Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Obama publiceert memoires na de Amerikaanse verkiezingen

Obama publiceert memoires na de Amerikaanse verkiezingen

WASHINGTON (ANP/DPA) - Bijna vier jaar na het verlaten van het Witte Huis wil de voormalige Amerikaanse president Barack Obama het eerste deel van zijn memoires publiceren. Het boek 'A Promised Land' verschijnt op 17 november, twee weken na de Amerikaanse verkiezingen van dit jaar, kondigde uitgever Penguin Random House donderdag aan. Behalve in het Engelse verschijnt het boek die dag ook in 24 andere talen.

Obama schreef op Twitter dat hij in zijn boek een eerlijke balans wilde opmaken van zijn presidentschap. Bovendien werpt hij licht op de krachten waarmee de VS als natie worstelt, hoe verdeeldheid is te helen en de democratie voor iedereen kan werken.

Obama werd in november 2008 gekozen en in 2009 de eerste zwarte president die het Witte Huis betrad. In 2012 werd de Democraat herkozen.

De publicatiedatum voor het tweede en laatste deel van de memoires is nog niet bekend en zal op een later tijdstip worden bekendgemaakt, aldus de uitgever. De memoires van Obama's vrouw Michelle verschenen in 2018 al in de Amerikaanse boekhandels en werden bestsellers.

Meer uit Buitenland

Burgemeester Kyiv: explosies in centrum, inwoners moeten schuilen

KYIV (ANP/RTR/AFP) - De burgemeester van Kyiv, Vitali Klitsjko, meldt maandagochtend dat in het centrum explosies zijn gehoord. Hij roept inwoners op te schuilen. Het komt bijna niet voor dat het centrale deel van de Oekraïense hoofdstad overdag wordt aangevallen.

22 minuten geleden
President Oeganda stemt in met omstreden antihomowetgeving

KAMPALA (ANP/RTR) - De Oegandese president Yoweri Museveni heeft een gewijzigde versie van de omstreden antihomowetgeving goedgekeurd, meldt de voorzitter van het parlement. De wet is wereldwijd een van de strengste tegen de lhbti'ers en is bekritiseerd door onder meer westerse regeringen, internationale bedrijven en mensenrechtenorganisaties.

32 minuten geleden
Doden na kapseizen toeristenboot in Italië

LISANZA (ANP/AFP/DPA) - Vier mensen zijn omgekomen na het kapseizen van hun boot op Lago Maggiore in Italië, melden Italiaanse media maandag. De twintig andere opvarenden konden na het incident van zondag zelf naar de wal zwemmen of zijn gered door de kustwacht.

2 uur geleden
Japanse minister beveelt vernietiging van Noord-Koreaanse raket

TOKIO (ANP) - De Japanse minister van Defensie heeft zijn leger de opdracht gegeven elke Noord-Koreaanse raket die Japans grondgebied binnenkomt of afkoerst op het land te vernietigen. Hij reageerde daarmee op een aankondiging van Pyongyang maandag dat Noord-Korea in de komende twee weken een "satelliet" zal lanceren.

5 uur geleden
Westerse luchtmachten houden Arctic Challenge-oefening

TIKKAKOSKI (ANP) - Finland, Noorwegen en Zweden houden de tweejaarlijkse Arctic Challenge Exercise (ACE), een internationale oefening van de luchtmacht. Dit jaar doen veertien landen mee, waaronder Nederland. De oefening wordt dit keer georganiseerd door Finland en loopt van 29 mei tot 9 juni.

5 uur geleden
Erdogan roept op tot eenheid, haalt uit naar Kilicdaroglu

ANKARA (ANP) - De herkozen Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft Turken opgeroepen "in eenheid en solidariteit" samen te komen. Dat deed hij in de nacht van zondag op maandag tijdens een speech voor duizenden aanhangers in Ankara. "Dit vragen we met heel ons hart", voegde Erdogan aan zijn oproep toe.

10 uur geleden
Spaanse sociaaldemocraten verliezen in regionale verkiezingen

MADRID (ANP/AFP/DPA) - De sociaaldemocraten (PSOE) van premier Pedro Sánchez hebben flink verloren in de regionale en gemeenteraadsverkiezingen die zondag in Spanje werden gehouden. Met ongeveer 90 procent van de stemmen geteld gaat de voorkeur van meer dan de helft van het electoraat naar de grootste oppositiepartij, de rechtse Volkspartij van Alberto Núñez Feijóo.

11 uur geleden