Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

N'tab baalt dat hij door rommelige ritten niet de snelste is

N'tab baalt dat hij door rommelige ritten niet de snelste is

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Dai Dai N'tab baalde van twee rommelige ritten op het olympisch kwalificatietoernooi die hem op de tweede plaats op de 500 meter deden eindigen. Daarmee moet de 27-jarige sprinter afwachten of hij in aanmerking komt voor een plaats in de Nederlandse schaatsploeg voor de Spelen van Beijing. "Ik baal ervan dat ik niet op 1 ben geëindigd", zei hij.

N'tab moest bij de eerste rit uitwijken voor zijn tegenstander Hein Otterspeer, die ten val kwam. "Bij de tweede raakte ik toch afgeleid. Misschien ben ik dan niet sterk genoeg om echt mijn eigen ding te blijven doen. Dat kan ik mezelf verwijten. Maar die eerste rit had ik 15 honderdste van een seconde harder kunnen rijden en had ik hier anders gestaan met een grote glimlach."

De sprinter greep vier jaar geleden naast een olympisch ticket door op het OKT twee keer vals te starten. Het schoot zelfs nog even door zijn hoofd toen Otterspeer in de eerste rit een valse start maakte. "De meest pijnlijke manier om dat te leren heb ik vier jaar geleden gehad. Ik dacht er nog even aan, maar probeerde daarna toch gewoon mijn ding te doen. Er wordt wel eens vaker vals gestart. Vaak doe ik het ook zelf, maar nu niet."

N'tab moet nu afwachten of zijn tweede plaats op de 500 meter voldoende is om bij de negen schaatsers te komen die Nederland mag afvaardigen naar China. "Ik ben niet kansloos, maar het is plek 13. Er moeten dus een aantal jongens zijn die dubbelen", hoopt hij op schaatsers die zich voor meerdere afstanden plaatsen. "Er is nog een kans, maar ik baal nu. Ik had had goede benen om hier hard te rijden. Zeker die eerste 500 meter had ik hard kunnen vliegen en dat lukt dan niet."

Meer uit Sport

Atlete Kipyegon verbetert ook wereldrecord op 5000 meter

PARIJS (ANP) - Atlete Faith Kipyegon (29) heeft een week na haar wereldrecord op de 1500 meter ook het wereldrecord op de 5000 meter verbeterd. De Keniaanse kwam bij wedstrijden in de Diamond League in Parijs tot 14.05,20.

4 uur geleden
Noorse tennisser Ruud opnieuw naar finale Roland Garros

PARIJS (ANP) - Casper Ruud heeft voor het tweede opeenvolgende jaar de finale van het tennistoernooi van Roland Garros bereikt. De 24-jarige Noorse nummer 4 van de wereld versloeg de Duitser Alexander Zverev, die in de laatste set zelfs werd weggespeeld. Ruud won met overtuigende cijfers in drie sets: 6-3 6-4 6-0.

5 uur geleden
Pijnlijke nederlaag hockeyers in Pro League tegen Australië

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeymannen hebben hun overwinning van woensdag in de Pro League op India (4-1) geen goed vervolg kunnen geven. Het team van bondscoach Jeroen Delmee ging in Eindhoven hard onderuit tegen Australië: 2-7.

5 uur geleden
Tennisser Alcaraz na krampaanval vooral teleurgesteld in zichzelf

PARIJS (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz was na zijn verloren partij in de halve finale van Roland Garros tegen Novak Djokovic vooral teleurgesteld in zichzelf. "Dit had mij niet mogen overkomen", zei de Spaanse nummer 1 van de wereld, die aan het begin van de derde set last kreeg van kramp en het duel met moeite uitspeelde.

6 uur geleden
Topfavoriet Alcaraz na krampaanval kansloos tegen Djokovic

PARIJS (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft door fysiek ongemak aan het begin van de derde set kansloos verloren van Novak Djokovic in de halve finale van Roland Garros. De Spaanse topfavoriet kreeg last van kramp, onder meer in zijn been. Tot dat moment ging zijn partij tegen de nummer 3 van de wereld grotendeels gelijk op, in het vervolg raakte Alcaraz vrijwel geen bal meer, 6-3 5-7 6-1 6-1. Van opgeven wilde hij in een vol stadion in Parijs echter niet weten.

8 uur geleden
Hockeysters winnen in Pro League ook van Australië

EINDHOVEN (ANP) - De hockeysters van Oranje hebben hun ongeslagen status in de Pro League behouden. De ploeg van bondscoach Paul van Ass versloeg Australië in Eindhoven met 7-2. Halverwege stond het 4-1.

1 dag geleden
Swiatek voor derde keer naar eindstrijd Roland Garros

PARIJS (ANP) - Iga Swiatek heeft zich voor de derde keer in haar loopbaan geplaatst voor de finale van Roland Garros. De Poolse nummer 1 van de wereld was met 6-2 7-6 (7) te sterk voor de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia, die in de tiebreak een setpunt onbenut liet.

1 dag geleden