Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nuis pakt bij WK brons op 1000 meter achter ongenaakbare Stolz

Nuis pakt bij WK brons op 1000 meter achter ongenaakbare Stolz

CALGARY (ANP) - Kjeld Nuis heeft bij de WK afstanden in Calgary brons veroverd op de 1000 meter. Met 1.06,80 eindigde de 34-jarige Zuid-Hollander achter de ongenaakbare Jordan Stolz en de Chinees Zhongyan Ning. De 19-jarige Amerikaan greep na de 500 meter ook, net als vorig jaar, de wereldtitel op de 1000 meter met 1.06,05.

Debutant Tim Prins eindigde met 1.07,16 als vijfde. Jenning de Boo werd met 1.07,89 zestiende. De Boo, die enkele weken geleden ziek was geworden, kon niet tippen aan de tot dan toe snelste tijd van de Canadees Laurent Dubreuil. Die was razendsnel van start gegaan en was daarmee tot 1.07,04 gekomen.

Nuis was bij het uitrijden van de wereldbekerwedstrijd in Sat Lake City hard ten val was gekomen en moest zelfs naar het ziekenhuis. Hij wist daarom niet goed wat hij kon verwachten. Nuis begon langzamer dan Dubreuil, maar maakte dat goed met de slotronde van 25,92. Ning was in de rit erna echter sneller door een betere eerste ronde.

Stolz, die vrijdag op de 500 meter met 33,69 maar nipt boven het wereldrecord was gebleven, nam in de slotrit tegen Prins een voorsprong. In de laatste bocht maakt hij het verschil met Ning ook groter en was opnieuw de snelste op de 1000 meter. Voor Ning restte wederom slechts het zilver. Prins kwam ook niet aan de tijden van Nuis en Dubreuil.

Meer uit Sport

Sabalenka na zege op Rybakina opnieuw in finale van Madrid

MADRID (ANP) - Tennisster Aryna Sabalenka heeft voor het tweede jaar op rij de eindstrijd gehaald van het graveltoernooi van Madrid. De titelverdedigster versloeg in een meeslepende halve finale de Kazachse Elena Rybakina in drie sets: 1-6 7-5 7-6 (5).

2 uur geleden
Verstappen betreurt vertrek topontwerper, maar blijft stoïcijns

MIAMI (ANP) - Max Verstappen denkt er niet aan te vertrekken bij Red Bull Racing, nadat topontwerper Adrian Newey na bijna twintig jaar zijn afscheid heeft aangekondigd bij de Formule 1-renstal.

3 uur geleden
Van Gerwen meteen uitgeschakeld in Premier League in Aberdeen

ABERDEEN (ANP) - Michael van Gerwen is tijdens de veertiende speelronde van de Premier League direct uitgeschakeld. De Nederlandse darter verloor in het Schotse Aberdeen met 6-5 van de Engelsman Rob Cross. Vorige week in Liverpool was Cross ook al te sterk voor Van Gerwen, toen in de halve finales (6-2).

3 uur geleden
Turnster Lieke Wevers noemt rentree bij EK 'uitdagend'

RIMINI (ANP) - Turnster Lieke Wevers (32) heeft zich bij haar internationale rentree met Oranje geplaatst voor de EK-landenfinale. Wevers, die zich tijdens de kwalificaties in Nederland via de meerkamp plaatste voor de EK, kwam slechts in actie op brug en balk.

3 uur geleden
Lehecka na opgave Medvedev naar halve finales in Madrid

MADRID (ANP) - De Tsjechische tennisser Jiri Lehecka is doorgedrongen tot de halve finales van het masterstoernooi van Madrid. Tegenstander Daniil Medvedev gaf na het verlies van de eerste set (6-4) op met een liesblessure.

8 uur geleden
Turnsters als zesde naar teamfinale bij EK in Rimini

RIMINI (ANP) - De Nederlandse turnsters hebben zich bij de EK in het Italiaanse Rimini geplaatst voor de teamfinale. Elze Geurts, Lieke Wevers, Vera van Pol, Tisha Volleman en Floor Slooff kwamen in de kwalificatie tot 153,995 punten, goed voor de zesde plek. Gastland Italië plaatste zich met 165,296 als eerste voor de finale waarin de beste acht landenteams in actie komen.

9 uur geleden
Voormalig kunstrijdster Dijkstra (82) overleden

SOMEREN (ANP) - Voormalig kunstrijdster Sjoukje Dijkstra is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar dochter Katja Kossmayer gemeld. Dijkstra, geboren in het Friese Akkrum, werd in 1964 in Innsbruck olympisch kampioene. Ook veroverde ze drie wereldtitels en werd ze zesmaal gekozen tot sportvrouw van het jaar in Nederland.

11 uur geleden