Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oekraïense tennisster Kostjoek baalt van Russische collega's

Oekraïense tennisster Kostjoek baalt van Russische collega's

INDIAN WELLS (ANP) - De Oekraïense tennisster Marta Kostjoek heeft haar Russische collega's een gebrek aan empathie verweten. De nummer 54 van de wereld is het oneens met het feit dat Russische tennissers, onder neutrale vlag, nog altijd kunnen deelnemen aan toernooien. Kostjoek, afkomstig uit Kiev, deed haar beklag in Indian Wells.

"Ik ben erg ontgoocheld dat geen enkele Russische speelster naar mij toe is gekomen om te zeggen hoe vreselijk ze het vindt dat haar land het mijne aanvalt. Er zijn meer Oekraïense burgers gestorven dan militairen en onder hen zijn kinderen. Het is verschrikkelijk", liet de 19-jarige Kostjoek optekenen. "Eén speelster stuurde mij een berichtje en een andere knoopte een gesprekje met mij aan. Maar niemand stak mij een hart onder de riem of vroeg hoe het met mij ging. Dat is schokkend."

Kostjoek zei ook teleurgesteld te zijn dat niet alle Russen zich duidelijk uitspreken tegen de oorlog. "Waarom de Russen zo reageren, weet ik niet. Het is geen geheim wat er aan de gang is. We weten wat er gebeurt, wie de aanstichter is en wie de ander bombardeert. Het is makkelijk te begrijpen en men mag daar niet neutraal tegenover staan", aldus de Oekraïense. "Dit gaat niet over politiek, maar over menselijkheid. Het doet me pijn wanneer ik hier speelsters hoor zeggen dat hun belangrijkste probleem is dat ze geen geld kunnen overschrijven of iets dergelijks. Ik kan dat niet begrijpen."

Dat de Russen in het tennis hun sport wel kunnen blijven beoefenen, kan sowieso op weinig begrip van Kostjoek rekenen. "Ik zal daar kort over zijn. Kijk naar de andere sporten, wat zij hebben gedaan", verwees ze naar de vele bonden die de Russische sporters weren van de grote evenementen. "Om Russische tennissers te zien, doet me pijn."

Meer uit Sport

Griekspoor voorkomt op Roland Garros in vijf sets vroege aftocht

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor heeft in de eerste ronde van Roland Garros uitschakeling ternauwernood kunnen voorkomen. De nummer 39 van de wereld knokte zich in de tweede ronde langs de Spanjaard Pedro Martínez, de mondiale nummer 135: 6-4 2-6 0-6 7-5 6-3. Martínez is afkomstig uit het kwalificatietoernooi. Hij besloot het duel na 3 uur en 36 minuten met een dubbele fout.

39 minuten geleden
Turnster Visser pakt brons op balk in Varna

VARNA (ANP) - Turnster Naomi Visser heeft bij wedstrijden om de World Challenge Cup in het Bulgaarse Varna het brons gepakt op het toestel balk. Visser zag haar oefening gewaardeerd worden met een score van 12,233 punten. Zaterdag was ze al als vierde geëindigd op de brug met ongelijke leggers.

57 minuten geleden
Van de Zandschulp speelt maandag derde partij op baan 9 in Parijs

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp speelt maandag de derde partij van de dag op Roland Garros. De beste tennisser van Nederland neemt het op baan 9 op tegen de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante, de nummer 153 van de wereld.

1 uur geleden
Roeister Florijn prolongeert Europese titel in de skiff

BLED (ANP) - Roeister Karolien Florijn heeft haar Europese titel in de skiff geprolongeerd. De 25-jarige roeister was op het meer in het Sloveense Bled overtuigend de sterkste en bleef de Zwitsers Aurelia-Maxima Katharina Janzen en Jovana Arsic uit Servië ruim voor.

2 uur geleden
Roeisters De Jong en Youssifou halen op EK brons in dubbeltwee

BLED (ANP) - De Nederlandse roeisters in de dubbeltwee hebben bij de Europese kampioenschappen roeien in het Sloveense Bled brons behaald. Roos de Jong en Laila Youssifou eindigden als derde achter titelverdediger Roemenië en de roeisters uit Litouwen.

2 uur geleden
Sabalenka begint goed aan Roland Garros maar krijgt geen hand

PARIJS (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is goed begonnen aan Roland Garros. De nummer 2 van de plaatsingslijst was in de openingsronde met 6-3 6-2 te sterk voor de Oekraïense Marta Kostjoek, die na afloop de winnares weigerde te feliciteren.

2 uur geleden
EK-zilver voor roeisters Clevering en Meester in twee zonder

BLED (ANP) - De Nederlandse vrouwen in de twee zonder hebben bij de Europese kampioenschappen roeien in het Sloveense Bled genoegen moeten nemen met zilver. Ymkje Clevering en Veronique Meester eindigden achter Roemenië dat de Europese titel prolongeerde. Spanje behaalde het brons.

3 uur geleden