Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oekraïense tennisster Kostjoek baalt van Russische collega's

Oekraïense tennisster Kostjoek baalt van Russische collega's

INDIAN WELLS (ANP) - De Oekraïense tennisster Marta Kostjoek heeft haar Russische collega's een gebrek aan empathie verweten. De nummer 54 van de wereld is het oneens met het feit dat Russische tennissers, onder neutrale vlag, nog altijd kunnen deelnemen aan toernooien. Kostjoek, afkomstig uit Kiev, deed haar beklag in Indian Wells.

"Ik ben erg ontgoocheld dat geen enkele Russische speelster naar mij toe is gekomen om te zeggen hoe vreselijk ze het vindt dat haar land het mijne aanvalt. Er zijn meer Oekraïense burgers gestorven dan militairen en onder hen zijn kinderen. Het is verschrikkelijk", liet de 19-jarige Kostjoek optekenen. "Eén speelster stuurde mij een berichtje en een andere knoopte een gesprekje met mij aan. Maar niemand stak mij een hart onder de riem of vroeg hoe het met mij ging. Dat is schokkend."

Kostjoek zei ook teleurgesteld te zijn dat niet alle Russen zich duidelijk uitspreken tegen de oorlog. "Waarom de Russen zo reageren, weet ik niet. Het is geen geheim wat er aan de gang is. We weten wat er gebeurt, wie de aanstichter is en wie de ander bombardeert. Het is makkelijk te begrijpen en men mag daar niet neutraal tegenover staan", aldus de Oekraïense. "Dit gaat niet over politiek, maar over menselijkheid. Het doet me pijn wanneer ik hier speelsters hoor zeggen dat hun belangrijkste probleem is dat ze geen geld kunnen overschrijven of iets dergelijks. Ik kan dat niet begrijpen."

Dat de Russen in het tennis hun sport wel kunnen blijven beoefenen, kan sowieso op weinig begrip van Kostjoek rekenen. "Ik zal daar kort over zijn. Kijk naar de andere sporten, wat zij hebben gedaan", verwees ze naar de vele bonden die de Russische sporters weren van de grote evenementen. "Om Russische tennissers te zien, doet me pijn."

Meer uit Sport

Sabalenka na zege op Rybakina opnieuw in finale van Madrid

MADRID (ANP) - Tennisster Aryna Sabalenka heeft voor het tweede jaar op rij de eindstrijd gehaald van het graveltoernooi van Madrid. De titelverdedigster versloeg in een meeslepende halve finale de Kazachse Elena Rybakina in drie sets: 1-6 7-5 7-6 (5).

1 uur geleden
Verstappen betreurt vertrek topontwerper, maar blijft stoïcijns

MIAMI (ANP) - Max Verstappen denkt er niet aan te vertrekken bij Red Bull Racing, nadat topontwerper Adrian Newey na bijna twintig jaar zijn afscheid heeft aangekondigd bij de Formule 1-renstal.

2 uur geleden
Van Gerwen meteen uitgeschakeld in Premier League in Aberdeen

ABERDEEN (ANP) - Michael van Gerwen is tijdens de veertiende speelronde van de Premier League direct uitgeschakeld. De Nederlandse darter verloor in het Schotse Aberdeen met 6-5 van de Engelsman Rob Cross. Vorige week in Liverpool was Cross ook al te sterk voor Van Gerwen, toen in de halve finales (6-2).

2 uur geleden
Turnster Lieke Wevers noemt rentree bij EK 'uitdagend'

RIMINI (ANP) - Turnster Lieke Wevers (32) heeft zich bij haar internationale rentree met Oranje geplaatst voor de EK-landenfinale. Wevers, die zich tijdens de kwalificaties in Nederland via de meerkamp plaatste voor de EK, kwam slechts in actie op brug en balk.

2 uur geleden
Lehecka na opgave Medvedev naar halve finales in Madrid

MADRID (ANP) - De Tsjechische tennisser Jiri Lehecka is doorgedrongen tot de halve finales van het masterstoernooi van Madrid. Tegenstander Daniil Medvedev gaf na het verlies van de eerste set (6-4) op met een liesblessure.

7 uur geleden
Turnsters als zesde naar teamfinale bij EK in Rimini

RIMINI (ANP) - De Nederlandse turnsters hebben zich bij de EK in het Italiaanse Rimini geplaatst voor de teamfinale. Elze Geurts, Lieke Wevers, Vera van Pol, Tisha Volleman en Floor Slooff kwamen in de kwalificatie tot 153,995 punten, goed voor de zesde plek. Gastland Italië plaatste zich met 165,296 als eerste voor de finale waarin de beste acht landenteams in actie komen.

8 uur geleden
Voormalig kunstrijdster Dijkstra (82) overleden

SOMEREN (ANP) - Voormalig kunstrijdster Sjoukje Dijkstra is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar dochter Katja Kossmayer gemeld. Dijkstra, geboren in het Friese Akkrum, werd in 1964 in Innsbruck olympisch kampioene. Ook veroverde ze drie wereldtitels en werd ze zesmaal gekozen tot sportvrouw van het jaar in Nederland.

10 uur geleden