Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oekraïne: Russen in de problemen bij zuidelijke stad Cherson

Oekraïne: Russen in de problemen bij zuidelijke stad Cherson

KIEV (ANP/AFP) - Volgens Oekraïne komen de Russische bezetters steeds meer in de problemen bij Cherson, een grote stad in het zuiden die de Russen konden veroveren door de rivier Dnjepr over te steken. Inmiddels zijn alle bruggen daar door de Oekraïense strijdkrachten beschadigd.

De Russen zijn als reactie hun commandocentra uit de stad naar de overkant van de rivier aan het verplaatsen, aldus Oekraïne. De Russen kunnen zich dan makkelijker terugtrekken in bezet gebied, mocht dat nodig zijn. De bruggen zijn nog wel te voet te gebruiken, maar de Russen zijn vooral aangewezen op pontons, melden Oekraïense autoriteiten verder.

Cherson is een van de weinige plaatsen die de Russen hebben veroverd ten westen van de Dnjepr, die midden door Oekraïne stroomt. In de stad zouden zich nog ongeveer 20.000 Russische militairen bevinden. De Russen namen Cherson vrij snel in na de invasie bijna zes maanden geleden.

Meer uit Buitenland

Prins Harry en Elton John slepen uitgever Daily Mail voor rechter

LONDEN (ANP) - De Britse prins Harry, zanger Elton John en diverse andere publieke figuren stappen gezamenlijk naar de rechter vanwege publicaties van de Britse uitgever Associated Newspapers. Volgens de groep heeft de maker van de tabloids The Mail on Sunday en Daily Mail hun privacy geschonden door onder meer hun telefoons af te luisteren.

23 minuten geleden
IAEA: kerncentrale blijft Oekraïens ondanks annexatie

KIEV (ANP) - Het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) is van mening dat de kerncentrale van Zaporizja een Oekraïense faciliteit is, ondanks de illegale annexatie van de regio door Rusland. Het hoofd van de nucleaire waakhond Rafael Grossi liet tijdens een bezoek aan Kiev weten dat de annexatie niets verandert aan het standpunt van IAEA.

57 minuten geleden
Amnesty: ruim 80 mensen gedood bij protesten in Zahedan in Iran

TEHERAN (ANP/AFP) - De Iraanse veiligheidsdiensten hebben in de afgelopen dagen in de oostelijke stad Zahedan ten minste 82 mensen gedood. Amnesty International meldt dat tijdens een protest na het vrijdaggebed op 30 september zeker 66 mensen, onder wie kinderen, zijn gedood en dat in de dagen daarna nog eens zestien mensen om het leven kwamen.

1 uur geleden
Veiling van James Bond-items levert recordbedrag op

LONDEN (ANP) - Een veiling met James Bond-memorabilia heeft woensdag bijna 7 miljoen pond (bijna 8 miljoen euro) opgeleverd. Dat is het grootste bedrag dat een James Bond-veiling tot dusver heeft opgeleverd, meldt veilinghuis Christie’s donderdag.

2 uur geleden
Mensenrechtenraad VN weigert debat over Chinese schendingen

GENÈVE (ANP/AFP) - De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties heeft het verzoek afgewezen om een debat te houden over de situatie in de Chinese regio Xinjiang. Vorige maand schreef de toenmalige VN-mensenrechtenchef Michelle Bachelet in een rapport dat China zich daar schuldig heeft gemaakt aan ernstige mensenrechtenschendingen. Toch stemden slechts 17 landen voor een debat en 19 tegen.

2 uur geleden
Zes mensen vervolgd voor stadionramp Indonesië

MALANG (ANP/RTR/AFP) - De Indonesische justitie vervolgt zes mensen voor het drama in een voetbalstadion in Indonesië. Bij de chaos kwamen meer dan 130 mensen om het leven en raakten honderden gewond.

3 uur geleden
Zelenski spoort nieuw Europees blok aan om vrede te herstellen

PRAAG (ANP) - Het nieuwe Europese politieke overlegforum van 44 landen is volgens de Oekraïense president Volodimir Zelenski "een kans om de vrede in Europa te herstellen". Hij zei dit in een speech per video, gericht aan de leiders van alle Europese landen die in Praag bijeen zijn om onder meer over de oorlog in Oekraïne en de gevolgen daarvan te praten. "Ik spoor u aan de fundamentele beslissing te nemen om de leiders van de vrede te worden."

3 uur geleden