Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oekraïne meldt opgelopen dodental door aanval Rusland in Charkiv

Oekraïne meldt opgelopen dodental door aanval Rusland in Charkiv

CHARKIV (ANP/RTR/AFP) - Het dodental als gevolg van Russische aanvallen op een drukke doe-het-zelfzaak in de Oost-Oekraïense stad Charkiv is gestegen tot zestien, meldt de regionale gouverneur. Volgens de burgemeester waren zo'n 120 mensen in de winkel toen de projectielen insloegen.

Reddingswerkers zoeken in het verkoolde puin nog naar lichamen. Er zouden ook 43 mensen gewond zijn geraakt.

Rusland heeft niet gereageerd op de berichten over de aanval. Wel citeert het Russische staatspersbureau TASS een veiligheidsbron die stelt dat door een raketaanval een "militaire winkel en commandopost" in een winkelcentrum in Charkiv is vernietigd.

Charkiv, de tweede stad van Oekraïne, ligt in de buurt van de grens met Rusland. De Russische strijdkrachten voeren een offensief uit in de omliggende regio.

Meer uit Buitenland

Gewonden na explosie op trainingslocatie leger Tsjechië

PRAAG (ANP/RTR) - Negen Tsjechische militairen zijn maandag gewond geraakt na een ontploffing van munitie. De explosie deed zich voor op een locatie waar sinds 2022 Oekraïense militairen worden getraind.

39 minuten geleden
Poetin dinsdag naar Noord-Korea

PYONGYANG (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin gaat dinsdag naar Noord-Korea, maakte het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA bekend. Hij blijft daar tot woensdag en vliegt dan door naar Vietnam.

1 uur geleden
VS, Canada, Japan en Filipijnen oefenen op Zuid-Chinese Zee

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten, Canada, Japan en de Filipijnen hebben gezamenlijke maritieme oefeningen gehouden op de Zuid-Chinese Zee. Hiermee laten de landen zien dat ze toegewijd zijn aan het versterken van de regionale veiligheid en stabiliteit, meldt de Pacifische vloot van de VS.

2 uur geleden
Gemengde reacties op doorgaan Europese natuurherstelwet

LUXEMBURG (ANP) - De reacties op de nieuwe Europese natuurherstelwet, die door de bocht van de Oostenrijkse minister van milieu is aangenomen en deze zomer al ingaat, zijn gemengd.

2 uur geleden
UNRWA: strijd Gaza gaat door ondanks aankondiging gevechtspauzes

GENÈVE/RAFAH (ANP/RTR) - De gevechten in het zuiden van de Gazastrook zijn maandag gewoon doorgegaan, meldt de VN-hulporganisatie UNRWA. Zondag kondigde het Israëlische leger aan gevechtspauzes in te stellen voor de levering van humanitaire hulp.

2 uur geleden
Oostenrijk naar EU-hof na soloactie minister om natuurherstelwet

WENEN (ANP) - Oostenrijk stapt naar de Europese rechter om de maandag aangenomen natuurherstelwet te laten intrekken. De Oostenrijkse milieuminister die de wet aan een meerderheid hielp, sprak volgens bondskanselier Karl Nehammer niet namens Oostenrijk. Ze zou daarmee "niet volgens de grondwet" hebben gehandeld.

2 uur geleden
Kremlin: Oekraïnetop Zwitserland heeft vrijwel niets opgeleverd

MOSKOU (ANP/RTR) - De Oekraïnetop in Zwitserland van afgelopen weekend heeft volgens het Kremlin "vrijwel niets" opgeleverd. Volgens woordvoerder Dmitri Peskov toonde de bijeenkomst aan hoe zinloos het is om te praten over vrede in Oekraïne zonder Rusland erbij te betrekken.

2 uur geleden