Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NYT: agent deelde foto van mishandelde Tyre Nichols

NYT: agent deelde foto van mishandelde Tyre Nichols

MEMPHIS (ANP) - Een van de politieagenten die in Memphis Tyre Nichols aanhielden en mishandelden, heeft met zeker vijf mensen een foto gedeeld van de zwaar toegetakelde zwarte Amerikaan terwijl die geboeid tegen een politieauto zat. Onder de ontvangers waren twee andere agenten en een burgermedewerker van het politiekorps, schrijft The New York Times op basis van politiedocumenten. Nichols (29) overleed drie dagen na zijn aanhouding.

Op de beelden van de mishandeling die zijn vrijgeven door de politie is te zien dat de agent, Demetrius Haley, met een zaklantaarn op de bebloede en half verdoofde Nichols schijnt terwijl hij een foto lijkt te maken met zijn mobiele telefoon. Vervolgens lijkt hij het resultaat te beoordelen en dan een tweede foto te maken. In de politiedocumenten staat dat Haley heeft toegeven een foto te hebben gedeeld, schrijft The New York Times.

Nichols werd na een achtervolging aangehouden voor een verkeerscontrole. Vijf agenten sloegen en schopten hem minutenlang. Volgens zijn advocaat was Nichols onherkenbaar verminkt. De beelden van de mishandeling leidden door het hele land tot felle protesten tegen politiegeweld.

De vijf agenten, zelf eveneens zwart, zijn ontslagen en aangeklaagd voor wangedrag, verstikking, kidnapping, buitensporig geweld en moord in de tweede categorie. Dat laatste is een van de zwaarste misdrijven die de staat Tennessee kent. Het is geen moord met voorbedachten rade, waar de doodstraf op kan staan, maar het is ernstiger dan doodslag en kan met tot zestig jaar cel worden bestraft.

Meer uit Buitenland

NAVO noemt 'nucleaire' uitlatingen Rusland onverantwoordelijk

BRUSSEL/SOFIA/KYIV (ANP/RTR/DPA) - Russische uitlatingen over het stationeren van nucleaire wapens in Belarus zijn volgens de NAVO "gevaarlijk en onverantwoordelijk". President Vladimir Poetin heeft gezegd dat zijn land tactische nucleaire wapens in het buurland Belarus wil plaatsen en hij maakte daarbij de NAVO verwijten. Poetin wees erop dat de VS ook zijn kernwapens hebben geplaatst in andere landen, met name bij NAVO-bondgenoten.

3 uur geleden
Poetin: we bouwen niet aan een militair bondgenootschap met China

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin zegt niet aan een militair bondgenootschap met China te werken. De landen werken volgens hem wel samen op militair vlak, maar dat zou geen bondgenootschap zijn.

6 uur geleden
Media: Criminaliteit afgelopen jaar toegenomen in Duitsland

BERLIJN (ANP/DPA) - Het aantal misdrijven is in 2022 met 11,5 procent gestegen in Duitsland, schrijft de krant Welt am Sonntag op basis van een rapport dat donderdag wordt gepresenteerd. Het gaat volgens de krant om 5,6 miljoen misdrijven in het hele land.

8 uur geleden
Biden zegt landelijke hulp toe aan Mississippi vanwege noodweer

JACKSON (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft hulp van de landelijke overheid toegezegd voor de staat Mississippi die de afgelopen dagen is getroffen door noodweer en tornado's. Zeker 25 mensen zijn omgekomen door het noodweer in de staat. Een persoon overleed in de staat Alabama. Zondag wordt meer noodweer verwacht,

8 uur geleden
Libanon zit in wintertijd en zomertijd door beslissing minister

BEIROET (ANP/RTR) - In Libanon is de zomertijd officieel nog niet ingegaan, doordat waarnemend minister-president Najib Mikati donderdag besloot dat de klok op 20 april een uur vooruit wordt gezet. Een groot deel van de bevolking, vooral christenen, is het hier niet mee eens en heeft de klok wel een uur vooruit gezet, waardoor het land nu twee verschillende tijden heeft.

9 uur geleden
Honduras en China beginnen diplomatieke relatie

BEIJING/TEGUCIGALPA (ANP/RTR) - China en Honduras hebben zondag de diplomatieke banden aangehaald, kort nadat Honduras die juist verbrak met Taiwan. China heeft bekendgemaakt dat de landen ambassadeurs gaan sturen naar het andere land.

11 uur geleden
Trump vergelijkt onderzoeken naar hem met Stalinistisch Rusland

WACO (ANP/RTR) - Oud-president Donald Trump heeft zijn eerste campagnebijeenkomst in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024 aangegrepen om tegen zijn aanklagers te ageren. Tijdens een rally in Waco in de staat Texas noemde hij tijdens een bijna twee uur durende toespraak de onderzoeken die naar hem lopen "iets dat rechtstreeks uit een Stalinistische horrorshow komt."

15 uur geleden