Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oekraïne herovert 30 plaatsen in Charkov, Rusland stuurt troepen

Oekraïne herovert 30 plaatsen in Charkov, Rusland stuurt troepen

KIEV (ANP/AFP) - In zijn dagelijkse videoboodschap kondigde de Oekraïense president Volodimir Zelenski vrijdag aan dat het Oekraïense leger dertig plaatsen in de oostelijke Charkov-regio heeft heroverd op de Russen. Een dag eerder had Oekraïne al gemeld twintig plaatsen te hebben heroverd.

"We veroveren geleidelijk aan nieuwe plaatsen. We brengen de Oekraïense vlag terug en beschermen onze burgers overal", zei Zelenski. Hij riep Oekraïners op criminele daden die door bezetters zijn gepleegd te melden.

Op Russische staatsmedia zijn beelden te zien van militaire voertuigen die richting de regio trekken. Op de voertuigen is de letter "Z" te zien, het symbool van de Russische invasie.

Volgens een Russische afgevaardigde wordt er hevig gestreden rond de stad Balaklia. Oekraïne zei donderdag die stad heroverd te hebben. "We hebben geen controle in Balaklia", zei de Russische afgevaardigde. "We doen pogingen de Oekraïense troepen te verdrijven, maar er zijn felle gevechten en onze troepen worden teruggedreven." Russische reservisten zijn naar de stad gestuurd.

Meer uit Buitenland

Bluswerkzaamheden beursgebouw Kopenhagen duren nog zeker een dag

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - De brand in het historische beursgebouw in Kopenhagen is nog steeds niet volledig geblust. De bluswerkzaamheden gaan door en duren naar verwachting nog zeker 24 uur, meldt de brandweer donderdagochtend.

19 minuten geleden
Arrestaties in Duitsland om sabotageplan tegen steun Oekraïne

BERLIJN (ANP) - De Duitse autoriteiten hebben twee verdachten opgepakt op verdenking van het voorbereiden van sabotageacties. De twee hebben zowel de Duitse als de Russische nationaliteit en zouden voor een buitenlandse inlichtingendienst werken.

45 minuten geleden
Trump bespreekt oorlogen met Poolse president

NEW YORK (ANP/AFP/DPA) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft in New York het Poolse staatshoofd Andrzej Duda ontvangen. Trump deelde beelden van de ontmoeting op zijn platform Truth Social en prees de president uitbundig.

1 uur geleden
Indonesië evacueert duizenden mensen na vulkaanuitbarsting

JAKARTA (ANP/AFP/DPA) - De Indonesische autoriteiten evacueren duizenden mensen na meerdere uitbarstingen van de vulkaan Ruang. Er is een tsunamiwaarschuwing afgegeven en de internationale luchthaven van Manado is gesloten.

1 uur geleden
NYT: Israël rekende niet op grote vergeldingsactie Iran

WASHINGTON (ANP) - Israël had geen grote Iraanse vergeldingsactie verwacht na het bombardement op een Iraanse diplomatieke post in Damascus. Dat zeggen ingewijden tegen de krant The New York Times. De Israëliërs zouden later ook hebben erkend dat ze de gevolgen van de luchtaanval niet goed hebben ingeschat.

2 uur geleden
EU-werkgroep moet Russische bemoeienis met verkiezingen tegengaan

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie zet een tijdelijke werkgroep op die buitenlandse beïnvloeding van de Europese verkiezingen in juni moet helpen tegengaan. Onthullingen over Europese politici die tegen betaling Russische propaganda verspreiden hebben aangetoond dat extra maatregelen nodig zijn, zegt de Belgische premier Alexander De Croo.

6 uur geleden
Neergestoken bisschop Sydney vergeeft aanvaller

SYDNEY (ANP/AFP) - Een bisschop uit Sydney die maandag tijdens een live gestreamde mis werd neergestoken, zei donderdag dat hij herstellende is en dat hij zijn aanvaller vergeeft.

7 uur geleden