Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NVZ: versoepelen en betere beloning zorgpersoneel moeten samengaan

NVZ: versoepelen en betere beloning zorgpersoneel moeten samengaan

UTRECHT (ANP) - Het versoepelen van de coronamaatregelen zou samen moeten gaan met het beter belonen van personeel in de zorg. Dat stelt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) na de aangekondigde versoepelingen tijdens de coronapersconferentie door demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge.

In de ziekenhuizen en zorgsector ziet de NVZ "een onheilspellende storm opdoemen". "We zien blijvend hoge aantallen Covid-patiënten die ook deze herfst kunnen aanhouden", stelt de NVZ. Die aantallen kunnen in de herfst aanhouden, en mogelijk komen daar grieppatiënten bij.

Dat hoge aantal zieken staat tegenover tekorten in de zorg. "We zien tekorten aan ic-medewerkers, vermoeide dokters en verpleegkundigen, stagnerende inhaalzorg en ontevreden bonden die met acties dreigen", aldus de NVZ. Daarom ziet de vereniging een oplossing in het advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) om te investeren in zorgprofessionals.

De NVZ roept de Rijksoverheid en de Tweede Kamer op gehoor te geven aan het advies. "Versoepelingen moeten hand in hand gaan met betere beloning", aldus NVZ. "De situatie is en blijft urgent."

Meer uit Gezond

90 procent ziekenhuizen dreigt volgend jaar verlies te draaien

UTRECHT (ANP) - Het overgrote deel van de ziekenhuizen dreigt volgend jaar verlies te draaien als gevolg van de gestegen kosten van onder meer personeel en energie. Volgens de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) geldt dit voor 90 procent van de ziekenhuizen.

2 dagen geleden
Platform tegen tijgermuggen wil handhaving bij bandenbedrijven

AMSTERDAM (ANP) - Het platform Stop invasieve exoten wil dat staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid optreedt tegen bandenbedrijven waar tijgermuggen zijn aangetroffen. Het platform eist dat in een zaak waar de rechtbank in Amsterdam zich maandag over buigt. Het platform strijdt al jaren tegen onder meer de Aziatische tijgermug, die ernstige ziektes kan overbrengen.

4 dagen geleden
Meer Nederlanders kiezen voor hoger eigen risico zorgpremie

DEN HAAG (ANP) - Het aantal Nederlanders dat kiest voor een maximaal eigen risico bij hun zorgverzekering om te besparen op de premie, stijgt fors. In 2020 koos een kwart voor het bedrag van 885 euro. Nu maakt bijna 40 procent van de mensen die keuze. Dat komt naar voren uit onderzoek van vergelijkingssite Independer. De site waarschuwt dat aan het besparen op de premie risico's zijn verbonden.

4 dagen geleden
RIVM: jongeren zitten wat lekkerder in hun vel

BILTHOVEN (ANP) - Jongeren voelen zich beter dan een paar maanden geleden. Hun mentale welzijn is vooruitgegaan, ze voelen zich iets minder eenzaam en ze ervaren minder stress. Dat komt naar voren uit een onderzoek dat door onder meer het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is uitgevoerd.

1 week geleden
Onderzoek: Groningen gezondste stad van Nederland

DEN HAAG (ANP) - Groningen is de gezondste stad van Nederland. Dat meldt advies- en ingenieursorganisatie Arcadis op basis van een inventarisatie van de gezondheid van 25 Nederlandse steden. Twee jaar geleden stond Groningen ook al bovenaan. Onderaan de lijst staat Rotterdam.

1 week geleden
D66 wil één loket voor jongeren met mentale problemen

DEN HAAG (ANP) - Jongeren met mentale problemen moeten veel makkelijker hulp kunnen vinden, vindt D66. De coalitiepartij wil daarom dat er één 'Eerste Hulp voor Jongeren' komt, waar jongeren naar kunnen bellen of mee kunnen chatten, ongeacht hun leeftijd en de ernst van hun problemen.

1 week geleden
FIOD neemt miljoen nepcoronatesten in beslag

DEN HAAG (ANP) - In een loods in Nijmegen heeft de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) een miljoen valse coronatesten in beslag genomen. Het gaat volgens de FIOD om coronatesten die in China zijn gemaakt en die bestemd waren voor de Duitse markt.

1 week geleden