Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NTR verwijdert aflevering van kinderserie met Thijs Römer

NTR verwijdert aflevering van kinderserie met Thijs Römer

HILVERSUM (ANP) - De NTR heeft een aflevering van het kinderprogramma Kamp Koekieloekie met acteur Thijs Römer verwijderd. Dat bevestigt een woordvoerster van de omroep na berichtgeving van RTL Boulevard. Römer speelt in de aflevering een bijrol.

"Wegens de recente veroordeling van Thijs Römer hebben we in overleg met de NPO besloten om de aflevering van de jeugdserie Kamp Koekieloekie waarin Römer een bijrol heeft, niet meer te herhalen. Ook zal de aflevering niet meer zichtbaar zijn op NPO Start", aldus de NTR.

De aflevering, een herhaling, werd zondag nog uitgezonden op televisie. Op sociale media reageerden veel kijkers verontwaardigd op het zien van Römer, die afgelopen week nog werd veroordeeld voor onlinezedendelicten met minderjarige meisjes.

De 45-jarige Römer kreeg dinsdag in de rechtbank in Assen een gevangenisstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk, en een werkstraf van 240 uur opgelegd. De rechtbank achtte bewezen dat Römer meisjes online verleidde tot het plegen van ontuchtige handelingen bij zichzelf en het sturen van naaktfoto’s.

Meer uit Binnenland

KNAW zet omstreden hoogleraar en partner aan de kant

AMSTERDAM (ANP) - Een hoogleraar en haar partner die van langdurig ongewenst en veelal grensoverschrijdend gedrag op de universiteit van Leiden worden beticht, zijn aan de kant gezet door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De hoogleraar was lid van het KNAW-genootschap en via de universiteit gedetacheerd bij het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV), een instituut van de KNAW. Haar partner was daar in tijdelijke dienst.

32 minuten geleden
Geen dwangsom voor Staat om overtreden verbod F-35-onderdelen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse staat hoeft geen dwangsom te betalen voor elke dag dat het verbod om F-35-onderdelen naar Israël te laten vervoeren, wordt overtreden. Dit heeft de rechtbank in Den Haag vrijdag besloten in een kort geding, aangespannen door meerdere mensenrechtenorganisaties.

1 uur geleden
Veldkamp: andere accenten en stijl in omgang met Israël

WASHINGTON (ANP) - Het nieuwe kabinet gaat Israël anders bejegenen dan het vorige. De nieuwe buitenlandminister Caspar Veldkamp hoopt met een "misschien minder uitgesproken" koers meer te bereiken.

7 uur geleden
Onderzoek: woningtekort groeit door toename aantal huishoudens

DELFT (ANP) - Het woningtekort in Nederland is in 2023 verder opgelopen, hoewel er 88.200 woningen zijn bijgebouwd. Er zijn op dit moment 400.500 woningen te weinig, 10.300 meer dan een jaar eerder. Dit staat in de jaarlijkse prognose die onderzoeksbureau ABF Research uitvoert in opdracht van het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en die vrijdag naar de Tweede Kamer wordt gestuurd.

8 uur geleden
Schoof denkt als ex-spionnenbaas leiders vertrouwen te geven

WASHINGTON (ANP) - Premier Dick Schoof heeft bij zijn debuut onder wereldleiders baat gehad bij zijn verleden als baas van inlichtingendienst AIVD, denkt hij. Op de NAVO-top, waar veiligheidskwesties centraal staan, "vindt men het eigenlijk wel geruststellend dat er een premier is vanuit Nederland die al heel lang met dat bijltje gehakt heeft."

12 uur geleden
NS waarschuwt bezoekers P!nk: geen treinverkeer door aanrijding

AMSTERDAM (ANP) - Door een aanrijding is er donderdagavond weinig tot geen treinverkeer mogelijk op het traject van Amsterdam naar Utrecht. De NS waarschuwt treinreizigers die bij het concert van P!nk in de Johan Cruijff ArenA zijn dat er onvoldoende treincapaciteit beschikbaar is om iedereen thuis te brengen. "Zoek een alternatief vervoermiddel", aldus de vervoerder.

12 uur geleden
Defensie: in hele land begrip en zorgen over uitbreidingsplannen

LEEUWARDEN (ANP) - Defensie is afgelopen maand door het hele land getrokken om met Nederlanders in gesprek te gaan over de uitbreidingsplannen van de krijgsmacht. Medewerkers van Defensie noemen het een waardevolle maand waarbij veel nieuwe punten zijn toegevoegd aan het onderzoek dat nog plaatsvindt.

13 uur geleden