Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NS vervoert recordaantal van 50.000 mensen naar GP in Zandvoort

NS vervoert recordaantal van 50.000 mensen naar GP in Zandvoort

ZANDVOORT (ANP) - De NS heeft zondag een recordaantal van 50.000 mensen naar Zandvoort vervoerd. "Nog nooit eerder zijn er zo veel mensen met de trein naar de Grand Prix in Zandvoort geweest", zegt een NS-woordvoerder.

De NS had verwacht zondag 40.000 tot 45.000 racefans naar Zandvoort te vervoeren, maar dat zijn er toch meer geworden. De woordvoerder denkt dat dat misschien wel komt door het slechte weer. Voor zondag is code geel van kracht, voor Noord-Holland tot 15.00 uur, vanwege onweersbuien, waarbij het ook kan hagelen en flink kan waaien.

Tussen 10.00 en 12.00 uur werden de meeste reizigers vervoerd. Ruim de helft stapte op op Amsterdam Centraal. De wachttijd daar was volgens de zegsman maximaal rond de 25 minuten. Ook op Haarlem en Sloterdijk stapten er veel mensen op. De grootste drukte is inmiddels achter de rug.

Ondanks dat er zondag dus meer racefans de trein pakten, kon de NS de grote stroom goed verwerken, zegt de woordvoerder. Hij wijst daarbij op de twaalf treinen per uur die de NS laat rijden, allemaal op de maximale lengte. "Iedereen kon goed mee."

Meer uit Binnenland

Palestina Komitee betwijfelt of arrestatiebevelen er komen

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlands Palestina Komitee betwijfelt of er daadwerkelijk arrestatiebevelen zullen worden uitgevaardigd voor de Israƫlische premier Benjamin Netanyahu en minister Yoav Gallant van Defensie. Voorzitter Robert Soeterik van de actiegroep kan zich vinden in de verzoeken hiertoe van de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC), maar verwacht dat er de komende tijd veel internationale druk op het strafhof zal worden uitgeoefend om te voorkomen dat de bevelen er komen.

17 minuten geleden
ANWB aangedaan door ongeval Eindhoven, werkt mee aan onderzoek

DEN HAAG (ANP) - De ANWB zal volledig meewerken aan het onderzoek naar de fatale aanrijding tussen een bestelbus van de Wegenwacht en een fietser in Eindhoven, afgelopen donderdagmiddag. Dat laat de vereniging maandag weten. Volgens de politie was mogelijk opzet in het spel.

3 uur geleden
Code geel om onweer op pinkstermaandag, ook dinsdag hevige buien

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien die maandagmiddag in het noorden en westen van het land kunnen leiden tot wateroverlast. Volgens het weerinstituut kan er maandag plaatselijk veel regen vallen in korte tijd en kunnen de buien gepaard gaan met hagelstenen tot 1 centimeter groot. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe geldt daarom gedurende een deel van de middag en avond code geel.

6 uur geleden
Joost Klein bedankt publiek Freshtival voor liefde

ENSCHEDE (ANP) - Joost Klein heeft zondag in Enschede de bezoekers van het festival Freshtival bedankt voor hun "liefde". Hij deed dat ongeveer vijftien minuten nadat hij zijn show op het muziekevenement was begonnen. Het was zijn eerste optreden na zijn diskwalificatie bij het Eurovisie Songfestival in Zweden.

19 uur geleden
Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

EMMEN (ANP) - Op verschillende plekken hebben blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor gezorgd. Zo werd een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen getroffen door de bliksem. Dit zorgde volgens spoorbeheerder ProRail voor een "onveilige situatie".

21 uur geleden
Waterschap verwacht geen problemen Limburgse beken en rivieren

MAASTRICHT (ANP) - Het Waterschap Limburg voorziet voorlopig geen problemen in de zuidelijke wateren. "De Limburgse beken en rivieren hebben de afgelopen dagen veel water verwerkt. De afvoeren van onze beken en rivieren zijn weer normaal."

1 dag geleden
Buitenlandse militair zwaargewond geraakt bij parachutesprong

DE KOOG (ANP) - Een militair uit het buitenland is zondagmiddag zwaargewond geraakt tijdens een verkeerd afgelopen parachutesprong op Texel, meldt de Koninklijke Marechaussee. Onbekend is nog uit welk land de militair precies komt en of het hier ging om een oefening of een recreatieve sprong.

1 dag geleden