Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nuis 'euforisch en getergd' na geslaagde missie op 1500 meter

Nuis 'euforisch en getergd' na geslaagde missie op 1500 meter

HEERENVEEN (ANP) - Het duurde even voordat Kjeld Nuis euforisch was na zijn zege op de 1500 meter bij het olympisch kwalificatietoernooi in Thialf, waarmee de schaatser zijn ticket voor Beijing veiligstelde. "Mijn eerste gevoel was eigenlijk dat ik er nog meer van baalde dat ik woensdag het ticket op de 1000 meter miste en mijn titel op die afstand niet kan verdedigen. Dus ik was even heel blij na de finish, maar 200 meter verder schold ik alles bij elkaar", zei Nuis.

"Weet je hoeveel pijn het doet als je je titel niet kunt verdedigen? En als dan 100.000 mensen zeggen dat het wel goed komt op de 1500 meter, dan wil je dat niet horen. Maar ik heb het geflikt. Ik ga naar China en daar wil ik vlammen en mijn titel op de 1500 meter met hand en tand verdedigen. Ik ben euforisch, maar ook getergd."

De afgelopen 24 uur waren volgens Nuis echt een hel. "Ik voelde me zo ontzettend slecht, nog steeds eigenlijk wel. Dat doel heel veel pijn. Ik heb vier keer podium gereden. Dan net deze wedstrijd niet op het podium rijden, terwijl je weet dat je als je daar rijdt op de 1000 meter je een heel grote kans op het podium maakt."

Janken

Nuis had alles gelezen en gezien over zijn uitschakeling. "Ik heb eerst gejankt en kon ook geen zinnig woord uitbrengen, omdat ik niet kon geloven dat ik uitgerekend deze wedstrijd ernaast zat." Het lukte de 32-jarige schaatser ook niet om de knop om te zetten. "Ik heb amper geslapen en heb om half twee 's nachts nog zo'n 'mindfulnessding' opgezet. Ik voelde overal mijn hartslag, maar was heel gefocust. Ik had echter niet echt het vertrouwen, omdat ik dit seizoen ook slechte 1500 meters had gereden."

Het maakt Nuis niet zo veel uit welke van de twee afstanden hij nu in Beijing rijdt. "Ik wilde ze allebei verdedigen. Natuurlijk ben ik blij dat ik erheen ga. Ik ben heel erg blij dat ik piek op het juiste moment. Ik denk dat ik met 1.43 op de 1500 meter goed meedoe. Deze was nog niet perfect en het moet nog een stuk harder. Maar dat ik hier win, daar haal ik wel vertrouwen uit."

Meer uit Sport

Teambaas Jumbo-Visma: respect voor Roglic

SAN LUCA (ANP) - Teambaas Richard Plugge van wielerploeg Jumbo-Visma zag zijn renner Primoz Roglic de Ronde van Emilia winnen. Dat deed de 33-jarige Sloveen op de dag dat hij bevestigde het Nederlandse team te verlaten, mogelijk vanwege vergevorderde plannen voor een fusie met de Belgische ploeg Soudal Quick-Step. "Primoz zal voor altijd in mijn hart blijven als onze koning. We zijn hem erg dankbaar voor de weg naar boven die we samen hebben ingezet", reageerde Plugge.

10 uur geleden
Europese golfers houden ruime voorsprong na tweede dag Ryder Cup

ROME (ANP) - De Europese golfers staan na de tweede dag van de 44e editie van de Ryder Cup nog steeds ruim aan de leiding. Net als na de eerste dag heeft Team Europa 5 punten voorsprong op de Verenigde Staten: 10,5 tegen 5,5. Zondag volgen de singles.

10 uur geleden
Olympisch- en wereldkampioen meerkamp Hashimoto mist WK-finale

ANTWERPEN (ANP) - Turner Daiki Hashimoto uit Japan kan zijn wereldtitel in de meerkamp niet verdedigen bij de WK in Antwerpen. De regerend olympisch- en wereldkampioen in de meerkamp kwam in de kwalificaties tot een totaal van 85,432 punten en staat daarmee voorlopig derde in het klassement na twee subdivisies. In het klassement moet hij zijn landgenoten Kenta Chiba (85,799) en Kazuma Kaya (85,598) voor zich dulden. Er gaan maximaal twee turners per land naar de finale.

16 uur geleden
Roglic bevestigt vertrek bij Jumbo-Visma

BOLOGNA (ANP) - Primoz Roglic heeft voorafgaand aan de Ronde van Emilia bevestigd dat hij de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma gaat verlaten. Eerder deze week ging al het gerucht dat de Sloveense renner, die nog een doorlopend contract heeft, bezig is aan zijn laatste seizoen in Nederlandse dienst.

18 uur geleden
Britse turners brengen WK in Antwerpen op gang

ANTWERPEN (ANP) - De Britse turners hebben de WK in Antwerpen op gang gebracht. Olympisch voltigekampioen Max Whitlock en zijn teamgenoten Jake Jarman, James Hall, Courtney Tulloch en Harry Hepworth turnden naar 254,193 punten en gaan daarmee aan de leiding na de eerste subdivisie. In totaal zijn er, verdeeld over zaterdag en zondag, zes subdivisies bij de mannen.

18 uur geleden
Lefevere verwacht snel opheldering over fusieplannen Jumbo-Visma

BRUSSEL (ANP) - Patrick Lefevere, de baas van wielerploeg Soudal Quick-Step, heeft zaterdag in zijn column in de krant Het Nieuwsblad de gesprekken over een mogelijke fusie met Jumbo-Visma bevestigd. Lefevere verwacht volgende week meer duidelijkheid.

19 uur geleden
Tennisster Jabeur maakt favorietenrol waar in Ningbo

NINGBO (ANP) - Tennisster Ons Jabeur heeft haar favorietenrol waargemaakt op het WTA-toernooi in het Chinese Ningbo. De Tunesische, als eerste geplaatst, liet in de finale de Russin Diana Sjnaider met 6-2 6-1 kansloos.

20 uur geleden