Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oekraïense tennisster Kostjoek baalt van Russische collega's

Oekraïense tennisster Kostjoek baalt van Russische collega's

INDIAN WELLS (ANP) - De Oekraïense tennisster Marta Kostjoek heeft haar Russische collega's een gebrek aan empathie verweten. De nummer 54 van de wereld is het oneens met het feit dat Russische tennissers, onder neutrale vlag, nog altijd kunnen deelnemen aan toernooien. Kostjoek, afkomstig uit Kiev, deed haar beklag in Indian Wells.

"Ik ben erg ontgoocheld dat geen enkele Russische speelster naar mij toe is gekomen om te zeggen hoe vreselijk ze het vindt dat haar land het mijne aanvalt. Er zijn meer Oekraïense burgers gestorven dan militairen en onder hen zijn kinderen. Het is verschrikkelijk", liet de 19-jarige Kostjoek optekenen. "Eén speelster stuurde mij een berichtje en een andere knoopte een gesprekje met mij aan. Maar niemand stak mij een hart onder de riem of vroeg hoe het met mij ging. Dat is schokkend."

Kostjoek zei ook teleurgesteld te zijn dat niet alle Russen zich duidelijk uitspreken tegen de oorlog. "Waarom de Russen zo reageren, weet ik niet. Het is geen geheim wat er aan de gang is. We weten wat er gebeurt, wie de aanstichter is en wie de ander bombardeert. Het is makkelijk te begrijpen en men mag daar niet neutraal tegenover staan", aldus de Oekraïense. "Dit gaat niet over politiek, maar over menselijkheid. Het doet me pijn wanneer ik hier speelsters hoor zeggen dat hun belangrijkste probleem is dat ze geen geld kunnen overschrijven of iets dergelijks. Ik kan dat niet begrijpen."

Dat de Russen in het tennis hun sport wel kunnen blijven beoefenen, kan sowieso op weinig begrip van Kostjoek rekenen. "Ik zal daar kort over zijn. Kijk naar de andere sporten, wat zij hebben gedaan", verwees ze naar de vele bonden die de Russische sporters weren van de grote evenementen. "Om Russische tennissers te zien, doet me pijn."

Meer uit Sport

Nederlandse dressuurruiters winnen landenwedstrijd CHIO

ROTTERDAM (ANP) - De Nederlandse dressuurruiters hebben in Rotterdam de landenwedstrijd van het CHIO gewonnen. De Nederlandse ruiters wonnen met een score van 222.392 en bleven daarmee Denemarken en Duitsland voor. De winst is een flinke opsteker richting de Olympische Spelen deze zomer.

1 uur geleden
Britse medaillehoop Archibald mist Spelen door gebroken been

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse baanwielrenster Katie Archibald mist de Olympische Spelen in Parijs. De 30-jarige tweevoudig olympisch kampioene heeft bij een struikeling in haar tuin haar been gebroken. Archibald gold als de Britse hoop op wielergoud in Parijs. Ze mikte op de olympische titels op de ploegachtervolging, koppelkoers (madison) en omnium.

1 uur geleden
Ganna verovert vijfde Italiaanse titel tijdrijden

GROSSETO (ANP) - Filippo Ganna heeft voor de vijfde keer de Italiaanse titel tijdrijden veroverd. De wielrenner van Ineos Grenadiers was over een traject van 35 kilometer rond Grosseto 24 seconden sneller dan Edoardo Affini (Visma - Lease a Bike), die zilver overhield aan zijn optreden. Het brons was voor Filippo Baroncini (UEA Team Emirates). Hij was 55 tellen langzamer dan Ganna, die een gemiddelde haalde van 53,611 kilometer per uur.

2 uur geleden
Griekspoor en Koolhof dubbelen op Spelen, Van de Zandschulp niet

AMSTELVEEN (ANP) - Tallon Griekspoor/Wesley Koolhof en Jean Julien Rojer/Robin Haase zijn de twee Nederlandse koppels die komende zomer in Parijs deelnemen aan het dubbelspel bij de mannen, meldt de tennisbond. Dat betekent dat Botic van de Zandschulp, de tweede tennisser van Nederland, niet in actie komt. Bij de vrouwen vormen Arantxa Rus en Demi Schuurs een koppel. De zes tennissers hebben voldaan aan de eisen van tennisbond ITF en sportkoepel NOC*NSF.

3 uur geleden
Goede start golfer Luiten in KLM Open met drie onder par

BADHOEVEDORP (ANP) - Golfer Joost Luiten heeft een degelijke start gemaakt op het KLM Open. De tweevoudig winnaar van Nederlands grootste toernooi had 68 slagen nodig voor zijn eerste ronde op golfbaan The International in Badhoevedorp. Daarmee bleef Luiten drie slagen onder het baangemiddelde en bezet de Nederlander vooralsnog een positie bij de beste tien in de tussenstand. Veel spelers moeten nog beginnen aan hun eerste ronde.

4 uur geleden
Toegelaten Russische wielrenner Vlasov ziet af van Spelen

MOSKOU (ANP/DPA) - De Russische wielrenner Aleksander Vlasov ziet af van deelname aan de wegrace bij de Olympische Spelen in Parijs. Dat meldt de wielerbond van het land. Vlasov vindt dat het routeprofiel van de olympische koers niet bij hem past. Ook passen de Spelen niet goed in zijn wedstrijdprogramma, meldde bondsvoorzitter Vjatsjeslav Ekimov aan persbureau Tass.

4 uur geleden
Titelverdediger Vingegaard fit genoeg voor start in Tour

DEN HAAG (ANP) - Jonas Vingegaard start op 29 juni in de Tour de France. De Deense winnaar van de laatste twee edities van de grootste wielerronde is voldoende hersteld van zijn zware val in de Ronde van het Baskenland en gaat voor een goed klassement. Dat verrassende bericht meldde zijn Nederlandse werkgever Team Visma -Lease a Bike.

5 uur geleden