Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oekraïense minister: Poetin heeft Ruslands nederlaag aangekondigd

Oekraïense minister: Poetin heeft Ruslands nederlaag aangekondigd

NEW YORK (ANP/DPA) - De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmitro Koeleba hoorde in de veelbesproken toespraak van Vladimir Poetin van woensdag een aankondiging van het verlies dat Rusland volgens hem te wachten staat. "Poetin heeft de mobilisering aangekondigd, maar wat hij werkelijk ten overstaan van de hele wereld heeft aangekondigd, is de nederlaag", zei Koeleba in de VN-Veiligheidsraad.

"Je kunt nog 300.000 of 500.000 mensen inzetten, maar je gaat deze oorlog nooit winnen", aldus de Oekraïense minister. Hij zei verder dat Rusland geen enkele interesse toont in vredesbesprekingen. "De Russische leiding zoekt uitsluitend naar een militaire oplossing."

Koeleba reageerde ook op het optreden van zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov, die anderhalf uur na het begin van de vergadering pas de zaal binnenkwam en die direct na zijn eigen toespraak weer verliet. "Ik heb vandaag gezien dat Russische diplomaten net zo slecht vluchten als Russische soldaten", schamperde hij.

Meer uit Buitenland

Doden door botsing tussen treinen in India

NEW DELHI (ANP/RTR/AFP) - In India zijn zeker dertien mensen omgekomen doordat een passagierstrein en een goederentrein in botsing waren gekomen. Een aantal inzittenden is gewond.

1 uur geleden
Russische zaak tegen Amerikaan Gershkovich achter gesloten deuren

JEKATERINENBURG (ANP/RTR) - Het Russische proces tegen de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich zal achter gesloten deuren plaatsvinden, meldt staatspersbureau TASS. De zaak begint op 26 juni.

2 uur geleden
EU-leiders beginnen optimistisch aan verdeling 'topbanen' EU

BRUSSEL (ANP) - De leiders van de EU-landen zijn weleens met meer hoofdbrekens aan de vijfjaarlijkse verdeling van de belangrijkste EU-posten begonnen. De meestal hoogst ingewikkelde puzzel, waar demissionair premier Mark Rutte en zijn collega's zich maandag in Brussel over buigen, kreeg de afgelopen dagen al voorzichtig vorm. Zwaargewichten Duitsland en Frankrijk denken alle stukjes gauw te kunnen leggen.

5 uur geleden
Onderzoeksinstituut: rol van kernwapens steeds prominenter

STOCKHOLM (ANP/AFP) - De rol van kernwapens is prominenter geworden en kernmachten moderniseren hun arsenalen terwijl de geopolitieke betrekkingen verslechteren. Dit hebben onderzoekers van het internationale vredesonderzoeksinstituut Stockholm (SIPRI) maandag gezegd. Ze drongen er bij de wereldleiders op aan "een stap terug te doen en na te denken".

8 uur geleden
Tienduizenden geëvacueerd om overstromingen in zuidoosten China

FUZHOU (ANP/DPA) - Ongeveer 36.000 mensen zijn in de Chinese provincie Fujian, in het zuidoosten van het land, geëvacueerd wegens overstromingen na zware regenval. Dat meldt het Chinese staatspersagentschap Xinhua op basis van de plaatselijke autoriteiten.

10 uur geleden
Netanyahu noemt keuze leger voor gevechtspauzes 'onaanvaardbaar'

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft kritiek geuit op de plannen die het leger zondag heeft aangekondigd om dagelijkse tactische gevechtspauzes in te lassen. Het leger zei dit te willen doen om de levering van humanitaire hulp aan de Palestijnen in de Gazastrook te vergemakkelijken.

13 uur geleden
Mbappé spreekt zich uit tegen extremisme in de Franse politiek

PADERBORN (ANP/AFP) - Kylian Mbappé heeft zich uitgesproken tegen extremisme in de Franse politiek. Ook riep hij Franse jongeren op te gaan stemmen bij de parlementsverkiezingen over twee weken.

14 uur geleden