Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

N'tab wint 500 meter in Thialf, Verbij valt opnieuw

N'tab wint 500 meter in Thialf, Verbij valt opnieuw

HEERENVEEN (ANP) - Dai Dai N'tab heeft bij de wereldbeker schaatsen in Thialf de 500 meter op zijn naam geschreven. De Nederlandse kampioen op deze afstand zegevierde in een tijd van 34,55 seconden. Het was zijn vierde wereldbekerzege op de 500 meter. Zijn laatste overwinning in het wereldbekercircuit behaalde hij bijna vier jaar geleden.

De Canadees Laurent Dubreuil eindigde als tweede in 34,65. De Rus Roeslan Moerasjov pakte brons met een tijd van 34,66.

Kai Verbij ging in de laatste rit onderuit in de eerste buitenbocht. De tweevoudig Europees sprintkampioen viel vorig weekeinde ook al bij de EK sprint. Hij verloor toen op de eerste 500 meter op het rechte stuk zijn evenwicht, waardoor hij meteen was uitgeschakeld.

Ook Koelizjnikov ten val

Wereldrecordhouder Pavel Koelizjnikov smakte in de rit voor Verbij ongeveer op hetzelfde punt eveneens tegen het ijs. De gevreesde Rus ontbrak vorig weekeinde nog bij de EK sprint.

Ronald Mulder reed de vijfde tijd (34,74). Hein Otterspeer eindigde als zevende in 34,77. Lennart Velema belandde met een persoonlijk record van 34,89 op de elfde plek.

"Ik bleef bij de start te lang staan, daardoor verloor ik relatief nog best veel tijd bij het begin", legde N'tab bij de NOS uit. "Ik miste een beetje scherpte. Ik heb toch een week of drie geen wedstrijden gereden. Met deze tijd kan ik zeker verder, want ik weet dat het met mijn opening wel weer goedkomt. Mijn huidige niveau is goed en we hebben nog genoeg tijd om richting de WK afstanden komende maand nog wat verbeteringen aan te brengen."

Meer uit Sport

Van Gerwen strandt in halve finale Premier League in Liverpool

LIVERPOOL (ANL) - Darter Michael van Gerwen is in de dertiende ronde van de Premier League gestrand in de halve finales. De 35-jarige Brabander verloor op zijn verjaardag in Liverpool met 6-2 van Rob Cross.

38 minuten geleden
Formule E-auto trekt in 2025 sneller op dan Formule 1-wagen

MONACO (ANP) - De elektrische sportwagen die in 2025 in de Formule E zal rijden, trekt sneller op dan een Formule 1-auto. De Gen3 Evo-auto gaat in 1,86 seconde van 0 naar 100 kilometer per uur en dat is 30 procent sneller dan de huidige Formule 1-auto, meldde Formule E-baas Jeff Dodds.

2 uur geleden
Atlete Bol loopt vlak voor Spelen in Diamond League Londen

LONDEN (ANP) - Atlete Femke Bol loopt op 20 juli, zes dagen voor aanvang van de Olympische Spelen in Parijs, een 400 meter horden op de meeting uit de Diamond League in Londen. De 24-jarige wereldkampioene liep vorig jaar in Londen haar Europees record van 51,45 seconden. De Amersfoortse is sinds augustus 2021 ongeslagen op de 400 meter horden in de Diamond League; ze won negentien races op rij.

3 uur geleden
Topontwerper Newey verlaat kampioensteam Red Bull

MILTON KEYNES (ANP/RTR) - Topontwerper Adrian Newey heeft besloten het Formule 1-team van Red Bull te verlaten. Dat meldden onder meer de BBC en diverse goed ingevoerde autosportmedia.

4 uur geleden
Nadal eenvoudig naar tweede ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Rafael Nadal heeft de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid bereikt. De 37-jarige Spanjaard was in twee sets te sterk voor de Amerikaan Darwin Blanch: 6-1 6-0.

5 uur geleden
Shorttrackster Schulting gaat langebaanschaatsen bij Jumbo

HEERENVEEN (ANP) - Shorttrackster Suzanne Schulting sluit aan bij schaatsploeg Jumbo. De meervoudig olympisch kampioene gaat het shorttracken combineren met langebaanschaatsen, meldt de ploeg van coach Jac Orie.

6 uur geleden
Tennisster Rus pijnlijk onderuit tegen Gauff in Madrid: 0-6 0-6

MADRID (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft in de tweede ronde van het graveltoernooi in Madrid een pijnlijke nederlaag geleden. De Nederlandse nummer 47 van de wereld was kansloos tegen de Amerikaanse Coco Gauff. Ze verloor in twee sets met de veelzeggende cijfers 6-0 6-0.

6 uur geleden