Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NS vervoerde in F1-weekend recordaantal van 134.000 reizigers

NS vervoerde in F1-weekend recordaantal van 134.000 reizigers

ZANDVOORT (ANP) - De NS heeft afgelopen weekend een recordaantal van ruim 134.000 bezoekers vervoerd naar Zandvoort voor de Grand Prix. "In de geschiedenis van het evenement zijn nog nooit zo veel mensen met de trein naar Zandvoort gekomen", laat de NS weten. Door het regenachtige weer hebben meer mensen de trein genomen naar het race-evenement. De sfeer in de treinen en stations was het hele weekend "feestelijk" aldus de NS.

Zondagavond is de uitstroom van de racefans nog volop bezig. Een woordvoerder van de NS laat weten dat er een "kleine rij staat op het station, maar het loopt lekker door". Er rijden de hele avond twaalf treinen per uur vanaf Zandvoort. "De sfeer is goed, maar dat is ook wel logisch", aldus de woordvoerder, waarmee hij doelt op de winst van Max Verstappen. De NS verwacht de komende uren nog grote groepen reizigers thuis te brengen.

NS-regiodirecteur Irma Winkenius kijkt ook terug op een goed weekend, laat ze aan een verslaggever ter plaatse weten. "We doen dit natuurlijk ook al voor de derde keer. Ik heb bij elk treinstel op het station personeel zien staan dat ervoor zorgde dat de mensen naar de juiste plek gingen. Die scherpte zit er nu echt wel in."

Bussen

Ook de bussen van Connexxion moesten meer reizigers vervoeren dan verwacht maar de vervoerder ving dat op door meer bussen in te zetten. De organisatie van de race laat weten dat het openbaar vervoer goed op de weersvoorspellingen heeft ingespeeld. "Dat is een compliment aan de NS en Connexxion waard", aldus sportief directeur Jan Lammers.

Verstappen won de race na een korte onderbreking in de slotfase vanwege een hevige regenbui. Na zijn winst barstte in Zandvoort het feest los onder de fans in de cafés. De tweevoudige wereldkampioen van Red Bull bedankte na de race de massaal aanwezige fans in Zandvoort.

Meer uit Binnenland

Nederland levert Oekraïne pantserwagens met wapensysteem

DEN HAAG (ANP) - Nederland gaat het Oekraïense leger op korte termijn voorzien van meer pantservoertuigen. De zogeheten YPR-voertuigen beschikken over bewapening die de bemanning van binnenuit kan besturen. "Zo kunnen de voertuigen ook vuursteun leveren op het slagveld", legt Defensie uit.

36 minuten geleden
Palestina Komitee betwijfelt of arrestatiebevelen er komen

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlands Palestina Komitee betwijfelt of er daadwerkelijk arrestatiebevelen zullen worden uitgevaardigd voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en minister Yoav Gallant van Defensie. Voorzitter Robert Soeterik van de actiegroep kan zich vinden in de verzoeken hiertoe van de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC), maar verwacht dat er de komende tijd veel internationale druk op het strafhof zal worden uitgeoefend om te voorkomen dat de bevelen er komen.

1 uur geleden
Kamerleden snappen niets van condoleances EU-kopstuk aan Iran

DEN HAAG (ANP) - De condoleances die voorzitter Charles Michel van de Europese Raad namens de EU heeft aangeboden aan Iran na de dood van president Ebrahim Raisi, zijn verkeerd gevallen bij een groot deel van de Tweede Kamer. Veel partijen vinden dat Michel voorbijgaat aan het leed van de slachtoffers van het Iraanse regime en hun nabestaanden.

1 uur geleden
ANWB aangedaan door ongeval Eindhoven, werkt mee aan onderzoek

DEN HAAG (ANP) - De ANWB zal volledig meewerken aan het onderzoek naar de fatale aanrijding tussen een bestelbus van de Wegenwacht en een fietser in Eindhoven, afgelopen donderdagmiddag. Dat laat de vereniging maandag weten. Volgens de politie was mogelijk opzet in het spel.

4 uur geleden
Plasterk wordt geen premier namens de PVV in nieuw kabinet

DEN HAAG (ANP) - Ronald Plasterk is niet langer beschikbaar om minister-president te worden in het nieuwe kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB. De voormalig PvdA-minister, die als verkenner en informateur meehielp dit kabinet tot stand te brengen, bevestigt op X een bericht met die strekking van De Telegraaf.

4 uur geleden
Code geel om onweer op pinkstermaandag, ook dinsdag hevige buien

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien die maandagmiddag in het noorden en westen van het land kunnen leiden tot wateroverlast. Volgens het weerinstituut kan er maandag plaatselijk veel regen vallen in korte tijd en kunnen de buien gepaard gaan met hagelstenen tot 1 centimeter groot. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe geldt daarom gedurende een deel van de middag en avond code geel.

7 uur geleden
Onderzoek: veel artsen hebben te maken met medische desinformatie

UTRECHT (ANP) - Medische desinformatie is een "veelvoorkomend fenomeen" in de spreekkamers van Nederlandse artsen. Dat meldt artsenfederatie KNMG op basis van eigen onderzoek in samenwerking met de NOS onder bijna zevenhonderd dokters. De meest voorkomende onderwerpen van desinformatie zijn volgens de artsen vaccinaties, medicatie, voedingssupplementen, allergieën en anticonceptie. De medische desinformatie wordt voornamelijk verspreid via sociale media.

9 uur geleden