Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nuis doet met Europese titel vertrouwen op voor Spelen in Beijing

Nuis doet met Europese titel vertrouwen op voor Spelen in Beijing

HEERENVEEN (ANP) - Kjeld Nuis was heel trots op zijn eerste titel in twee jaar en de eerste sinds hij rijdt bij coach Gerard van Velde. De 32-jarige schaatser reed naar eigen zeggen een lekkere race waarin hij tot het einde kon "doorpompen". De regerend olympisch kampioen op de 1500 meter was ook blij met zijn tijd van 1.43,60, waarmee hij meer dan drie tienden van een seconde sneller was dan concurrent Thomas Krol.

"Ik ben best onzeker geweest over mijn 1500 meter na de wereldbekerwedstrijden", bekende Nuis, die dit seizoen als zesde, zevende en elfde eindigde in die internationale wedstrijden. "Ik zat echt met mijn handen in het haar en vroeg me af of ik wel genoeg inhoud had. Dat het nu twee keer op rij wel lukt en ook nog met een nette tijden, geeft me super veel vertrouwen. Nu kan ik gaan toewerken naar de Spelen."

Tijdens de rit op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) zat er veel spanning op voor Nuis, omdat hij zich een dag eerder niet had geplaatst voor de 1000 meter, de andere afstand waarop hij de regerend olympisch kampioen is. Nu kon hij "lekker los rijden", zei hij. "Het zegt genoeg dat bijna iedereen na zo'n spannende week langzamer is dan tijdens het OKT. Maar ik rijd hier sneller."

Meer uit Sport

Golfer Woods begint 'roestig, maar pijnvrij' aan nieuwe comeback

ALBANY (ANP/AFP/RTR) - Tiger Woods keert deze week terug in het professionele golf met maar één ambitie, en dat is winnen. "Ik hou van de competitie en ik denk absoluut dat ik nog toernooien kan winnen", zei de vijftienvoudig majorkampioen in aanloop naar de Hero World Challenge op de Bahama's. "Er zal een tijd komen dat ik niet langer kan winnen. Als die tijd aanbreekt, dan stop ik ermee."

11 minuten geleden
Hockeycoach Mathijssen volgend jaar naar mannen Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Hockeycoach Rick Mathijssen van HC Bloemendaal gaat volgend seizoen aan de slag bij de mannen van AH&BC Amsterdam. Na vier jaar Bloemendaal, waar hij al twee landstitels veroverde, verruilt Mathijssen de Noord-Hollandse topclub voor de gevallen grootmacht uit Amsterdam.

2 uur geleden
Dubbelspecialist Koolhof beëindigt na 2024 tennisloopbaan

DUIVEN (ANP) - Wesley Koolhof beëindigt na komend tennisseizoen zijn loopbaan. De 34-jarige dubbelspecialist schreef afgelopen jaar het mannendubbelspel van Wimbledon op zijn naam. Hij won tot nog toe zestien ATP-titels.

3 uur geleden
Duurdere metrokaartjes in Parijs tijdens Olympische Spelen

PARIJS (ANP/RTR) - Bezoekers van Parijs krijgen tijdens de Olympische Spelen te maken met hogere reiskosten voor de metro. De regionale leider Valérie Pécresse zegt dat de prijzen tijdelijk omhoog moeten "om te zorgen dat de Olympische Spelen voor 100 procent toegankelijk zijn met het openbaar vervoer".

4 uur geleden
Atleet Laros naar EK veldlopen in Brussel

ARNHEM (ANP) - Atleet Niels Laros neemt zondag 10 december deel aan het EK veldlopen in Brussel. Het 18-jarige talent baarde afgelopen jaar opzien met toptijden op de 1500 meter op de atletiekbaan. Tijdens de Europese titelstrijd op de cross komt Laros in actie in de leeftijdscategorie tot 20 jaar.

8 uur geleden
WTA gaat spelers die deelnemen aan demo in Rusland niet straffen

LONDEN (ANP) - De WTA gaat tennissters die komend weekend deelnemen aan een demonstratietoernooi in Rusland niet bestraffen. Er is ophef ontstaan over een evenement dat in Sint-Petersburg wordt gespeeld, terwijl Rusland in oorlog is met Oekraïne. Het evenement wordt gesponsord door het Russische aardgasbedrijf Gazprom.

9 uur geleden
Embiid bezorgt James ruimste nederlaag uit basketballoopbaan

PHILADELPHIA (ANP) - Basketballer Joel Embiid van Philadelphia 76ers heeft LeBron James de ruimste nederlaag uit zijn NBA-loopbaan bezorgd. Embiid nam in Philadelphia 30 punten voor zijn rekening en hielp de Sixers daarmee aan een 138-94-overwinning op Los Angeles Lakers.

10 uur geleden