Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oekraïense voetballers vechten op het veld voor hun land

Oekraïense voetballers vechten op het veld voor hun land

GLASGOW (ANP) - Bondscoach Oleksandr Petrakov van de Oekraïense voetballers stuurde zijn spelers in de play-offs van het WK tegen Schotland met een simpele boodschap het veld op. "Ik zei tegen de jongens: we voetballen voor de soldaten in de loopgraven, voor de mensen in de ziekenhuizen, voor de gewone mensen, voor ons land, de fans en de slachtoffers. Deze overwinning is niet alleen voor mij en de spelers, dit is een overwinning voor ons hele land", aldus Petrakov na de zege van 3-1 op Hampden Park in Glasgow.

Oekraïne zette daarmee een stap richting het WK van eind dit jaar in Qatar. "Een kleine stap", aldus de bondscoach. "We hebben de finale bereikt en nu staat ons een duel met Wales te wachten. We gaan alles doen wat in onze macht ligt om te winnen."

Oekraïne speelde de eerste officiële interland sinds de Russische militaire invasie begin dit jaar. De play-off tegen Schotland zou eigenlijk eind maart worden gespeeld, maar moest vanwege de oorlog worden uitgesteld.

Volkslied meegezongen

De Oekraïense bondscoach was onder de indruk van de ontvangst in Glasgow. "Ik wil Schotland bedanken voor de gastvrijheid. Toen ik door de straten van Glasgow wandelde, wensten de mensen me succes", zei Petrakov. "We hebben al onze emoties in de wedstrijd gelegd. Deze overwinning betekent zoveel voor ons land. Het is heel mooi dat we alle Oekraïners weer even blij hebben gemaakt in deze zware tijden." De spelers hadden allemaal een Oekraïense vlag om hun schouders toen ze voor de aftrap het veld op kwamen. De 45.000 Schotse fans zongen het volkslied van Oekraïne, dat fonetisch was uitgeschreven, voluit mee.

"Deze zege is voor alle Oekraïners, voor degenen die nu aan het front staan", zei middenvelder Roeslan Malinovski. "We leven met ze mee. Maar wij zitten pas op 50 procent van ons doel. Alles draait nu om de volgende wedstrijd, zondag tegen Wales."

Meer uit Voetbal

Oranje doet bondscoach Wiegman van Engeland pijn

GLASGOW (ANP) - Bondscoach Sarina Wiegman maakte een aangeslagen indruk na de uitschakeling van de voetbalsters van Engeland in de Nations League. "Ik dacht echt dat we het hadden gered", zei ze na een ruime zege van haar ploeg bij Schotland (0-6). "Maar uiteindelijk bleek Nederland toch nog te hebben gescoord. Dat hoort bij sport, maar doet wel pijn. Ik vind het knap van mijn ploeg dat we met 6-0 hebben gewonnen. Maar we willen natuurlijk deelnemen aan grote toernooien. Dat is nu niet gelukt."

4 uur geleden
Coach Arteta van Arsenal neemt blunderende keeper in bescherming

LUTON (ANP) - Trainer Mikel Arteta heeft zijn doelman David Raya in bescherming genomen na de benauwde zege van Arsenal bij Luton Town (3-4). "We moeten sommige situaties als team beter verdedigen", zei hij. "We kijken nooit naar één persoon. Dat hebben we nooit gedaan."

4 uur geleden
Jonker dacht in Tilburg terug aan Eredivisie-ontknoping 2007

TILBURG (ANP) - Oranje-bondscoach Andries Jonker moest goed nadenken of hij weleens eerder zo'n bizarre slotfase heeft meegemaakt als dinsdagavond bij het behalen van de Nations League-groepswinst in Tilburg. De ervaren voetbaltrainer kwam uit op de ontknoping van de titelstrijd in de Eredivisie in 2007, toen hij als coach van Willem II tegen Ajax speelde. De Amsterdammers liepen uiteindelijk het kampioenschap mis op één doelpunt.

5 uur geleden
Bondscoach Jonker ziet weer kromme situatie: ik ga Frankrijk loten

TILBURG (ANP) - Volgens Oranje-bondscoach Andries Jonker is ook tijdens de allesbeslissende Nations League-finaleronde van februari sprake van een kromme situatie. Dat komt doordat het Franse voetbalelftal als een van de vier deelnemers al geplaatst is voor de Spelen en dus niet meestrijdt om de twee olympische tickets. "Ik doe de loting en ik trek Frankrijk", grapte Jonker dinsdag na het bereiken van de laatste vier, in het duel met België (4-0).

5 uur geleden
Egurrola hield hoofd koel in sensationele slotfase Oranje

TILBURG (ANP) - Volgens middenveldster Damaris Egurrola heeft ze door haar rustige aard Oranje aan twee cruciale treffers in de Nations League kunnen helpen. De slotfase tegen België (4-0) was knotsgek, maar daar zei de dochter van een Nederlandse moeder en een Spaanse vader weinig last van te hebben gehad. "We waren mijn eerste doelpunt nog aan het vieren toen ze zeiden dat ik nog een keer moest scoren. Met overal kramp rende ik toen maar weer naar voren."

11 uur geleden
Beerensteyn: goals in Tilburg net zo belangrijk als die op Wembley

TILBURG (ANP) - Oranje-spits Lineth Beerensteyn kon niet kiezen tussen haar twee doelpunten van vrijdag op Wembley tegen Engeland of haar twee treffers van dinsdagavond in Tilburg. "Ze waren allemaal net zo belangrijk. Ik denk dat deze hele periode me wel een tijdje bij zal blijven", reageerde de 100-voudig international na de 4-0-zege op België. Mede door haar treffers houdt het Nederlands elftal als groepswinnaar kans op de Olympische Spelen.

11 uur geleden
Recordaankoop Rice helpt Arsenal in extra tijd aan zege op Luton

LUTON (ANP) - Arsenal heeft op bezoek bij Luton Town met 4-3 gewonnen. De beslissing viel diep in de extra tijd door een doelpunt van recordaankoop Declan Rice. De koploper in de Premier League kwam zo na vijftien duels op 36 punten. Liverpool volgt op 5 punten en speelt woensdag tegen hekkensluiter Sheffield United.

12 uur geleden