stijgt met 144 naar 3459

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal Nederlandse doden door het coronavirus is opgelopen tot zeker 3459. Van deze mensen staat vast dat ze waren besmet met het virus. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in het afgelopen etmaal 144 nieuwe meldingen over sterfgevallen gekregen van de GGD'en. Het werkelijke aantal doden ligt waarschijnlijker hoger, omdat niet iedereen op het coronavirus wordt getest. Bovendien worden overlijdens soms pas na een paar dagen doorgegeven.

Het RIVM registreerde 156 nieuwe ziekenhuisopnames. Sinds het begin van de uitbraak zijn in totaal 9456 mensen opgenomen in ziekenhuizen. Het aantal bevestigde besmettingen steeg met 1235 naar 30.449. Het werkelijke aantal Nederlanders dat het coronavirus heeft opgelopen, ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest.

Het aantal meldingen van ziekenhuisopnames daalt al een tijdje. Het aantal gemelde sterfgevallen daalt ook, maar volgens het RIVM "minder snel dan de ziekenhuisopnames". Vooralsnog was 31 maart de dag waarop de meeste mensen overleden aan het coronavirus: 163. Onder de doden zijn vooral veel 65-plussers, maar ook drie twintigers, zes dertigers en dertien veertigers zijn aan het coronavirus overleden. De ziekte is vooral vastgesteld bij mensen van boven de 50, maar onder de patiënten zijn ook meer dan driehonderd kinderen.

Brabant

Noord-Brabant heeft nog steeds de meeste coronagevallen (6531), maar in Zuid-Holland neemt het aantal het snelst toe. De provincie telt nu 6036 mensen met corona. Groningen heeft de minste patiënten (299), vier meer dan op donderdag.

Volgens het RIVM en het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn vorige week 2000 mensen meer overleden "dan we zouden verwachten voor deze tijd van het jaar". Het hoge cijfer heeft waarschijnlijk te maken met het coronavirus.

Meer uit Binnenland

Dodelijk slachtoffer brugongeluk Lochem werkte bij bouwer Aertssen

STABROEK (ANP) - Een van de dodelijke slachtoffers bij het brugongeluk in Lochem van woensdag werkte voor het Belgische bouwbedrijf Aertssen. Dit concern leverde kranen en hijsmaterieel voor de bouwplaats waar de brug in aanbouw was.

9 minuten geleden
Zo'n 800 statushouders op wachtlijst voor gastgezin Takecarebnb

AMSTERDAM (ANP) - Een kleine achthonderd mensen met een verblijfsstatus die nog in een asielzoekerscentrum zitten, staan op de wachtlijst voor plaatsing bij een tijdelijk gastgezin via de organisatie Takecarebnb. Ondanks de grote behoefte aan woonplekken voor deze zogenoemde statushouders, zijn er minder gastgezinnen voor statushouders dan voor Oekraïners, toen die zo'n twee jaar geleden naar Nederland kwamen, zegt directeur van Takecarebnb Robert Zaal.

17 minuten geleden
VluchtelingenWerk hamert op opvangplekken voor langere termijn

DEN HAAG (ANP) - Dat het maximumaantal van 2000 asielzoekers in Ter Apel afgelopen nacht overschreden is, laat volgens hulporganisatie VluchtelingenWerk opnieuw zien dat er snel structurele opvangplekken in heel het land bij moeten komen. "Zolang er geen nieuwe locaties voor de lange termijn bijkomen, blijft het pleisters plakken en domineren dagkoersen het nieuws", stelt de hulporganisatie.

1 uur geleden
Zes demonstranten krijgen boete om klimaatprotest A10 Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft zes demonstranten van Extinction Rebellion (XR) een boete van 200 euro opgelegd, omdat ze zich op 30 december op de snelweg A10 hebben begeven. Volgens het OM zijn zij strafbaar omdat ze gevaar op de weg hebben veroorzaakt. Dat meldt justitie donderdag.

1 uur geleden
Lokale partij Westerwolde betreurt dat nu dwangsom wordt geïnd

TER APEL (ANP) - Gemeentebelangen Westerwolde, een van de partijen in de raad van de gemeente Westerwolde, had "liever gehad" dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de afspraken was nagekomen dan dat er nu een dwangsom moet worden geïnd. Dat zegt fractievoorzitter Marco Visscher.

1 uur geleden
Weer minderjarige opgepakt voor dodelijke schietpartij Purmerend

PURMEREND (ANP) - De politie heeft opnieuw een minderjarige aangehouden voor het dodelijke schietincident bij het treinstation in Purmerend op 12 februari. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Amsterdam. De dagen na het incident werden al twee 16-jarige jongens uit Purmerend en een 18-jarige Amsterdammer aangehouden.

2 uur geleden
Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

TILBURG (ANP) - In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

2 uur geleden