Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ocasio-Cortez: laat Republikeinen boeten voor bestorming Congres

Ocasio-Cortez: laat Republikeinen boeten voor bestorming Congres

WASHINGTON (ANP/RTR) - Alexandria Ocasio-Cortez, prominent lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden namens de Democraten, wil dat de Republikeinen verantwoordelijk worden gehouden voor de bestorming van het Congres, zei ze in een video op Instagram.

"De reden dat ik emotioneel word op dit moment is omdat de Republikeinen ons vertellen om verder te gaan, dat we moeten vergeten wat er is gebeurd, of dat we ons moeten verontschuldigen. Dit zijn dezelfde tactieken van misbruikers. En ik ben een overlevende van seksueel geweld en ik heb niet veel mensen dat in mijn leven verteld," aldus het Congreslid.

"Dit gaat niet over een politiek verschil van mening, dit gaat over fundamentele menselijkheid. We zijn niet veilig bij mensen in machtsposities die bereid zijn het leven van anderen in gevaar te brengen als ze denken dat ze daarmee een politiek punt scoren," zei ze.

Ocasio-Cortez heeft naar eigen zeggen doodsangsten uitgestaan bij de bestorming van het Congres door een woeste menigte Trump-aanhangers op 6 januari. Ze zei dat ze zich verborgen hield voor de menigte in een badkamer bij haar kantoor. Later wist ze zich uit de voeten te maken.

Ook vertelde ze dat ze in de dagen voorafgaand aan de bestorming al is lastiggevallen en door collega's gewaarschuwd voor mogelijk geweld op die woensdag. Het New Yorkse lid van het Huis, dat zich vaak openhartig uitspreekt, is de afgelopen jaren meermalen bedreigd.

Meer uit Buitenland

YouTube stopt met verwijderen onware informatie verkiezingen VS

SAN BRUNO (ANP) - YouTube gaat stoppen met het verwijderen van content die ten onrechte beweert dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 werden geplaagd door "fraude, fouten of haperingen", aldus het platform vrijdag. De beslissing kon snel rekenen op kritiek van voorstanders van het bestrijden van mis- en desinformatie.

20 minuten geleden
Duizenden Canadezen in Quebec geëvacueerd vanwege bosbranden

MONTREAL (ANP) - Tienduizend mensen in de Canadese provincie Quebec hebben vrijdag te horen gekregen dat ze hun woningen moeten verlaten als gevolg van oprukkende bosbranden. Volgens parlementslid Stephane Lauzon zijn er zo'n honderd branden in de provincie waarvan er zo'n twintig onbeheersbaar zijn geworden. Ook zijn het er "veel meer dan gisteren".

3 uur geleden
Biden in toespraak:

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdagavond aangekondigd dat hij zaterdag zijn handtekening zal zetten onder het wetsvoorstel dat het schuldenplafond in de Verenigde Staten verhoogt. Hij zei dat om 19.00 uur plaatselijke tijd in zijn eerste toespraak vanuit het Oval Office in het Witte Huis sinds hij twee jaar geleden president werd.

3 uur geleden
Schikking producers Rust en nabestaanden cameravrouw goedgekeurd

SANTA FE (ANP) - Een rechter in New Mexico heeft de schikking tussen de familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins en de producenten van de western Rust goedgekeurd. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

7 uur geleden
Wagner-huurlingen vrijwel weg uit veroverd Bachmoet

BACHMOET (ANP/DPA) - Het Russische huurlingenleger Wagner heeft zijn aangekondigde terugtrekking uit de veroverde Oost-Oekraïense stad Bachmoet praktisch voltooid, meldt Wagner-baas Jevgeni Prigozjin. Van de Wagner-eenheden heeft 99 procent de stad verlaten. Alle posities zijn overgedragen aan het Russische ministerie van Defensie. Bachmoet was maandenlang het brandpunt van de Russische strijd om Oekraïens gebied.

8 uur geleden
Treinongeval in India maakt honderden slachtoffers

BALASORE (ANP/RTR/AFP) - Bij een ongeval tussen twee sneltreinen in het oosten van India zijn honderden slachtoffers gevallen. Het gaat voor zover bekend om vijftig tot tachtig doden, hoewel sommige Indiase media melden dat er inmiddels ruim 120 lichamen zouden zijn geborgen. Verder zouden er meer dan 850 gewonden zijn.

10 uur geleden
Pence niet vervolgd om geheime documenten in zijn huis

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse oud-vicepresident Mike Pence wordt niet vervolgd voor de geheime documenten die bij hem thuis werden gevonden. Het onderzoek naar de politicus is afgesloten, bevestigt het ministerie van Justitie na berichtgeving van onder meer CNN.

12 uur geleden