Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oekraïne wil sneller wapens van westerse landen

Oekraïne wil sneller wapens van westerse landen

KIEV (ANP/DPA) - Drie maanden na het begin van de bloedige Russische invasie heeft Oekraïne het Westen opgeroepen sneller wapens te leveren. Het is te vroeg om te concluderen dat Oekraïne al over alle wapens beschikt die het nodig heeft, aldus de Oekraïense buitenlandminister Dmitro Koeleba op Twitter.

De bewindsman maant tot snellere militaire hulp uit het Westen gezien de zware Russische aanvallen in het oosten van zijn land. "Het Russische offensief in de Donbas is een meedogenloze strijd, de grootste op Europese bodem sinds de Tweede Wereldoorlog." Oekraïne heeft vooral raketwerpers en artillerie voor de lange afstand nodig.

Koeleba herhaalde de beschuldiging dat de Russen ook Oekraïens graan aan het stelen zijn.

Meer uit Buitenland

Meer dan duizend Hamasleden behandeld in Turkse ziekenhuizen

ANKARA (ANP/RTR) - Meer dan duizend leden van de militante Palestijnse groepering Hamas zijn behandeld in Turkse ziekenhuizen, zei de Turkse president Erdogan maandag. Hij herhaalde ook zijn standpunt dat Hamas een "verzetsbeweging" is.

1 uur geleden
Hamas: geen contact meer met bewakers vier Israëlische gijzelaars

GAZA-STAD (ANP/RTR) - De gewapende vleugel van Hamas, de Al Qassam-brigades, heeft geen contact meer met de strijders die vier Israëlische gijzelaars bewaken, meldt de beweging op Telegram. "Als gevolg van de barbaarse bombardementen van de afgelopen tien dagen werd het contact verbroken", staat in de boodschap.

1 uur geleden
Leider Catalonië verlaat politiek na tegenvallende verkiezingen

BARCELONA (ANP/RTR) - De aftredende Catalaanse regiopremier Pere Aragonès stapt uit de politiek na het teleurstellende resultaat voor zijn partij bij de regionale verkiezingen van zondag. Zowel de Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) van Aragonès als andere separatistische partijen verloren veel stemmen. De Spaanse Socialistische Partij (PSOE) werd de grootste partij.

2 uur geleden
Oud-fixer Cohen getuigt in zwijggeldzaak tegen Trump

NEW YORK (ANP) - Aanklagers in New York hebben de voormalige advocaat van Donald Trump opgeroepen als getuige in de zwijggeldzaak tegen de oud-president. Deze Michael Cohen wordt volgens Amerikaanse media gezien als een onvoorspelbare maar cruciale getuige.

3 uur geleden
Grootschalige aanvallen gemeld op doelen Charkiv

KYIV (ANP/AFP) - Rusland voert op grote schaal beschietingen uit in de Oekraïense grensregio Charkiv. Gouverneur Oleh Synjehoebov meldt dat de afgelopen dag "meer dan dertig" plaatsen zijn getroffen door artillerie- en mortieraanvallen. Zeker negen mensen raakten gewond.

3 uur geleden
Griekse premier waarschuwt tegen gebruik landsnaam Macedonië

ATHENE (ANP/AFP/RTR) - De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis bekritiseert de nieuwe president van Noord-Macedonië, Gordana Siljanovska-Davkova, voor haar gebruik van de oude landsnaam Macedonië. Hij waarschuwt dat dit gevolgen kan hebben voor de mogelijke toetreding van Noord-Macedonië tot de Europese Unie.

4 uur geleden
Netanyahu op gedenkdag: Israël voert strijd tegen monsters

JERUZALEM (ANP/DPA/RTR) - Israël heeft maandag de oorlogsdoden herdacht op de jaarlijkse Dag van de Herinnering. Premier Benjamin Netanyahu hield een speech en omschreef de huidige oorlog in Gaza als een strijd voor het voortbestaan van zijn land.

5 uur geleden