Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oekraïne koopt toestellen voor nieuwe nationale vliegmaatschappij

Oekraïne koopt toestellen voor nieuwe nationale vliegmaatschappij

KIEV (ANP/BLOOMBERG) - Oekraïne heeft een overeenkomst met Airbus getekend voor de aankoop van 22 vliegtuigen. De vloot is onderdeel van een plan van de regering om een nieuwe nationale luchtvaartmaatschappij op te richten. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

President Volodymyr Zelensky van Oekraïne vond aan het begin van de coronacrisis dat zijn land te veel afhankelijk was van particuliere maatschappijen voor het repatriëren van Oekraïners. Daarom kwam hij met plannen voor een staatsluchtvaartmaatschappij.

De nieuwe maatschappij zal de concurrentie moeten aangaan met Ukraine International Airlines, dat eigendom is van miljardair Igor Kolomoisky. De vloot van die vliegmaatschappij bestaat vooral uit toestellen van Boeing.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

JoMePi 3 dagen geleden
Waar halen die de centjes dan vandaan? Zeker met subsidie van de EU?

Meer uit Financieel

Onderzoek: bijna helft van huishoudens financieel kwetsbaar

ROTTERDAM (ANP) - Bijna de helft van de Nederlandse huishoudens is financieel kwetsbaar. Dat komt naar voren uit het onderzoek van accountants- en advieskantoor Deloitte in samenwerking met ING, het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) en de Universiteit Leiden onder 5000 Nederlanders.

18 minuten geleden
AEX-index veert op na koersval door Omikron-variant

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index veerde maandag weer wat op na de koersval van ruim 3 procent op vrijdag. Beleggers lijken wat van de ergste schrik over de nieuwe coronavariant Omikron te zijn bekomen. De nieuwe variant uit zuidelijk Afrika is inmiddels vastgesteld in verschillende landen, waaronder Nederland. Veel landen hebben het vliegverkeer van en naar landen in zuidelijk Afrika aan banden gelegd.

21 minuten geleden
Duitse export van auto's geremd door chiptekorten

WIESBADEN (ANP/DPA) - De Duitse autosector exporteerde in het derde kwartaal van dit jaar 17 procent minder auto's in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Duitse statistiekbureau. De cijfers tonen andermaal aan dat autofabrikanten in de grootste economie van de Europese Unie duidelijk te lijden hebben onder de tekorten aan onderdelen zoals chips.

57 minuten geleden
Kwart Nederlandse jongvolwassenen bezit cryptomunten

UTRECHT (ANP) - Ruim een kwart van de Nederlandse jongvolwassenen bezit cryptomunten zoals bitcoins. Dat melden het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) en Rabobank op basis van onderzoek onder ruim 1500 mensen tussen de 18 en 30 jaar oud. Bijna een derde van de respondenten belegt in traditionele vormen zoals aandelen en fondsen.

1 uur geleden
TNO onderzoekt flexibel zonne-energiesysteem op water

DEN HAAG (ANP) - Een consortium onder leiding van onderzoeksinstituut TNO is een onderzoek begonnen naar flexibele zonne-energiesystemen op water. Het systeem bestaat uit flexibele drijvers met daarop gemonteerde flexibele zonnepanelen. Het project is de afgelopen dagen geïnstalleerd in het Fieldlab Green Economy Westvoorne in het Oostvoornse Meer, vlakbij de Maasvlakte. De pilot loopt tot de zomer van 2022.

1 uur geleden
Damrak maakt zich op voor herstel na schrik om Omikron-variant

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index koerst maandag af op een hogere opening. Beleggers lijken wat van de ergste schrik over de nieuwe coronavariant Omikron te zijn bekomen, na de koersval van ruim 3 procent op vrijdag. De nieuwe variant uit zuidelijk Afrika is inmiddels vastgesteld in diverse landen, waaronder Nederland. Veel landen hebben het vliegverkeer van en naar landen in zuidelijk Afrika aan banden gelegd.

1 uur geleden
ECB-voorzitter: eurozone beter bestand tegen nieuwe coronagolf

MILAAN (ANP/RTR) - De eurozone is beter bestand om het hoofd te bieden aan de economische gevolgen van een nieuwe golf van coronabesmettingen of de nieuwe Omikron-variant. Dat zei Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank (ECB).

1 uur geleden