Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NYT: nog niet alle documenten die Trump meenam zijn terecht

NYT: nog niet alle documenten die Trump meenam zijn terecht

WASHINGTON (ANP) - Nog altijd zijn niet alle documenten terecht die Donald Trump meenam toen hij het Witte Huis verliet, melden bronnen binnen het Amerikaanse ministerie van Justitie aan The New York Times. Een topfunctionaris zou dat ook aan een advocaat van Trump hebben laten weten. Dat is volgens de Amerikaanse krant "de meest concrete indicatie" dat onderzoekers sceptisch blijven over de medewerking van de oud-president bij de zoektocht naar de verdwenen documenten.

Of het ministerie van Justitie extra stappen gaat nemen om de nog missende documenten, die mogelijk nog in het bezit van Trump zijn, terug te vinden, is niet duidelijk. Het ministerie wilde niet op vragen van de Amerikaanse krant reageren.

Sinds FBI-agenten in augustus de woning van oud-president Trump in Mar-a-Lago binnenvielen en daar meer dan 11.000 overheidsdocumenten aantroffen, zijn het ministerie van Justitie en Trumps advocaten in een juridische strijd verwikkeld over het strafrechtelijk onderzoek naar de oud-president. Dat onderzoek gaat onder meer over de vraag of er wederrechtelijk vertrouwelijke papieren zijn achtergehouden en of geprobeerd is een federaal onderzoek te dwarsbomen.

Meer uit Buitenland

Gevangen Belarussische protestleider opgenomen op intensive care

MINSK (ANP/RTR) - De gevangen Belarussische protestleider Maria Kolesnikova is opgenomen op de intensivecareafdeling van een ziekenhuis in de stad Homel. Dat wordt dinsdag gemeld door het Telegram-kanaal van het gevangen oppositielid Viktor Babariko.

8 minuten geleden
Franse smaadzaak tegen Roman Polanski begint in 2024

PARIJS (ANP) - De Frans-Poolse regisseur Roman Polanski staat in 2024 terecht wegens smaad. De rechtbank van Parijs heeft dinsdag volgens Franse media bekendgemaakt dat de zaak tegen de filmmaker op 5 maart van dat jaar begint.

39 minuten geleden
Oekraïense vluchtelingen in Polen gaan meebetalen aan opvang

WARSCHAU (ANP/RTR) - Oekraïense vluchtelingen in Polen moeten gaan bijdragen aan hun eten en verblijf als ze langer dan vier maanden in een opvang zitten. Het buurland van Oekraïne nam sinds de invasie van Rusland meer dan 1 miljoen vluchtelingen op. De eigen bijdrage moet op 1 maart ingaan.

1 uur geleden
Eerste vaste bewoners van Chinees ruimtestation zijn gelanceerd

JIUQUAN (ANP) - Drie Chinese ruimtevaarders zijn dinsdag op weg gegaan naar het nieuwe internationale ruimtestation van hun land. De bouw daarvan is onlangs afgerond. De drie taikonauten, zoals China zijn astronauten noemt, zijn de eerste vaste bewoners van het ruimtecomplex.

1 uur geleden
Kritische Poolse rechter na twee jaar weer aan het werk

WARSCHAU (ANP/RTR) - Na een schorsing van twee jaar mag een Poolse rechter die felle kritiek had op de nationalistische regering van zijn land weer aan het werk. Rechter Igor Tuleya is een symbool geworden van het verzet tegen de veranderingen die regeringspartij Wet en Rechtvaardigheid sinds 2015 heeft aangebracht in de rechtspraak in Polen.

1 uur geleden
China wil hardhandig optreden tegen coronaprotesten

BEIJING (ANP/AFP) - Het hoogste veiligheidsorgaan van China roept op tot "hardhandig optreden" tegen "vijandige troepen" , daarbij wijzend op de mensen die in grote steden protesteren tegen de uiterst strikte coronamaatregelen en het communistische regime.

2 uur geleden
Brussel: ontwikkeling dronemarkt kan alleen bij acceptatie burger

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie verwacht dat drones een steeds grotere rol in het dagelijks leven gaan spelen, met commerciële activiteiten op grote schaal. Om vaart te kunnen zetten achter de ontwikkeling van een Europese dronemarkt is het echter essentieel dat burgers de onbemande vliegende toestellen omarmen en hun zorgen over veiligheid, privacy en geluidsoverlast worden weggenomen, stelt de commissie.

5 uur geleden