Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oekraïne roept nogmaals op tot zwaardere sancties tegen Rusland

Oekraïne roept nogmaals op tot zwaardere sancties tegen Rusland

LVIV (ANP/RTR) - Oekraïne heeft andermaal opgeroepen tot zwaardere sancties tegen Rusland. Daarmee moet Moskou onder druk worden gezet om een einde te maken aan de oorlog. Oekraïne maakt ondertussen haast met het evacueren van burgers uit steden en dorpen in het oosten en het zuiden van het land die onder vuur liggen van Russische raketten en artillerie.

De Oekraïense president Volodimir Zelenski riep landen nogmaals op te stoppen met de aanschaf van Russische olie. Ook moeten wat hem betreft alle Russische banken worden uitgesloten van het internationale financiële systeem. Hij voegde daaraan toe dat economische zorgen niet belangrijker mogen zijn dan het straffen van Russen voor het doden van burgers in Oekraïne.

"Voor eens en voor altijd kunnen we Rusland en alle andere potentiële agressors leren dat zij die voor oorlog kiezen, altijd verliezen," zei Zelenski in een toespraak tot het Griekse parlement. "Zij die Europa chanteren met een economische en energiecrisis, verliezen altijd."

De Verenigde Staten kondigden nieuwe maatregelen aan, waaronder sancties tegen de twee volwassen dochters van de Russische president Vladimir Poetin en tegen een grote bank. De Europese Unie slaagde er woensdag niet in overeenstemming te bereiken over een nieuwe ronde maatregelen, waaronder een verbod op Russische steenkool. Volgens Josep Borrell, topdiplomaat van de EU, zou het pakket donderdag of vrijdag kunnen worden goedgekeurd.

Tijdens een NAVO-bijeenkomst zei Borrell dat de EU een embargo op Russische olie zou bespreken en dat hij hoopte dat dit spoedig zou gebeuren. In een symbolische stap zal de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties donderdag stemmen over het schorsen van Rusland uit de Mensenrechtenraad van de VN.

Meer uit Financieel

Musk gaat voor financieringsronde van 1 miljard dollar voor xAI

NEW YORK (ANP) - Tesla-baas Elon Musk plant een financieringsronde die kan oplopen tot 1 miljard dollar (ongeveer 930 miljoen euro) voor xAI, de start-up die moet rivaliseren met OpenAI (bekend van ChatGTP) en Google. Dat blijkt uit gegevens van de Amerikaanse financiële waakhond SEC.

4 uur geleden
Chiptoeleverancier ASMI wil nieuwe hoofdkantoor in VS

SCOTTSDALE (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) is van plan 324 miljoen dollar (300 miljoen euro) te investeren in een nieuw hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Arizona. Het bedrijf wil vijfhonderd nieuwe mensen aannemen voor de nieuwe fabriek in Scottsdale, meldt Bloomberg. Het huidige hoofdkantoor is gevestigd in Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat.

6 uur geleden
Wall Street terughoudend, cryptoplatformen verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De belangrijkste beursgraadmeters in New York lieten dinsdag geen grote uitslagen zien, na de verliezen een dag eerder. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Dat rapport is van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

7 uur geleden
Beurs Tel Aviv zag geen ongebruikelijke handel voor aanval Hamas

ISRAËL (ANP/RTR) - Een rapport van Amerikaanse onderzoekers dat suggereert dat er beleggers in Israël waren, die mogelijk hebben geprofiteerd van voorkennis van de aanval van Hamas op 7 oktober, is onjuist, stelt de Tel Aviv Stock Exchange. De Israëlische effectenbeurs noemt de publicatie onverantwoord.

8 uur geleden
Concurrentiewaakhond onderzoekt deal tussen ExxonMobil en Pioneer

HOUSTON (ANP/AFP) - De Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse concurrentiewaakhond, wil aanvullende informatie over de overname van olieconcern Pioneer Natural Resources door branchegenoot ExxonMobil. De overnamedeal ter waarde van ongeveer 60 miljard dollar werd afgelopen oktober aangekondigd en is de grootste dit jaar.

9 uur geleden
WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

11 uur geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

12 uur geleden