Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NVZ: versoepelen en betere beloning zorgpersoneel moeten samengaan

NVZ: versoepelen en betere beloning zorgpersoneel moeten samengaan

UTRECHT (ANP) - Het versoepelen van de coronamaatregelen zou samen moeten gaan met het beter belonen van personeel in de zorg. Dat stelt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) na de aangekondigde versoepelingen tijdens de coronapersconferentie door demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge.

In de ziekenhuizen en zorgsector ziet de NVZ "een onheilspellende storm opdoemen". "We zien blijvend hoge aantallen Covid-patiënten die ook deze herfst kunnen aanhouden", stelt de NVZ. Die aantallen kunnen in de herfst aanhouden, en mogelijk komen daar grieppatiënten bij.

Dat hoge aantal zieken staat tegenover tekorten in de zorg. "We zien tekorten aan ic-medewerkers, vermoeide dokters en verpleegkundigen, stagnerende inhaalzorg en ontevreden bonden die met acties dreigen", aldus de NVZ. Daarom ziet de vereniging een oplossing in het advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) om te investeren in zorgprofessionals.

De NVZ roept de Rijksoverheid en de Tweede Kamer op gehoor te geven aan het advies. "Versoepelingen moeten hand in hand gaan met betere beloning", aldus NVZ. "De situatie is en blijft urgent."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Minister: Belgische 65-plussers kunnen derde vaccin krijgen

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Alle Belgische 65-plussers kunnen als ze dat willen, een derde dosis van het coronavaccin krijgen, meldt de Vlaamse minister van Volksgezondheid Wouter Beke op Twitter na overleg tussen verschillende departementen.

2 uur geleden
Minder dan 500 coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is gezakt tot onder de 500. Voor het eerst sinds 23 juli komt het aantal opgenomen patiënten onder die grens uit.

1 dag geleden
VS geven boostershots aan 65-plussers en andere risicogroepen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Verenigde Staten gaan boostershots aanbieden aan 65-plussers, mensen die langdurig in zorginstellingen wonen en andere risicogroepen, heeft het Amerikaanse Centrum voor ziektecontrole en preventie (CDC) besloten. De campagne wordt nu definitief uitgerold.

1 dag geleden
Wereldgezondheidsorganisatie adviseert preventief coronamedicijn

GENÈVE (ANP/DPA/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft vrijdag groen licht gegeven voor het gebruik van een preventief geneesmiddel bij patiënten die besmet zijn geraakt met Covid-19. Alleen als patiënten zelf niet voldoende antistoffen hebben aangemaakt, bijvoorbeeld doordat zij afweeronderdrukkende medicatie gebruiken, kan het geneesmiddel gebruikt worden.

1 dag geleden
Eerste mensen kunnen op 7 oktober derde coronaprik krijgen

BILTHOVEN (ANP) - In het begin van oktober kunnen de eerste gevaccineerde mensen een extra prik tegen het coronavirus krijgen. De uitnodigingen gaan vanaf 6 oktober de deur uit. Op 7 oktober kunnen de eerste uitgenodigde mensen terecht bij een vaccinatielocatie van een GGD.

2 dagen geleden
Opnieuw minder coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal mensen met een coronabesmetting in de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal weer gedaald. Er liggen nu 513 covidpatiënten, het laagste aantal sinds 24 juli en 19 minder dan woensdag.

2 dagen geleden
Reuters: EMA beslist begin oktober over boosterprik Pfizer-vaccin

AMSTERDAM (ANP) - De Europese toezichthouder voor vaccins, het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), bepaalt begin oktober of het coronavaccin van Pfizer en BioNTech mag worden gebruikt voor een extra prik. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een bron die "directe kennis over het onderwerp" heeft. Zo'n boosterprik kan de bescherming vergroten.

2 dagen geleden