Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nu ook onderzoek naar vakantie van Britse premier Johnson

Nu ook onderzoek naar vakantie van Britse premier Johnson

LONDEN (ANP) - Het Britse parlement heeft een onderzoek ingesteld naar een vakantie van premier Boris Johnson. Die bracht volgens Britse media eind 2019 anderhalve week door in een luxe villa op het eiland Mustique, dat behoort tot de eilandengroep Grenadines.

De onafhankelijke toezichthouder van het parlement, Kathryn Stone, bevestigde maandag dat ze uitzoekt of de parlementaire gedragscode is geschonden. Johnson had de vakantie met zijn partner Carrie Symonds opgegeven als een gift ter waarde van 15.000 pond (ruim 17.000 euro) van zakenman David Ross, die de Conservatieve Partij van de premier financieel steunt.

Ross had eerst tegengesproken dat hij betaalde voor de vakantie. Hij verklaarde dat hij ook niet de eigenaar is van de villa waar het stel verbleef. De zakenman nuanceerde die uitspraak later. Hij liet via een woordvoerder weten dat hij de vakantie wel heeft "gefaciliteerd" en dat de premier dus niet heeft gelogen.

Eerste keer

Het is volgens The Independent de eerste keer dat de parlementaire toezichthouder zo'n onderzoek start naar een zittende minister-president. Eerder dit jaar had ook de kiescommissie al een onderzoek ingesteld naar Johnson. Dat draait om de vraag wie heeft betaald voor de renovatie van zijn ambtswoning.

De oppositie eist opheldering over de vakantie van de premier. "Het volk heeft het recht om te weten wie betaalde voor deze luxe Caribische vakantie en de renovatie van de flat van Boris Johnson", zei Angela Rayner van de linkse Labourpartij. "Het is vooral belangrijk dat we te horen krijgen wat deze donateurs is beloofd of wat ze verwachten in ruil voor hun vrijgevigheid."

Meer uit Buitenland

Schrijversstaking Hollywood is voorbij

LOS ANGELES (ANP) - De Writers Guild of America (WGA), de vakbond van schrijvers voor film en televisie in de Verenigde Staten, laat weten dat haar leden woensdag weer aan het werk kunnen gaan. De grote Hollywoodstudio's stelden zaterdag een nieuw driejarig contract voor aan de al sinds begin mei stakende scriptschrijvers, dat zij hun laatste bod noemden. Daarmee is de WGA akkoord gegaan.

4 uur geleden
ABC: Blinken ondervraagd over omgang Biden met geheime documenten

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken is een van de ondervraagden in het federale onderzoek naar de omgang door president Joe Biden met geheime documenten voordat hij president werd, meldt ABC News. Het onderzoek belicht onder meer veiligheidsprotocollen uit het Obama-tijdperk (2009-2017) en interne processen in het huidige Witte Huis.

5 uur geleden
CNN: hond van Biden bijt Witte Huis-personeel voor de elfde keer

WASHINGTON (ANP) - De hond van de Amerikaanse president Joe Biden, een Duitse herder genaamd Commander, heeft maandagavond een veiligheidsagent in het Witte Huis gebeten, meldt CNN. Het was volgens de veiligheidsdienst de elfde keer dat de tweejarige hond iemand beet.

6 uur geleden
Steeds meer Democraten vragen beschuldigde Menendez op te stappen

WASHINGTON (ANP) - Een groeiend aantal Democraten heeft hun partijgenoot Robert Menendez opgeroepen om af te treden als senator. Hij wordt verdacht van omkoping, maar ontkent iets verkeerd gedaan te hebben en wil door in de Amerikaanse Senaat. Dat vinden steeds meer partijgenoten volgens The Washington Post een slecht idee.

10 uur geleden
Armeense premier: etnische zuivering Nagorno-Karabach al begonnen

STEPANAKERT (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Armeense premier Nikol Pashinyan zegt dat de "etnische zuivering" waar veel mensen in Nagorno-Karabach voor vrezen al aan de gang is. Er zijn inmiddels al meer dan 28.000 "gedwongen ontheemden" naar Armeniƫ gevlucht uit de betwiste enclave sinds Azerbeidzjan daar de controle lijkt te hebben overgenomen. Dat is al bijna een kwart van de totale geschatte bevolking.

11 uur geleden
Noord-Korea spreekt bij VN over dreigende kernoorlog

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - Volgens Noord-Korea staat het Koreaanse schiereiland op de "rand van een nucleaire oorlog". De Noord-Koreaanse ambassadeur in New York zei bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties dat de militaire situatie dit jaar steeds dreigender is geworden en legt de schuld daarvoor bij de Verenigde Staten.

11 uur geleden
Amerikaanse bank schikt Epstein-zaak voor tientallen miljoenen

NEW YORK (ANP) - JPMorgan Chase schikt een rechtszaak over oud-klant Jeffrey Epstein voor 75 miljoen dollar (70 miljoen euro). De Amerikaanse Maagdeneilanden hadden de rechtszaak aangespannen tegen de grote bank. Die kreeg het verwijt jarenlang uit financiƫle overwegingen zorgelijke signalen te hebben genegeerd over de praktijken van de steenrijke zedendelinquent.

12 uur geleden