Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Observatorium: 39 doden bij gevechten Syrische Idlib

Observatorium: 39 doden bij gevechten Syrische Idlib

IDLIB (ANP/AFP) - Bij gevechten tussen jihadistische milities en pro-regeringsstrijders in de Syrische regio Idlib zijn zeker 39 doden gevallen. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

Het in Groot-Brittannië gevestigde informatiebureau, dat zich baseert op lokale bronnen, zegt dat de milities gelieerd aan het regeringsleger twee dorpen hebben ingenomen. Het noordwestelijke Idlib is de enige regio in Syrië die nog in handen is van jihadistische rebellen. Het regeringsleger is, gesteund door Rusland, al geruime tijd bezig met een offensief om de regio te heroveren.

Vanwege de gevechten zijn sinds 1 december 350.000 mensen gevlucht uit de regio. De Verenigde Naties zeggen dat deze mensen naar omliggende regio's in Syrië zijn gevlucht. De humanitaire situatie wordt steeds slechter in Idlib, volgens de VN.

Meer uit Buitenland

Onvermurwbaar Hongarije jaagt EU-landen schrik aan

BRUSSEL (ANP) - EU-landen maken zich zorgen over het verzet van Hongarije tegen hulp aan Oekraïne en de volgende stap voor dat land naar EU-lidmaatschap. Drie dagen voor de EU-top waar de EU-leiders het daarover eens hopen te worden, geeft Hongarije nog geen krimp.

42 minuten geleden
Raad van Europa bezorgd over asielzoekers aan Finse grens

STRAATSBURG (ANP) - De Raad van Europa, die toeziet op de naleving van de mensenrechten in Europa, heeft Finland laten weten zorgen te hebben over de rechten en verzorging van asielzoekers aan de Finse grens, nu Finland zijn grens met Rusland heeft gesloten.

1 uur geleden
Twee doden bij schietpartij in Zwitserland, politie zoekt dader

SION (ANP/RTR) - De Zwitserse politie is op zoek naar een man die twee mensen heeft doodgeschoten in de Zwitserse plaats Sion. Een derde raakte gewond, aldus de politie.

1 uur geleden
VN-chef hamert op klimaattop op het belang van uitfasering en geld

DUBAI (ANP) - VN-chef António Guterres is maandag speciaal ingevlogen op de klimaattop in Dubai om politici en onderhandelaars aan te moedigen snel tot een overeenkomst te komen. De onderhandelende partijen moeten het nog eens worden over óf fossiele brandstoffen uitgefaseerd gaan worden en over het geld dat daarvoor nodig is.

2 uur geleden
Hooggerechtshof geeft Modi gelijk in kwestie Jammu en Kashmir

NEW DELHI (ANP/AFP/RTR) - Het Indiase hooggerechtshof heeft de regering van premier Modi gelijk gegeven in het ontnemen van de gedeeltelijke autonomie van Jammu en Kashmir in het noorden van India. In 2019 zei de Indiase regering dat het gebied onder het centrale bestuur van New Delhi moest vallen en maakte het grondwettelijke recht op autonomie van Jammu en Kashmir ongedaan.

3 uur geleden
Moskou: meerdere terroristische aanvallen voorkomen op de Krim

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische veiligheidsdienst FSB zegt dit jaar achttien "terroristische aanvallen" te hebben voorkomen op de door Rusland geannexeerde Krim. Het zou onder andere gaan om moordpogingen en pogingen tot sabotage.

3 uur geleden
Amerikaanse F-16 crasht in Zuid-Korea, piloot gered op zee

SEOUL (ANP/RTR) - Een Amerikaanse F-16 is tijdens een routinevlucht gecrasht in Zuid-Korea. De piloot kon worden gered uit de Gele Zee, tussen het Koreaanse schiereiland en China.

4 uur geleden