Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NU'91: begrip voor versoepelingen, effecten ervan goed monitoren

NU'91: begrip voor versoepelingen, effecten ervan goed monitoren

NIEUWEGEIN (ANP) - Beroepsorganisatie voor verzorgenden en verpleegkundigen NU'91 heeft er begrip voor dat de coronamaatregelen worden versoepeld. "De maatregelen uit de lockdown zijn immers gekoppeld aan het aantal ic-opnames. En ondanks het grote aantal dagelijkse besmettingen zien we nu geen stijging van de ic-opnames", zegt Michel van Erp van NU’91.

Van Erp voegt eraan toe dat het wel zaak is de effecten van de versoepelingen heel goed te monitoren. "We hebben immers te maken met een variant van het coronavirus die heel besmettelijk is. En de druk op zorgpersoneel is al zo groot."

Premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers maakten vrijdagavond bekend dat mensen die minimaal een week geleden een booster hebben gehad of korter dan acht weken geleden zijn hersteld van corona, niet meer direct in quarantaine hoeven na contact met een besmet persoon, mits ze geen klachten hebben. De maatregel gaat per direct in. Het quarantaineadvies voor mensen met een cruciaal beroep die geen booster of infectie hebben gehad, wordt nog uitgewerkt.

Van Erp zou het geen goede zaak vinden als wordt besloten dat mensen met een cruciaal beroep, zoals zorgpersoneel, ook als ze geen booster hebben gehad mogen doorwerken na contact met een besmet persoon. "Wij zijn geen voorstander van het maken van uitzonderingen", zegt NU'91. "We werken in de zorg immers met kwetsbare mensen en ook moeten we voorkomen dat collega's elkaar gaan besmetten."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Nieuw record van 74.085 coronagevallen, achterstand loopt op

BILTHOVEN (ANP) - Nog nooit heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zo veel positieve coronatests geregistreerd als tussen donderdagochtend en vrijdagochtend. Het instituut kreeg 74.085 meldingen.

11 uur geleden
Ziekenhuizen verzorgen 1141 mensen met corona

ZEIST (ANP) - De ziekenhuizen verzorgen op dit moment 1141 mensen met corona, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er tien meer dan een dag eerder.

12 uur geleden
Kuipers: intensief overleg tussen GGD'en en testbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers vindt het "buitengewoon vervelend" dat het misloopt in de samenwerking tussen de GGD'en en de commerciële testbedrijven. De bewindsman noemt het "echt belangrijk" dat mensen met klachten zich laten testen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De commerciële testbedrijven kunnen helpen om mensen sneller en makkelijker aan de beurt te laten komen. Er wordt aan een oplossing gewerkt, aldus de coronaminister.

13 uur geleden
Brussel stemt in met toegang coronapillen Pfizer tot EU

BRUSSEL (ANP) - De coronapillen van de Amerikaanse farmaceut Pfizer mogen in de EU verhandeld en gebruikt worden. De Europese Commissie keurt toelating op de EU-markt van het middel met de naam Paxlovid goed. Paxlovid is het eerste middel in zijn soort in de Europese Unie.

13 uur geleden
Commerciële testaanbieders: er komen geen mensen, dit werkt niet

UTRECHT (ANP) - SpoedtestCorona is een van de commerciële coronatesters die de deuren alweer heeft gesloten. De mensen die zouden worden doorgestuurd door de GGD komen namelijk "nagenoeg" niet, zegt bestuursvoorzitter Jeroen de Jong. Hij kan het zich niet permitteren om met voor 10.000 euro per dag aan menskracht te gaan wachten. Hij voelt zich ook niet netjes behandeld, zegt hij.

15 uur geleden
Langetermijnstrategie corona op agenda Veiligheidsberaad

ARNHEM (ANP) - De 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad bespreken maandagavond in Utrecht de langetermijnstrategie voor het coronabeleid. Minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) en minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) zijn daarbij.

15 uur geleden
Mogelijk speciale corona-afspraken voor carnavalsperiode

ARNHEM (ANP) - Er komen mogelijk speciale corona-afspraken voor de carnavalsperiode. De burgemeesters vrezen dat afstand houden, groepsvorming op straat en sluitingstijd van de horeca in die dagen nauwelijks te handhaven zijn. Justitieminister Dilan Yesilgöz praat er maandag over met de burgemeesters Annemarie Penn-teStrake (Maastricht), Jack Mikkers (Den Bosch) en Hubert Bruls (Nijmegen).

16 uur geleden