Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NVWA waarschuwt voor onveilige luiertafel en speeltje

NVWA waarschuwt voor onveilige luiertafel en speeltje

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor zowel een onveilige luiertafel als een onveilig stuk speelgoed.

Het speelgoed betreft de Musical Carrousel van BamBam. Er kunnen knopjes loskomen waar kleine kinderen in kunnen stikken. Het speeltje kan naar de winkel van aankoop worden teruggebracht. De klant krijgt dan zijn geld terug.

Verder waarschuwt de NVWA voor de luiertafel Ralph van het merk Timgro. De steunlatten van het bovenblad van de luiertafel kunnen gaan scheuren bij hoge belasting. Hierdoor kan het bovenblad naar beneden vallen.

De luiertafel, bedoeld om een baby op te verschonen, is in vier kleuren verkocht, wit, zwart, grijs en zeegroen. Het bedrijf kan het meubelstuk aanpassen zodat het weer veilig is, aldus de NVWA, die daarvoor op haar website een link heeft geplaatst.

Meer uit Binnenland

Chemours laat afval in België verbranden als recycling niet kan

DORDRECHT (ANP) - Zo lang recycling in de Verenigde Staten niet mogelijk is, bewaart de Chemours-fabriek in Dordrecht op het eigen terrein afvalwater met daarin herbruikbare stoffen. Het bedrijf hoopt dat het transport hiervan naar de Amerikaanse vestiging in Fayetteville snel hervat kan worden. Als de maximale opslagcapaciteit in Dordrecht wordt bereikt, gaat het water met daarin chemische stoffen naar België om verbrand te worden.

6 minuten geleden
Rechtbank legt agent 200 uur taakstraf op voor fatale aanrijding

BREDA (ANP) - De rechtbank in Den Bosch heeft een 26-jarige agent uit Eindhoven veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur. Hij veroorzaakte vorig jaar december een dodelijk ongeval door veel te snel te rijden. Bij de aanrijding op de Dr. Cuyperslaan in het Eindhovense stadsdeel Woensel-Zuid kwam een 31-jarige motorrijder om het leven.

42 minuten geleden
Verdachte dubbele moord McDonald's zwijgt

ZWOLLE (ANP) - "Dan gaat Nederland het zien, dat ik onschuldig ben", zei Veysel Ü. toen hij onderzocht werd in het Pieter Baan Centrum. Maar bij de start van de behandeling van de strafzaak rond de dubbele moord in een McDonald's-restaurant in Zwolle zwijgt de 34-jarige verdachte.

2 uur geleden
Meer gemeenten tellen stemmen voor Tweede Kamer opnieuw

DEN HAAG (ANP) - In meer gemeenten moeten stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen opnieuw worden geteld. Er zitten mogelijk foutjes in de tellingen, en die moeten worden opgehelderd voordat de einduitslag wordt vastgesteld.

2 uur geleden
OM: Gökmen T. schuldig aan neersteken gevangenisbewaarder

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie acht tramschutter Gökmen T. schuldig aan een poging tot moord op een gevangenisbewaarder in de Rotterdamse gevangenis De Schie. De bewaker werd volgens de officier van justitie in februari 2021 met kracht gestoken in zijn hals en gezicht met een koperen leiding die T. uit zijn koelkast had gesloopt. Het slachtoffer werd geraakt in zijn rechterwang en oor.

2 uur geleden
Gökmen T. woont strafzaak geboeid bij

ROTTERDAM (ANP) - Tramschutter Gökmen T. draagt handboeien tijdens zijn strafzaak die dinsdagochtend begon in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam. Dat is ongebruikelijk tijdens strafzaken. Voor T. geldt al ruim twee jaar een regime waarbij hij in de gevangenis handboeien moet dragen, klaagde hij in de rechtbank.

4 uur geleden
Onderzoek: Nederlandse tieners weten weinig van burgerschap

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse jongeren weten weinig over burgerschap en leren er op school ook weinig over. De kennis van jongeren over hoe een democratische samenleving eruit ziet en wat hun rol daarin is, blijft "op veel punten achter bij die in andere landen". Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam en de Rijksuniversiteit Groningen in een rapport dat dinsdag is gepresenteerd.

4 uur geleden