Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nvidia in trek bij beleggers na nieuws over microprocessors

Nvidia in trek bij beleggers na nieuws over microprocessors

NEW YORK (ANP) - Chipconcern Nvidia was maandag een grote winnaar op de beurzen in New York. Beleggers reageerden enthousiast op de aankondiging dat het bedrijf met zijn eerste microprocessors komt. Ook het Chinese webwinkelconcern Alibaba was in trek op de beurs. Wall Street was verder vooral in afwachting van het Amerikaanse kwartaalcijferseizoen dat deze week gaat beginnen.

Nvidia werd door beleggers bijna 6 procent hoger gezet. Branchegenoot Intel verloor juist meer dan 4 procent aan beurswaarde, omdat de stap van Nvidia betekent dat Intel er op de lucratieve markt voor microprocessors een geduchte rivaal bij krijgt.

Het Chinese Alibaba, dat ook een notering heeft in New York, won op zijn beurt ruim 9 procent. China legde het bedrijf van techmiljardair Jack Ma afgelopen weekend een recordboete van omgerekend 2,3 miljard euro op voor monopoliepraktijken. Maar beleggers hielden er al rekening mee dat Alibaba een flinke boete zou krijgen en zijn opgelucht dat de kwestie nu achter de rug is.

De belangrijkste graadmeters in New York gingen licht omlaag. Beleggers namen duidelijk wat gas terug, voordat de grote banken Goldman Sachs, JPMorgan Chase en Wells Fargo op woensdag met hun kwartaalcijfers komen. De Dow-Jonesindex sloot met een min van 0,2 procent op 33.745,40 punten. De S&P 500 zakte licht tot 4127,99 punten, en technologiebeurs Nasdaq ging 0,4 procent omlaag tot 13.850,00 punten.

Overname door Microsoft

Bij de bedrijven was er verder aandacht voor taxi-app Uber Technologies. De maaltijdbezorgingstak van Uber heeft wereldwijd nog nooit zoveel maaltijden in een maand bezorgd als in maart. Uber Eats zag de vraag naar maaltijden vorige maand meer dan verdubbelen. Ook bij de taxidienst gingen de zaken goed. Het aandeel Uber won dik 3 procent.

Nuance Communications, dat actief is met kunstmatige intelligentie (AI) en spraaktechnologie, maakte een koerssprong van zo'n 16 procent. Het bedrijf wordt overgenomen door softwareconcern Microsoft (koers vlak) in een deal ter waarde van 16 miljard dollar. Het is de grootste overname door Microsoft in jaren.

Maker van elektrische auto's Tesla stond eveneens in de belangstelling met een plus van bijna 4 procent. Zakenbank Canaccord Genuity kwam met een koopadvies voor Tesla en een sterke verhoging van het koersdoel. Canaccord denkt dat Tesla goede zaken zal gaan doen met zijn batterijtechnologie voor in huis en dat de tekorten aan batterijen voor zijn auto's volgend jaar zullen afnemen.

De euro was 1,1911 dollar waard, tegen 1,1909 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent duurder op 59,72 dollar. Brentolie klom 0,6 procent in prijs tot 63,30 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Techfondsen weer omlaag op rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - De technologiebedrijven gingen dinsdag opnieuw omlaag op een roodgekleurd Wall Street door zorgen bij beleggers over een oplopende inflatie en een hogere rente. Ook de energiesector op de aandelenbeurzen in New York stond onder druk door de dalende olieprijzen.

1 uur geleden
Lingeriemerk Victoria's Secret wordt zelfstandig bedrijf

NEW YORK (ANP) - Lingeriemerk Victoria's Secret gaat verder als een zelfstandig bedrijf. Eigenaar L Brands gaat het onderdeel loskoppelen van verzorgingsproductendivisie Bath & Body Works. Daarmee bestaat L Brands straks uit twee losstaande beursgenoteerde bedrijven. Dat bevestigde het bedrijf aan Amerikaanse media na berichtgeving over de kwestie.

3 uur geleden
Recordhoeveelheid e-waste ingezameld, EU-doel nog niet gehaald

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse consumenten en bedrijven hebben in coronajaar 2020 een recordhoeveelheid elektronische apparatuur en lampen gescheiden ingeleverd voor recycling. In totaal brachten ze 125,5 miljoen kilo aan zogeheten e-waste naar de daarvoor bestemde plekken. Dat was ruim 8 procent meer dan een jaar eerder. De Europese doelstelling om 65 procent van alle apparaten te recyclen, wordt echter nog niet gehaald.

3 uur geleden
Eigenaar wil deel Suezkanaal verbreden

CAIRO (ANP/RTR) - De eigenaar en exploitant van het Suezkanaal wil het zuidelijke deel van de vaarroute verbreden. Dat maakte de voorzitter van het staatsbedrijf bekend in een toespraak op televisie. Eerder dit jaar ontstond een dagenlange blokkade in het zuidelijke deel van het Suezkanaal doordat het containerschip Ever Given overdwars vast kwam te zitten.

4 uur geleden
'Meer elektronica, witgoed en fietsen verkocht in eerste kwartaal'

AMSTELVEEN (ANP) - De schade van de verplichte winkelsluitingen op de detailhandel lijkt in de eerste maanden van dit jaar mee te vallen, maar er zijn wel duidelijke verschillen per sector. Dat meldt marktonderzoeker GfK. De omzet van de non-food-detailhandel is in januari, februari en maart licht gedaald. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar kwam de omzet 1,4 procent lager uit op 4,7 miljard euro.

4 uur geleden
'Lufthansa wil buffers met 3 miljard euro versterken'

FRANKFURT (ANP) - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa werkt samen met banken aan een plan om 3 miljard euro aan kapitaal op te halen. Bronnen zeggen tegen persbureau Bloomberg dat versterking van het eigen vermogen nodig is om eerder verleende kredieten door de Duitse staat terug te betalen.

4 uur geleden
Beleggersvertrouwen Duitsland naar hoogste niveau in 21 jaar

MANNHEIM (ANP) - Het vertrouwen van beleggers in de Duitse economie is naar het hoogste niveau gestegen in 21 jaar. Vooral de uitrol van coronavaccins zorgt ervoor dat investeerders een positievere blik op de toekomst hebben, meldt onderzoeksinstituut ZEW.

5 uur geleden