Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NU'91: begrip voor versoepelingen, effecten ervan goed monitoren

NU'91: begrip voor versoepelingen, effecten ervan goed monitoren

NIEUWEGEIN (ANP) - Beroepsorganisatie voor verzorgenden en verpleegkundigen NU'91 heeft er begrip voor dat de coronamaatregelen worden versoepeld. "De maatregelen uit de lockdown zijn immers gekoppeld aan het aantal ic-opnames. En ondanks het grote aantal dagelijkse besmettingen zien we nu geen stijging van de ic-opnames", zegt Michel van Erp van NU’91.

Van Erp voegt eraan toe dat het wel zaak is de effecten van de versoepelingen heel goed te monitoren. "We hebben immers te maken met een variant van het coronavirus die heel besmettelijk is. En de druk op zorgpersoneel is al zo groot."

Premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers maakten vrijdagavond bekend dat mensen die minimaal een week geleden een booster hebben gehad of korter dan acht weken geleden zijn hersteld van corona, niet meer direct in quarantaine hoeven na contact met een besmet persoon, mits ze geen klachten hebben. De maatregel gaat per direct in. Het quarantaineadvies voor mensen met een cruciaal beroep die geen booster of infectie hebben gehad, wordt nog uitgewerkt.

Van Erp zou het geen goede zaak vinden als wordt besloten dat mensen met een cruciaal beroep, zoals zorgpersoneel, ook als ze geen booster hebben gehad mogen doorwerken na contact met een besmet persoon. "Wij zijn geen voorstander van het maken van uitzonderingen", zegt NU'91. "We werken in de zorg immers met kwetsbare mensen en ook moeten we voorkomen dat collega's elkaar gaan besmetten."

Meer uit Gezond

Vakbond: ziekenhuismedewerkers staken half april opnieuw

UTRECHT (ANP) - Ziekenhuismedewerkers leggen half april opnieuw hun werk neer en draaien dan een zondagsdienst. Ook revalidatiecentra doen mee met de staking, kondigt vakbond FNV dinsdag aan. Een zondagsdienst houdt in dat in principe alleen de spoedeisende hulp doorgaat.

1 dag geleden
Analyse: ons land slecht voorbereid op voortgang biotechnologie

DEN HAAG (ANP) - Nederland is onvoldoende voorbereid op de snelle ontwikkelingen in de biotechnologie en laat kansen liggen om er optimaal van te profiteren. Dat zeggen de Gezondheidsraad en de Commissie Genetische Modificatie (COGEM) in hun Trendanalyse biotechnologie 2023. Deze situatie is jammer, want biotechnologie kan ons een hoop brengen op gebieden als gezondheid en verduurzaming van de voedselproductie. De technologie kan echter ook grote vraagstukken opleveren over de gevolgen voor mens en milieu, waarschuwen de organisaties. Daar moeten we dus eveneens naar kijken, want het gebruik van alle nieuwe mogelijkheden moet wel verantwoord blijven.

1 dag geleden
RIVM: daling van aantal coronavirusdeeltjes in riool

BILTHOVEN (ANP) - In het rioolwater zijn begin vorige week minder deeltjes van het coronavirus teruggevonden dan een week eerder. Ook meldden minder mensen via de zogeheten Infectieradar dat ze last hadden van verkoudheidsklachten, signaleert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

1 dag geleden
UMC Utrecht: hersenen pas langzamer na de dertig

UTRECHT (ANP) - De hersenen worden pas langzamer als de mens in de dertig is, niet zoals eerder gedacht al bij twintigers. Dat zegt UMC Utrecht op basis van recent onderzoek in samenwerking met een Amerikaanse kliniek. De resultaten zijn gepubliceerd in wetenschappelijk tijdschrift Nature Neuroscience.

1 dag geleden
Burgemeesters willen betrokken worden bij hervorming acute zorg

DEN HAAG (ANP) - De burgemeesters van 29 gemeenten met een regionaal ziekenhuis roepen het kabinet op hen meer te betrekken bij de plannen voor het concentreren van de acute zorg. "Wij moeten als gemeenten de veranderingen in het zorgaanbod nu vaak in de krant lezen", bevestigt de burgemeester van Winterswijk Joris Bengevoord na berichtgeving van het AD en EenVandaag.

1 dag geleden
FC Groningen past organisatiemodel aan en promoveert Langeler

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen gaat verder zonder technisch directeur. De club uit de Eredivisie heeft het organisatiemodel aangepast en daarin is geen ruimte meer voor een technisch directeur. Die functie was vacant sinds het ontslag begin februari van Mark-Jan Fledderus.

2 dagen geleden
Artsen beginnen TikTokaccount tegen vapevideo's

AMSTERDAM (ANP) - Bekende artsen zijn samen een TikTokaccount begonnen, waar ze alarm slaan over vapende jongeren op het sociale medium. Met video's waarin tiktokkers een e-sigaret roken, maken ze reclame voor de tabaksindustrie, waarschuwen de artsen.

3 dagen geleden