Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oekraïense president dient Musk van repliek na vredesplan

Oekraïense president dient Musk van repliek na vredesplan

KIEV (ANP) - De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft Tesla-topman Musk op de hak genomen. Zelenski stelde zijn volgers op Twitter de vraag of ze de Elon Musk die Oekraïne steunt leuker vinden of de Elon Musk die Rusland steunt. Daarmee reageerde de Oekraïense leider op een tweetal peilingen die Musk eerder op de berichtendienst plaatste.

In een eerste reeks tweets stelde Musk dat de Krim Russisch zou blijven en dat de inwoners van de vier door Rusland geannexeerde gebieden in Oost-Oekraïne zich opnieuw zouden mogen uitspreken of ze bij Rusland willen horen. Die nieuwe referenda zouden dan door de Verenigde Naties moeten worden georganiseerd. Volgens de Tesla-topman zou een vredesdeal tussen Rusland en Oekraïne er vermoedelijk zo uit komen te zien en hij vroeg zijn volgers wat zij daarvan vonden.

Na veel kritiek kwam de miljardair met een nieuwe peiling op Twitter. Hij vroeg zijn volgers ditmaal wat ze vonden van het plan om de inwoners van de vier geannexeerde regio's en de Krim zich in referenda uit te laten spreken of ze bij Rusland of bij Oekraïne willen horen. Ook dat leverde Musk kritiek op.

Meer uit Financieel

Wall Street daalt door rentevrees na sterk banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen vrijdag omlaag. Beleggers reageerden op het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid waaruit naar voren kwam dat er vorige maand veel meer banen zijn bijgekomen in de Verenigde Staten dan alom was verwacht. Op de financiële markten voedt dat de vrees dat de Amerikaanse centrale bank langer kan doorgaan met het flink verhogen van de rente.

54 minuten geleden
Aantal nieuwe banen in VS boven verwachting

WASHINGTON (ANP) - Het aantal banen dat er vorige maand bijkwam in de Verenigde Staten was veel hoger dan verwacht. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Arbeid in zijn maandelijkse banenrapport.

1 uur geleden
Staking bagageafhandelaars op Heathrow vlak voor kerstvakantie

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Bagageafhandelaars op de Londense luchthaven Heathrow zijn van plan om vlak voor de kerstvakantie drie dagen het werk neer te leggen. Daarmee willen de ongeveer 350 medewerkers een loonsverhoging afdwingen.

1 uur geleden
623 miljoen euro EU-steun voor Nederlandse klimaatmaatregelen

BRUSSEL (ANP) - Nederland krijgt 623 miljoen euro aan Europese subsidies voor klimaatmaatregelen in zes regio's. Het geld wordt onder meer gestoken in groene technologieën voor de chemische industrie en de staalproductie, in regionale netwerken voor hernieuwbare waterstof en in de omscholing van 49.000 werknemers die nu nog in de fossiele sector werken. Het gaat om de regio's Groningen en Emmen, IJmond, Groot-Rijnmond, Zeeuws-Vlaanderen, West-Noord-Brabant en Zuid-Limburg.

2 uur geleden
Statiegeldsysteem voor blikjes hoeft pas op 1 april van start

DEN HAAG (ANP) - Een statiegeldsysteem voor blikjes hoeft nog niet op 1 januari in werking te treden, zoals staatssecretaris Vivianne Heijnen van Milieu wilde. In plaats daarvan moet het systeem op 1 april in werking treden, heeft de Raad van State bepaald. De hoogste bestuursrechter heeft dat besloten omdat er niet voldoende machines zullen zijn voor een werkend systeem. Handmatige inname door supermarkten zou tot grote praktische problemen leiden.

2 uur geleden
Moederbedrijf Opel en Fiat wil busjes ombouwen naar elektrisch

PARIJS (ANP) - Autoconcern Stellantis wil bestelbusjes met een verbrandingsmotor gaan ombouwen zodat die voortaan elektrisch aangedreven worden. Het moederbedrijf van merken als Opel, Peugeot en Fiat heeft een samenwerking aangekondigd met het Franse bedrijf Qinomic. De twee bedrijven gaan samen een manier ontwikkelen om die ombouw makkelijk en goedkoop te maken.

2 uur geleden
Extinction Rebellion bezet hoofdkantoor Rabobank

UTRECHT (ANP) - Actievoerders van Extinction Rebellion hebben vrijdag de centrale hal van het Rabobank-hoofdkantoor in Utrecht bezet. De klimaatactivisten kwamen rond 12.00 uur het gebouw binnen. Een woordvoerster van de bank geeft aan dat het een vreedzaam protest is.

2 uur geleden