Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NVM: kantoorverhuur stijgt weer na verruiming coronamaatregelen

NVM: kantoorverhuur stijgt weer na verruiming coronamaatregelen

NIEUWEGEIN (ANP) - De afgelopen periode is er weer meer kantoor- en winkelruimte verhuurd. Beide sectoren profiteren van het herstel van de coronacrisis en de versoepeling van de maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen. Dat meldt NVM Business, de tak voor commercieel vastgoed van makelaarsvereniging NVM.

De verhuur van kantoorruimte steeg in het derde kwartaal met 27 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. "De dynamiek is vooral te vinden in de hoek van startups en scale-ups", schrijft de NVM in een toelichting. Volgens de makelaarsvereniging neemt de vraag naar flexkantoren toe. Grote bedrijven zoeken volgens de NVM door de coronapandemie nog naar geschikte vormen van werken en weten nog niet wat de functie van het kantoor in de toekomst zal zijn.

De vraag naar winkelruimte steeg de afgelopen periode op kwartaalbasis met 21 procent. Dat komt doordat coronabeperkingen werden opgeheven. Toch nam de leegstand net als in het vorige kwartaal toe. Dat komt doordat er de afgelopen periode in vierkante meters meer winkelruimte is vrijgekomen dan er is verhuurd. Grote winkelruimtes zijn minder in trek, zeker in de binnenstad. "De vraag naar maximale flexibiliteit en kortere huurperioden is toegenomen", aldus de NVM.

Aan bedrijfsruimte is gebrek, waardoor de verhuur daarvan met 15 procent is gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. De grote vraag in combinatie met een tekort aan geschikt aanbod leidt tot een stijging van de prijzen. De NVM maakt zich zorgen over het gebrek aan bouwgrond en stelt dat het moeilijk is om vergunningen en energie-aansluitingen snel te krijgen door capaciteitsgebrek bij overheden en andere instanties.

Meer uit Financieel

Nederland verdient meer aan landbouwexport om hogere exportwaarde

DEN HAAG (ANP) - Nederland verdiende vorig jaar meer aan de export van landbouwproducten, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Wageningen University & Research (WUR). Ze schatten dat de Nederlandse economie 50,4 miljard euro verdiende aan de uitvoer van bijvoorbeeld groenten en fruit, 4 procent meer dan in 2022. Dat komt doordat Nederland afgelopen jaar voor meer geld aan landbouwproducten exporteerde.

5 uur geleden
Beursweek met rentebesluit ECB en Fed-voorzitter in Congres

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers gaat deze week onder meer uit naar een nieuw rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Naar alle waarschijnlijkheid zal de ECB opnieuw de rente in de eurozone onveranderd laten. Verder verschijnt voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve in het Congres om uitleg te geven over het monetair beleid.

13 uur geleden
Oliekartel OPEC+ verlengt productieverlaging, aldus bronnen

WENEN/MOSKOU (ANP/AFP) - Oliekartel OPEC+ verlengt de huidige productieverlaging tot en met het einde van juni. Dat melden bronnen bij de groep van grote olieproducerende landen waaronder Saudi-Arabiƫ en Rusland aan persbureau Bloomberg. Op de oliemarkt was al verwacht dat de productievermindering langer door zou gaan om zo de prijzen te stutten.

13 uur geleden
NS-topman hoopt op politieke oplossing tegen duurdere prijzen

AMSTERDAM (ANP) - President-directeur Wouter Koolmees van de Nederlandse Spoorwegen (NS) hoopt met de politiek tot een oplossing te komen om een forse stijging van de prijzen voor tickets en abonnementen volgend jaar te voorkomen. Dat heeft Koolmees zondag gezegd in het televisieprogramma Buitenhof. Hij is dinsdag in de Tweede Kamer voor een hoorzitting.

15 uur geleden
Economie hoog op agenda bij Volkscongres China

BEIJING (ANP/AFP) - De staat van de Chinese economie zal hoog op de agenda staan bij de jaarlijkse bijeenkomst van het Volkscongres van de Chinese Communistische Partij (CCP), die dinsdag begint. Duizenden afgevaardigden van de CCP komen dan in Beijing bijeen voor die jaarlijkse vergadering.

17 uur geleden
Duitse topeconoom: opkomst extreemrechts gevaar voor groei

BERLIJN (ANP) - De opkomst van extreemrechts in Duitsland is een gevaar voor de economie omdat buitenlandse vakkrachten kunnen worden afgeschrikt om te komen werken in het land. Dat heeft de Duitse topeconoom Veronika Grimm gezegd. Grimm behoort tot de zogenoemde SachverstƤndigenrat, die bestaat uit vijf economische experts. Die raad is het belangrijkste economische adviesorgaan van de Duitse bondskanselier.

20 uur geleden
Nicotinezakjes volgens aanklacht in VS verslavend en schadelijk

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Nicotinezakjes, de nieuwste vinding waarop de tabaksindustrie haar hoop heeft gevestigd, zijn verslavend en schadelijk voor jongeren. Dat staat in de aanklacht van een rechtszaak die is aangespannen tegen de Amerikaanse tabaksfabrikant Philip Morris International.

1 dag geleden