Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oekraïne meldt weer grootschalige Russische raket- en droneaanval

Oekraïne meldt weer grootschalige Russische raket- en droneaanval

KYIV (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Oekraïne zegt opnieuw het doelwit te zijn geworden van grootschalige Russische beschietingen. President Volodymyr Zelensky spreekt over nachtelijke aanvallen met tientallen drones en raketten.

"Rusland heeft 's nachts meer dan veertig raketten en veertig drones afgevuurd op Oekraïne", schreef Zelensky op sociale media. Hij zei dat slechts een deel van die projectielen neergehaald kon worden. "Russische terroristen hebben opnieuw kritieke infrastructuur onder vuur genomen."

De Oekraïense autoriteiten melden dat ballistische raketten zijn afgevuurd op hoofdstad Kyiv en het gebied bij Lviv, een grote stad bij de Poolse grens. Polen liet uit voorzorg gevechtsvliegtuigen patrouilleren. Op meerdere plaatsen in Oekraïne zou opnieuw de energievoorziening zijn getroffen.

Rusland heeft de raketaanvallen op Oekraïne de afgelopen maanden opgevoerd. Er zijn onder meer energiecentrales en havenfaciliteiten bestookt. Oekraïne vraagt buitenlandse bondgenoten regelmatig om meer luchtafweersystemen om Russische luchtaanvallen te kunnen afslaan.

Meer uit Buitenland

15 doden bij aanval Israël op schuilplaats vluchtelingen in Gaza

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Bij een Israëlisch bombardement op een school waar vluchtelingen verblijven in de Gazastrook zijn vijftien doden gevallen, zegt de civiele bescherming in het gebied. Het Israëlische leger (IDF) zegt dat het "terroristen" heeft getroffen.

1 uur geleden
Senaat VS onderzoekt veiligheid bij moordaanslag op Trump

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat opent een onderzoek naar de veiligheid rond de campagnebijeenkomst waarbij voormalig president Donald Trump zaterdagavond (lokale tijd) werd beschoten. De Democraat Gary Peters uit Michigan zal het onderzoek leiden, melden Amerikaanse media.

1 uur geleden
Volgens FBI handelde aanslagpleger Trump alleen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump handelde volgens de FBI alleen. "Op dit moment geeft de informatie die we hebben aan dat de schutter alleen handelde", zei Kevin Rojek, een FBI-agent in Pennsylvania, waar de moordaanslag zaterdag plaatsvond.

2 uur geleden
Nikki Haley verrassend toch op Republikeinse partijconventie

MILWAUKEE (ANP) - De Republikeinse politica Nikki Haley gaat toch spreken op de Republikeinse partijconventie die maandag van start gaat, melden verschillende Amerikaanse media. De voormalige rivale van Donald Trump in de voorverkiezingen stond niet op de sprekerslijst, maar na de mislukte moordaanslag op Trump zouden de Republikeinen eenheid willen tonen.

2 uur geleden
Twee gewonden bij aanslag op Trump in stabiele toestand

BUTLER (ANP/RTR) - De twee gewonden die er na de aanslag zaterdag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump ernstig aan toe leken, zijn volgens de politie van de staat Pennsylvania "in stabiele toestand".

2 uur geleden
Trump reist volgens plan naar partijconventie in Wisconsin

WASHINGTON (ANP/RTR) - Donald Trump reist naar eigen zeggen zondag nog naar de staat Wisconsin, waar de Republikeinen hem deze week tot hun presidentskandidaat zullen benoemen. Dat meldde Trump, die zaterdag een moordaanslag tijdens een campagnebijeenkomst overleefde, op Truth Social.

2 uur geleden
Ga niet speculeren over motief van aanslag op Trump, zegt Biden

WASHINGTON (ANP) - Over het motief van de 20-jarige Thomas Matthew Crooks die zaterdag een moordaanslag uitvoerde op oud-president Donald Trump is nog niets bekend en moet niet worden gespeculeerd. Dat zei president Joe Biden tijdens een kort persmoment in het Witte Huis zondagmiddag (plaatselijke tijd).

3 uur geleden