Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NU'91 ziet nog geen toenemend ziekteverzuim bij zorgmedewerkers

NU'91 ziet nog geen toenemend ziekteverzuim bij zorgmedewerkers

NIEUWEGEIN (ANP) - NU'91, de beroepsorganisatie voor de zorg, ziet nog geen tekenen van een toenemend aantal zorgmedewerkers dat door het coronavirus thuis moet blijven. De beroepsgroep heeft al langer veel last van uitval, vertelt de woordvoerder donderdag, maar "dit kan nog niet gerelateerd worden aan de omikronvariant".

In Engeland neemt het aantal zorgmedewerkers dat zich afmeldt vanwege het coronavirus toe. Zeker in de hoofdstad Londen, de grootste omikronbrandhaard van het land, verdubbelde het aantal medewerkers dat zich ziek moest melden. Het zijn mensen die zelf Covid-19 hebben opgelopen of nauw contact hebben gehad met een besmet persoon.

De woordvoerder van NU'91 zegt rekening te houden met alle mogelijke scenario's. Als het aantal ziektegevallen toeneemt, verwacht hij dat dit effect begin januari te zien zal zijn.

Door het tempo waarin de omikronvariant zich verspreidt, is te zien dat deze besmettelijker is dan de voorgaande deltavariant. "Dat zal ook voor de beroepsgroep gelden", zegt de woordvoerder. "Gelukkig is dit ook de groep die als een van de eerste de boosterprik heeft ontvangen." De woordvoerder noemt het wel "dramatisch" als het ziekteverzuim hoger zou worden onder zorgmedewerkers.

Meer uit Binnenland

Marengoproces gaat verder met pleidooi in zaak Saïd R.

AMSTERDAM (ANP) - Het omvangrijke liquidatieproces Marengo gaat verder met het pleidooi in de zaak van Saïd R. Tegen deze vermeende rechterhand van hoofdverdachte Ridouan Taghi is (eveneens) een levenslange gevangenisstraf geëist. Vanaf dinsdag is het aan de advocaten van R. om hun visie op de zaak te geven. Zij hebben daar vier tot vijf dagen voor ingepland.

2 uur geleden
Passagiers veerboot terug naar Ameland na problemen in Holwerd

HOLWERD (ANP) - Het deel van de passagiers dat maandag niet van de veerboot van Ameland naar het vasteland kon komen, door problemen met de autobrug in de haven van Holwerd, is teruggebracht naar het waddeneiland en ondergebracht in een noodopvanglocatie. Ook alle passagiers van een tweede boot, die door de problemen met de autobrug al voor aankomst bij het vasteland omkeerde, zullen een extra nacht op Ameland moeten doorbrengen.

3 uur geleden
Derde aanhouding voor dodelijke steekpartij festival Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een derde verdachte opgepakt voor de dodelijke steekpartij van zondagavond op festival Solid Grooves in Amsterdam. Het gaat om een 20-jarige man uit Amsterdam. In totaal werden drie mensen neergestoken, een 21-jarige man uit Diemen overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

6 uur geleden
Vader en zoon aangehouden na mishandeling feesttent Waspik

WASPIK (ANP) - De politie heeft twee mannen uit Tilburg aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachten, een 56-jarige man en zijn 33-jarige zoon, zouden een beveiliger hebben mishandeld tijdens een evenement in Waspik. Het incident gebeurde in en rond een feesttent in de Brabantse plaats. Beide verdachten zitten nog vast.

14 uur geleden
Amsterdam sluit alle panden Suri-Change, ook pand Den Haag dicht

AMSTERDAM/DEN HAAG/ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft besloten alle in gebruik zijnde panden van de Surinaamse geldwisselketen Suri-Change in de stad te sluiten na ontploffingen bij vestigingen. Eerder op maandag werd al bekend dat ook in Den Haag een vestiging sluit, Rotterdam nam eenzelfde maatregel op zondag.

14 uur geleden
Voldoende zonneschijn op eerste dag meteorologische zomer

HOUTEN (ANP) - De meteorologische zomer begint dit jaar vrij zonnig, meldt Weeronline. Wel is er op de eerste zomerdag, donderdag 1 juni, sprake van grote temperatuurverschillen in het land. In het Waddengebied wordt het niet warmer dan 15 graden. Wat meer naar het oosten en zuiden toe en in de Randstad staan waarden tussen 19 en 22 graden op het programma.

14 uur geleden
Man Spanbroek vertelt politie inderdaad ontvoerd te zijn geweest

BEVERWIJK (ANP) - De man die vrijdagmiddag in het Noord-Hollandse Spanbroek onder dwang in een auto werd gezet, heeft bij de politie verklaard dat hij inderdaad slachtoffer van ontvoering is geweest. Dit bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van De Telegraaf. Het slachtoffer werd eerder op maandag teruggevonden in Beverwijk.

15 uur geleden