Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oekraïne verwacht extra wapens en nieuwe sancties tegen Rusland

Oekraïne verwacht extra wapens en nieuwe sancties tegen Rusland

MEDYKA (ANP/RTR/AFP) - De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmitro Koeleba zei zaterdag dat hij de komende dagen nieuwe westerse sancties tegen Rusland verwacht en dat Oekraïne meer wapens zal ontvangen. Koeleba zei dit vlak na een gesprek met zijn Amerikaans ambtsgenoot Antony Blinken

Ook herhaalde Koeleba de Oekraïense frustatie over de weigering van de NAVO om een vliegverbod boven Oekraïne af te dwingen. Dit zou volgens de militaire alliantie tot alleen maar meer burgerdoden leiden.

Eerder zaterdag sprak de Russische president Vladimir Poetin van "kolossale en catastrofale gevolgen, niet alleen voor Europa, maar ook voor de hele wereld", als een vliegverbod zou worden ingesteld. "Elke beweging in die richting zal door ons worden beschouwd als deelname aan een gewapend conflict door dat land", zei hij.

Blinken en Koeleba spraken elkaar 45 minuten aan de grens van Oekraïne met Polen. Doel van de ontmoeting was de westerse inspanningen te bespreken om Oekraïne te steunen en Rusland te isoleren, in de hoop een einde te maken aan de alweer tien dagen durende oorlog.

Meer uit Buitenland

Vlucht met Assange uit Bangkok vertrokken

BANGKOK (ANP/AFP) - Een vliegtuig met Julian Assange, oprichter van klokkenluidersplatform WikiLeaks, is dinsdagavond plaatselijke tijd (rond 15.30 uur Nederlandse tijd) uit de Thaise hoofdstad Bangkok vertrokken.

1 uur geleden
Keniaanse betogers verdreven uit parlementsgebouw

NAIROBI (ANP/RTR) - De Keniaanse politie heeft de betogers die het parlementsgebouw waren binnengedrongen weer verdreven. Agenten gebruikten traangas, een waterkanon en hebben geschoten op de demonstranten. Er zijn zeker vijf doden gevallen.

1 uur geleden
Mensenrechtenhof: Rusland schond mensenrechten op Krim

STRAATSBURG (ANP) - Rusland heeft op het bezette Oekraïense schiereiland de Krim de mensenrechten geschonden, oordeelt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Het geeft Oekraïne, dat daarover had geklaagd, gelijk.

2 uur geleden
Gewonden in Leipzig bij vechtpartij tussen Kroaten en Italianen

LEIPZIG (ANP) - Na de EK-wedstrijd van Italië en Kroatië in Leipzig zijn bij een vechtpartij tussen voetbalsupporters vier mensen gewond geraakt. Twee groepen kregen ruzie in de nacht van maandag op dinsdag, kennelijk nadat Italiaanse supporters een Kroatische vlag hadden verwijderd in de stad.

2 uur geleden
Zelensky over arrestatiebevelen ICC: gerechtigheid onvermijdelijk

KYIV (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky verwelkomt de arrestatiebevelen van het Internationaal Strafhof (ICC) tegen de Russische legerchef Valeri Gerasimov en de Russische oud-defensieminister Sergej Sjojgoe. "Dit besluit is een duidelijke indicatie dat gerechtigheid voor Russische misdaden tegen Oekraïners onvermijdelijk is", schrijft hij op sociale media.

3 uur geleden
Parlement Kenia bestormd door betogers, dode gemeld

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maatregelen aangekondigd tegen een reeks Europese media in reactie op maatregelen van de EU tegen Russische media. Het ministerie noemt media uit meer dan twintig EU-landen. Deze zullen in Rusland niet meer toegankelijk zijn, net zoals sommige Russische media dat in de EU niet meer zijn.

3 uur geleden
Waakhond: half miljoen Gazanen kampen met catastrofale honger

GAZA-STAD (ANP/AFP/RTR) - Ongeveer 495.000 Gazanen hebben te maken met "catastrofale honger", meldt de internationale waakhond voor voedselzekerheid (IPC) in een nieuw rapport. Dat is ongeveer 22 procent van de bevolking.

3 uur geleden